фирми продукти
представяме
работа
 
9 дизайнерски палитри

Цветът е един от най-важните фактори в интериорите, затова към избора на палитра за помещенията на своя дом трябва да се отнасяме особено внимателно. Ако не сте убедени в своите способности да изберете подходящата комбинация, доверете се на специалистите. Ето няколко примерни палитри, създадени от интериорни дизайнери и събрали в себе си мъдростта на техния опит.


1. Сочна палитра, Ан Фокс

9 дизайнерски палитри

Тази палитра създава усещане за щастие и затова е особено подходяща за помещения като всекидневна и домашен офис. Особено добре се съчетава тя с мебели изцяло в бяло. За стените дизайнерката препоръчва боя или тапети с цвят на зряла круша, а за акцентните стени и обзавеждането – коралово червено. При избора на материите в интериора можете да се спрете на наситено розово в малки количества, което създава приятен акцент, без да се натрапва силно. За допълнителните детайли можете да изберете пастелно зелено.


2. Розово и сиво, Кейти Лайдън

9 дизайнерски палитри

Дизайнерката препоръчва тази богата и все пак ненатрапчива палитра, включваща като основни цветове светлосиво и бежово, използвани съответно за стените и за тапицерията на обзавеждането. Акцентите могат да са в наситени графитени оттенъци, а декоративните възглавнички – в мек розов нюанс. Много пестеливо може да се използва и металиково сиво - например за малки детайли из целия интериор.


3. Наситена елегантност, Патрис Бевънс

9 дизайнерски палитри

Патрис Бевънс създава тази палитра за интериори, чиято основа е в тъмнокафяво – например канапе или холна гарнитура в този оттенък. Останалите цветове допълват наситения нюанс и омекотяват неговия характер. Мекият зелен оттенък, избран за таваните, балансира визуално кафявото и създава приятен контраст, а малките дози коралово върху акцентите и тъканите енергизират палитрата. За стените е избран неутрален бежов оттенък със зелен подтон, а за кантовете – цвят яйчена черупка.


4. Класическа комбинация, Том Гънкелман

9 дизайнерски палитри

Дизайнерът Том Гънкелман предпочита да внедри класическата палитра, включваща пастелно зелено, графитено и бежово, като я осъвремени с няколко капки наситено жълто. Зеленият цвят е избран за стените, а за мебелите може да се използва бежово. Ярко жълтото е добавено като акцент и то е скромни количества, например за няколко декоративни възглавнички, разхвърляни из помещението. Меките неутрални оттенъци са чудесен избор за фона, тъй като са естествени и ненатрапчиви.


5. Меки оттенъци, Ан Фокс

9 дизайнерски палитри

Тази палитра съдържа цветовете на плажовете, на пясъка, на водораслите и на океана. Пясъчните тонове омекотяват студените оттенъци на синьото, а наситено жълтото добавя към палитрата акцент. Основните нюанси са яйчена черупка, използвана като боя или тапет върху стените, и светлосиньо за таваните. Добавено е почти неутрално пастелно зелено, което стои чудесно върху тапицерията на мебелите и което допълва чудесно останалите тонове. За детайлите пък са подбрани малки количества наситено синьо и жълто.


6. Неутрална палитра, Констанс Рамос


9 дизайнерски палитри

Дизайнерката Констанс Рамос залага на пастелно синьото като основа за палитрата, тъй като то се асоциира с небето и с океана, и предлага неограничени възможности в интериорите. Стените са решени в сиво-синьо, а като допълващ нюанс е светлосивото, което е избрано за завесите, тапетите и канапето. За големите акценти в интериорите дизайнерката предпочита пастелен маслено зелен нюанс, използван в малки количества, а за по-малките акценти можете да си позволите по-наситени тонове – меко оранжево и металиково сиво.


7. Ярки нюанси, Мими Макмейкин


9 дизайнерски палитри

Комбинацията от ярки цветове създава настроение в интериорите през цялата година. За стените дизайнерката е подбрала ефектен лимоново жълт оттенък, съчетан с тавани в светлосиньо. Така създаденият контраст е едновременно свеж и ненатрапчив. В по-малко количество в палитрата са използвани кремаво и наситено тъмнорозово, съответно за обзавеждането и за малките акценти в интериора. Детайлите в много светло сиво допълват дизайна с ненатрапчивото си неутрално присъствие.


8. Контрастно съчетание, Кишани Перера

9 дизайнерски палитри

Дизайнерката създава интересно съчетание между контрастни цветове, за да стимулира сетивата и да разчупи монотонните интериори. Нюансите са съчетани така, че нито един от тях да не завзема изцяло палитрата, като те се балансират един друг. Палитрата може да се съчетае с аксесоари в черно и бяло, които да хармонизират цветовете в нея – канапе, стол, килим или шкафове. За стените дизайнерката е избрала наситен пурпурен то, допълнен от люляково за част от мебелите. Контрастът е създаден чрез ваниловите нюанси на акцентите, използвани щедро в интериора и допълнени от малки количества канелена охра.


9. Свежи неутрални нюанси, Лиз Левин

9 дизайнерски палитри

Дизайнерката счита неутралните палитри за стилен избор за всички интериори, успокояващ сетивата и създаващ усещане за безвремие. Тя обаче претворява класическата неутрална палитра по съвсем нов начин, вмъквайки големи количества свеж пурпурен оттенък, като цвят за тапицерията на мебелите и за декоративните възглавнички. Като контрапункт е добавено бяло за малките акценти, а за мебелите и за големите акценти е избрано тъмнокафяво. За стените може да се използва мек бежов оттенък, а ако добавяте акцентна стена, можете да използвате наситен маслено зелен тон.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg