фирми продукти
представяме
работа
 
Неочаквани употреби на конците за зъби

Знаем колко полезна е употребата на конците за зъби за нашата дентална хигиена. Ако обаче смятате, че с това се изчерпва полезността на този аксесоар, то грешите. Всъщност кутийката с конци за зъби може да се окаже един от най-полезните предмети във Вашия дом, който може да реши широк спектър от проблеми. Вижте няколко необичайни приложения на този многофункционален аксесоар.

 Неочаквани употреби на конците за зъби

Основна характеристика на конците за зъби е тяхната издръжливост. В сравнение с рибарската корда, обаче, те са по-гъвкави. Нишката им няма да се скъса или счупи, дори ако я намачкате, а освен това тя може да издържи удивително голяма тежина. Освен това конците са тънки и могат да се провират зад тесни пукнатини, за да ги почистят.

 Неочаквани употреби на конците за зъби


1. Почистване на мебелите – с конци за зъби можете да почистите пукнатините и пролуките в мебелите. Прокарайте парче конец, захванато с два пръста, за да отстраните нечистотиите, или пък завържете конеца към разклонено клонче, за да достигнете по-труднодостъпните места.

 Неочаквани употреби на конците за зъби2. Поправка на чадърите – ако носите в чантата си винаги кутийка с конци за зъби, няма от какво да се притеснявате, докато използвате чадъра си. Дори да се счупи, можете да го поправите с игла и парче конец за зъби – вденете конеца и зашийте повреденото място. Ако пък е повредена метална част, можете временно да я поправите, като я вържете с парче конец за зъби.

 3. Нишка за празнични гирлянди – използвайте парчета конци за зъби, за да създадете празничната декорация за своя дом. С тях можете да окачите декоративните детайли върху стената или празничното дръвче, както и да нанижете детайлите за гирляндите. Тъй като нишката издържа доста голяма маса, няма да се притеснявате, че многото детайли ще скъсат основата на гирлянда.

 4. Кучешка играчка за дъвчене – вместо традиционните играчки, които давате на кучето си да дъвче, можете да използвате стари конци за зъби. Завържете няколко ролки една за друга, за да оформите играчка с формата на кокал.

5. Временни връзки за обувки – още една причина да носите в чантата си кутия с конци за зъби. Ако скъсате или изгубите връзките си за обувки, можете да ги замените временно с дълго парче конец за зъби, сгънато на три. Нишката на конците за зъби е достатъчно издръжлива, за да замести връзките, поне докато си купите нови, а и няма да се набива на очи, тъй като обикновено тя е прозрачна.

 Неочаквани употреби на конците за зъби6. Закачалка за картини – достатъчно здрава, за да издържи една средно голяма картина, нишката на конците за зъби е евтин начин да окачите произведенията на изкуството върху стените. За целта срежете парче от нишката, малко по-дълго от ширината на картината, и го завържете към пирончетата или кабарчетата, монтирани в двата края на дървената рамка.

7. Простор за пране – ако просторът Ви се е скъсал и не разполагате на момента със заместител, използвайте дълго парче конец за зъби, сгънат на две или на три. Завържете двата края на нишката към монтираните за стените закачалки и спокойно прострете дрехите си. За повече стабилност добавете повече намотки от конеца. Конците за зъби ще издържат всички дрехи, докато успеете да купите и замените просторите. По същия начин можете да използвате конците, ако се налага да си направите извънреден простор – например на вилата или на почивка.


Неочаквани употреби на конците за зъби8. Пълнеж за напуканата дървесина – пукнатините върху дървесината я правят не само по-лесна за повреждане, но и по-нелицеприятна. Ако намерите пукнатини в мебелите в дома си, използвайте навити на топка конци за зъби, потопете ги в лепило за дърво и ги натъпчете добре в пукнатината. Ако се наложи добавете още конци, докато запълните повредата. Върху повредената част можете да нанесете малко лак или боя. По същия начин можете да запълните и малки дупки в стената, останали от винтове – потопете конците за зъби в лепило, натъпчете ги, а отгоре нанесете малко гипс и боя.

9. Помощник в кухнята – ако готвите месо, понякога Ви се налага да завързвате парчетата, преди да ги печете, или пък при създаването на студени ордьоври. При тази стъпка можете да използвате конец за зъби, но не рискувайте да го нагрявате във фурната, а го използвайте само при студени ястия. Друг начин да решите проблемите си в кухнята с конец за зъби, е да го използвате, за да отлепите залепналите курабийки от тавата – просто прокарайте конеца между тях и дъното.

 Неочаквани употреби на конците за зъби


10. Опора за растенията – ако отглеждате храсти, пълзящи растения или такива, които растат нагоре, използвайте здравата нишка на конците за зъби, за да създадете опора. Завържете нишките така, че да оформите мрежа, за която да се захванат растенията.

11. Нож за торти и сирена – не харчете излишни средства за специални ножове за рязане на меки продукти, каквито са например сирената и сладкишите. Вместо това използвайте парче конци за зъби – захванете го с два пръста и минете отгоре надолу върху продукта, за да направите прецизен разрез, без да нарушите целостта му. По същия начин можете да нарежете сварени яйца и меки плодове.

12. Суперздрав конец – ако копчетата на дрехите Ви се късат твърде често, заменете обикновения конец с конец за зъби, особено ако става въпрос за връхна дреха.


Източник: curbly.com







2 май 2011 22:20 | konec za zabi
От: kiro
az sam go izpolzval za ribolov.vmesto skapite konci za ribolov varshi perfektna rabota (izkarah carp 3.5 kg)
2 май 2011 21:32 | конец за зъби
От: hah
аз лично съм го ползвал за уплътняване на тръби вместо калчища и за подравняване -вместо канап
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, необичайни приложения, многофункционален аксесоар

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg