фирми продукти
представяме
работа
 
Преди&След: 7 семпли интериори

Трансформацията на интериорите не винаги е сложна и отнемаща твърде много средства и време. Понякога дори малките детайли създават съвсем ново усещане, без да се налага да промените коренно стаята. Вижте няколко семпли интериора като пример.

Преди&След: 7 семпли интериори


1. Коридор

Преди

Преди&След: 7 семпли интериори

Преди трансформацията коридорът изглежда подреден, но твърде семпъл като дизайн. тъй като той се намира на входа на дома, той трябва да даде основата на цветовата палитра на интериорите в него. Неутралните цветове, обаче, са твърде банални за палитрата, затова те трябва да бъдат заменени от по-наситени тонове. Трансформацията ще създаде не само повече цвят, но и по-гостоприемен вид на интериора.


След


Преди&След: 7 семпли интериори

Стените на коридора са боядисани в наситено, но не твърде ярко червено, което създава гостоприемна атмосфера. Върху пода е поставено дълго килимче, което задържа мръсотията на входа на дома, за да не влиза тя в другите стаи. Вместо стария шкаф е поставена мебел с рафтове с плетени кошнички, които събират голяма част от вещите в коридора. За обуване и събуване, до стената е поставена семпла дървена пейка в бяло – другият основен цвят в дизайна. То контрастира на тъмния цвят на настилката и допълва червеното в традиционна комбинация. По-голямото гледало пък разпръсква светлината в това иначе тясно и не много осветено помещение.


2. Антре

Преди

Преди&След: 7 семпли интериори

Свежо, но леко претрупано, антрето има нужда от трансформация, най-вече в палитрата и в разположението на обзавеждането.


След


Преди&След: 7 семпли интериори

Фоайето е боядисано в топъл керемиден оттенък с бели кантове, които създават контраст. Съседната всекидневна пък е решена в мек ванилов цвят, който създава настроение и освежава интериорите. Страничната масичка в антрето е заменена от кокетно шкафче, а закачалката – от няколко семпли картини на стената.


3. Кухня

Преди


Преди&След: 7 семпли интериори

Кухнята се използва и като работно място, така че по плотовете са разпръснати множество документи, от които почти не може да се открие място за готвене. Помещението е неподредено и безхарактерно.


След

Преди&След: 7 семпли интериори

Кухненските плотове са подредени и готови за употреба, а документите се съхраняват в малко шкафче до стената. Барплотът продължава да бъде удобно работно място, но без да се заема допълнително място в кухнята. Важните детайли – календар, работен график, телефон, са монтирани върху стената, където не заемат от пространството в кухнята. Като детайл е добавено малко цветно килимче, което добавя в интериора шикозен акцент.


4. Детска стая за игра

Преди

Преди&След: 7 семпли интериори

Детската стая за игра е неподредена и разхвърляна, така че в нея рядко може да се намери търсеният предмет. Част от създадените рисунки са безразборно закачени върху стената, без да създават желания ефект. Стаята обаче е светла и просторна – предимство, което трябва да се използва при трансформацията на интериора.


След

Преди&След: 7 семпли интериори

Дългата стена в стаята осигурява достатъчно място за рафтове, които да съхраняват повечето вещи. Добавени са още няколко малки шкафчета, както и детска масичка със столчета. Намерено е място даже за художническия статив, като пространството е разделено на сектори – за рисуване, за четене и за игра. Прозорците са освежени със семпли наситено сини щори, които не само контролират количеството светлина в помещението, но и добавят ефектен детайл в интериора.


5. Кухненски кът

Преди

Преди&След: 7 семпли интериори

Този кухненски кът е светъл, но не много голям, а пространството в него не е разпределено така, че потенциалът му да се използва изцяло. Вместо да се организира като работен кът, то е заето с растения и декоративни детайли.


След

Преди&След: 7 семпли интериори

Малката масичка за хранене до стената е заменена от кухненски шкаф, който не само съхранява част о вещите в помещението, но и играе ролята на работен плот. Върху стената, вместо декоративни детайли, са поставени практични акценти, каквато е например поставката за вино. Разпределено по този начин, пространството осигурява лесен достъп до трите основни сектора в кухнята – мивка, печка и хладилник.


6. Работен кабинет

Преди

Преди&След: 7 семпли интериори

Неподредена и разхвърляна, работната площ не може да се използва по предназначение. Тъй като няма организация на кабинета по сектори, разпределението на вещите става нефункционално. Палитрата също не е подходящо подбрана – ярко розовият килим контрастира грозно на ванилово жълтите стени.


След

Преди&След: 7 семпли интериори

Дървената настилка е постлана с голям кариран килим в бяло и синьо, като цветовете му координират с тези на офис стола. Старото бюро е заменено от модерна мебел, заемаща по-малко място, а вещите са организирани върху семпли рафтове, монтирани на стената. Добавени са и няколко по-малки шкафчета за вещи и доокументи, както и стенна дъска за бележки. Бюрото е достатъчно голямо за работа дори за двама човека, а останалото пространство в стаята е свободно за движение.


7. Работен кът

Преди

Преди&След: 7 семпли интериори

Отделен в едната част на стаята, работният кът е практичен, но неорганизиран. Всичко е натрупано върху бюрото, което прави работата по-трудоемка. Част от вещите са събрани в кашони на пода, а стените стоят голи.


След


Преди&След: 7 семпли интериори

Върху една от стените е монтирана система от рафтове, а върху другата – голяма магнитна дъска за бележки. Тя, освен практична цел, има и естетическа. Вещите се съхраняват не на пода, а върху рафтовете и в шкафовете, а върху бюрото стоят само най-важните неща – монитор, настолна лампа, принтер и офис материали. Старият стол е заменен от такъв с изчистен дизайн, който подхожда повече на бюрото.



Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg