фирми продукти
представяме
работа
 
Имитация на метал като акцент за стените

Ако сте почитатели на необичайните акценти за дома, създадени с доза креативност и без много средства, ето един проект за Вас. Чрез него можете да създадете красиви декоративни детайли за стените в дома си, като използвате само обикновен картон – непотребните картонени ролки, останали от тоалетната и кухненската хартия, които иначе изхвърляте. Резултатът ще са ефектни акценти, имитиращи боядисан метал, но създадени на много ниска цена, с подръчни материали. Освен това, за Вас остава удовлетворението, че сте създали нещо със собствените си ръце и че сте рециклирали отпадъчни материали, каквито са картонените ролки.

 Имитация на метал като акцент за стените


Необходими материали:

* няколко картонени ролки от тоалетна или кухненска хартия
* лепило
* спрей боя
* дървени летви с ширина 1 сантиметър

 Имитация на метал като акцент за стените


Инструкции:


1. Изградете рамката, като използвате дървените летви. Залепете ги с лепилото, за да създадете правоъгълна или квадратна основа за детайлите. За целта можете да използвате и не много дълбока картонена кутия, но дървесината е по-ефектна като вариант.

 Имитация на метал като акцент за стените

2. Картонените ролки от тоалетна или кухненска хартия се използват при създаването на вътрешната част на всеки детайл. Използвайте макетно ножче, за да срежете всяка ролка по дължина. Изпънете добре така създадените картонени правоъгълници. Използвайте молив и една от дървените летви, за да разграфите парчетата на ивици с ширина около 1 сантиметър. Като използвате макетно ножче, нарежете картона на дълги ивици.

 Имитация на метал като акцент за стените

3. Използвайте нарязаните картонени ивици, предварително изправени, за да оформите правоъгълник вътре в рамката, като ги залепите с лепило. Създайте и няколко надлъжни ивици отстрани, за да оформите основната конструкция на детайлите. Всички картонени ивици залепете с лепило и изчакайте да изсъхне добре.

 Имитация на метал като акцент за стените

4. Можете да използвате изображения на изделия от ковано желязо, за да оформите дизайна на детайлите. Можете да използвате и изображенията, предложени в тази статия. Използвайте дръжката на четка за рисуване или молив, за да навиете другите картонени ивици, така че да оформите завъртулките. С лепило залепете така оформените детайли към основата, като се стремите да създавате симетричен дизайн.

 Имитация на метал като акцент за стените

 Имитация на метал като акцент за стените

5. Когато лепилото изсъхне добре, поставете така създадените детайли върху стари вестници и ги напръскайте изцяло със спрей-боята. Нанесете два слоя, като оставяте всеки да изсъхне добре. Когато детайлите са готови, окачете ги на стените.

 Имитация на метал като акцент за стените

 Имитация на метал като акцент за стените

 Имитация на метал като акцент за стените



Източник: suzyssitcom.com







26 януари 2012 09:49 | имитация от картон
От: Виолета Тимнева
Възползвах се от идеята ви и се справих добре! Даже подарявам на приятелите си. Благодаря ви!
22 ноември 2011 19:10 | Модерно
От: desi
Якоооо!!!!
4 октомври 2011 13:14 | Боя с ефект на ковано желязо
От: Ясен
Здравейте! Статията е чудесна. Реших да си направя и аз такава декорация но не мога да намеря боята. Ще съм благодарен ако някой ми помогне със съвет.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, креативен проект, декоративни детайли

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg