фирми продукти
представяме
работа
 
Преди&След: Пастелна всекидневна

Тази красива всекидневна е трансформирана от скучно помещение в еко оазис в пастелни тонове. Екологичните детайли са съчетани с рециклирани аксесоари, които добавят в интериора усещане за винтидж шикозност.


Преди: Скучно и монотонно


Преди&След: Пастелна всекидневна

Пространството в помещението не е разпределено равномерно, затова то изглежда дълго и тясно, без собствен характер. Двете врати на стаята пък правят обзавеждането голямо предизвикателство за дизайнерите.


След: Ярко оцветен и шикозен дизайн

Преди&След: Пастелна всекидневна

Потенциалът на интериора е разгърнат изцяло чрез подходяща палитра и внимателно подбрани мебели. Ярките цветове освежават дизайна и създават настроение. За да се използва пространството по ширина, в единия край на стаята е оформен кът за сядане с две малки канапета, поставени едно срещу друго. Между тях е поставена винтидж масичка за кафе с кокетен дизайн.


Най-доброто от природата

Преди&След: Пастелна всекидневна

Трансформацията е направена с внимателно подбрани еко продукти, а палитрата сякаш е взета директно от природата. Меките оттенъци на ваниловото, зеленото и бежовото са допълнени от красотата на флоралните и птичи мотиви. В дизайна са включени акцентни стени, създадени чрез жълт тапет, изработен от мастила на водна основа, и бои с ниско съдържание на вредни химикали.


Отворени пространства

Преди&След: Пастелна всекидневна

Откритите рафтове на винтидж шкафа до стената създават впечатлението, че кътчето с домашния офис е вградено в ниша. Те осигуряват достатъчно място за вещите, без да претрупват визуално интериора. Използвани са еко материали – сурово дърво, корк, тръстика, коноп и свежа зеленина, които добавят към дизайна повече текстура. За да се максимализира пространството, върху рафтчетата са поставени плетени кошнички и няколко стари куфара.


Шикозен дизайн

Преди&След: Пастелна всекидневна

Столчетата във всекидневната са със стандартен дизайн, но акцентът е създаден чрез необичайната текстура на седалките. За тапицерията им е използвана стара кувертюра с релефни мотиви в зелено и бяло.


Природата в дома


Преди&След: Пастелна всекидневна

Двете канапета са създадени от издръжливи дървени рамки и са тапицирани с материя от органичен памук. Пълнежът пък е от пяна, създадена от растителни нишки. Част от обзавеждането е изработено от рециклирано дърво – например настилката, страничната масичка и фризовете, а друга част представлява винтидж мебели, закупени на старо. Върху стената са окачени няколко шикозни детайла, а към обзавеждането са добавени няколко зелени растения.


Еко дизайн за прозорците

Преди&След: Пастелна всекидневна

За да се придаде на прозорците екологичен шик, за корнизите е използвана рециклирана дървесина, а завесите са от винтидж материи от естествени нишки, вълна и памук. Цветовете са меки и ненатрапчиви – зелено, бежово и жълто. Завесите са напластени на два слоя – ажурен слой с щори и плътни панели, стигащи до пода.


Рустикален детайл

Преди&След: Пастелна всекидневна

Рустикалната настолна лампа е създадена от детайли за релефен акцент, а основата е от специално обработен дървен крак на маса. Аксесоарът е боядисан в мек нюанс на кремавото, който допълва дизайна на абажура. Двете лампи са поставени върху еднаквите винтидж странични масички до канапето, създавайки симетричен детайл с мек контраст между кремавото и тъмнокафявото.


Цветни декоративни възглавници

Преди&След: Пастелна всекидневна

Интересен акцент във всекидневната са декоративните възглавнички в меки цветове, принтирани с природни мотиви. Платът за тях, изработен от органичен памук, е обработен с боя, след което образът е трансфериран чрез специален принтер. Така създадените детайли са допълнени от ефектни плетени акценти – одеяло и възглавнички, в наситени цветове.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg