фирми продукти
представяме
работа
 
20 свежи пролетни идеи – част 2

С настъпването на пролетта добавете към интериорите си свежи акценти, за да отпразнувате прераждането на природата. Включете пръски ярък цвят, цветни материи и ефектни детайли, за да създадете пролетен дизайн без много усилия и средства. Ето още идеи.

Част първа


11. Дизайн на слоеве

20 свежи пролетни идеи – част 2

Тази свежа всекидневна е изпълнена с цвят, без палитрата й да бъде твърде натрапчива. Основата е върху искрящо бяло и бежово, а допълнителните тонове са светлосиньо, оранжево, розово, пастелно зелено и червено. Всички тези наситени нюанси са използвани в умерени количества, за да създадат акцент. Особено красиви детайли са картините върху стената, създадени от принтирани, предварително увеличени изображения, поставени върху художническа основа.


12. Пролетни прозорци


20 свежи пролетни идеи – част 2

В съчетание с акцентите в същия десен (вижте първа част), красивите пролетни щори са решени в наситени, но едновременно ненатрапчиви нюанси – синьо, жълто и оранжево. Тази комбинация изпъква чудесно на неутралния фон на кухнята, особено върху меките лавандулови тонове на стените. Щорите са не само много красиво, но и функционално решение за прозорците.


13. Птичи дизайн


20 свежи пролетни идеи – част 2

Един лесен проект за стените в дома, който стои чудесно на фона на пастелни цветове. Изберете страници от енциклопедии или подобни книги, с желаните изображения на птици, растения или животни. Изрежете избраните картинки или ги ксерокопирайте на цветен ксерокс. Залепете детайлите върху стената с двустранно залепващо тиксо, като ги  оформите в няколко редички, на равни разстояние един от друг. Ако искате по-перманентен ефект, залепете ги върху картон или художническа основа и ги окачете на стената.


14. Зелен акцент


20 свежи пролетни идеи – част 2

Интересен акцент за градината, двора и терасата – използвайте два стъклени съда, голям и малък, за да го създадете. Поставете малкия, който трябва да е на краче, в големия и налейте вода в двата съда. Поставете в тях зеленина – водни растения, свежи билки и прочее, така че тя да плува на повърхността на водата.


15. Ярки детайли


20 свежи пролетни идеи – част 2

Добавете в интериорите ярък детайл, като създадете акцент в любимите си цветове. Монтирайте една към друга четири или пет дървени дъски с желаните размери (можете да употребите и половинки от стари врати с кухо ядро), като за целта използвате метални панти. Нанесете върху основата грунд, а отгоре създайте цветни райета в желаните цветове, без да се стараете да ги правите равномерни. Поставете така създадения акцент зад канапето в хола или на верандата, като го опрете стабилно на стената.


16. Плодова свежест


20 свежи пролетни идеи – част 2

Съчетайте два от символите на пролетта и лятото – ярките растения и свежите плодове, в един непретенциозен акцент за празничната маса. Налейте вода в прозрачна стъклена ваза и я напълнете с дребни плодчета – мандарини, горски плодове, шипки и прочее, и дори с резенчета цитрус. Добавете свеж пролетен букет и поставете върху масата.


17. В цветовете на природата


20 свежи пролетни идеи – част 2

Семплата палитра също може да освежи интериорите – тази всекидневна стая залага на нежните пастелни оттенъци на зеленото, наподобяващи едва появилата се трева, съчетани с неутрално бежово. Няколко по-ярки акцента върху килима са напълно достатъчни, за да се създаде интерес в интериорите. Семплият дизайн на мебелите е допълнен с ажурни, полупрозрачни завеси на прозорците в бежово, които не блокират естествената слънчева светлина в помещението.


18. Цветна покривка за празничната маса

20 свежи пролетни идеи – част 2

Старата покривка ще грейне в свежо пролетно настроение, само с помощта на малко боя за тъкани. Освежете я, като нанесете с четка ярки тонове – квадратчета, точки, линийки, и ги съчетаете помежду им, както е направено с този проект тук.


19. Акценти от природата


20 свежи пролетни идеи – част 2

Размийте границата между вътрешните и външни пространства, като добавите в интериорите си детайли от природата. Съберете свежи листа и треви, и ги притиснете подобно на сандвич между две стъклени пластини. Добавете по периферията рамка или облепете с непрозрачно цветно тиксо. Залепете или окачете така получените детайли на прозореца или на стената. Тъй като свежите листа покафеняват с времето, трябва да ги сменяте на всеки няколко седмици.


20. Свежа баня

20 свежи пролетни идеи – част 2

Използвайте ярки нюанси на оранжевото, за да освежите интериора в банята. За да не бъде твърде натрапчива, допълнете палитрата с бяло и няколко щрихи в розово като акцент. Можете да освежите бялата керамична мивка с цветни стикери, а стената да кантовате с боя в няколко тона на розовото. Добавете хавлиени кърпи в оранжево и частични завеси от ажурна материя.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, пролетни акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg