фирми продукти
представяме
работа
 
20 свежи пролетни идеи – част 1

С настъпването на пролетта добавете към интериорите си свежи акценти, за да отпразнувате прераждането на природата. Включете пръски ярък цвят, цветни материи и ефектни детайли, за да създадете пролетен дизайн без много усилия и средства.


1. Слънчеви акценти

20 свежи пролетни идеи – част 1

Използвайте няколко различни по големина и форма тавански розетки, за да освежите стените в хола си. За целта най-добре е да изберете такива от пластмаса или уретан, тъй като гипсовите са твърде трудни за окачване. Боядисайте розетките в светложълто и оставете боята да изсъхне – така акцентите ще наподобяват по форма и цвят пролетното слънце. За да получите по-интересен ефект, можете да изберете различни оттенъци на жълтото.


2. Пролетен интериор


20 свежи пролетни идеи – част 1

Трансформирайте всекидневната си в пролетна феерия от цветове и материи. Подходяща палитра е съчетанието между оранжево, зелено и жълто, с акценти в бяло, синьо и червено. Тя сякаш е извлечена директно от пъстроцветните ливади в планината. Свежите цитрусови цветове се съчетават чудесно помежду си, а акцентите създават настроение. Осигурете в стаята достатъчно естествена светлина, като поставите върху прозорците ажурни завеси.


3. Пролетна палитра


20 свежи пролетни идеи – част 1

Вдъхновете се от пролетното цветово разнообразие, за да трансформирате спалнята си в пролетен оазис на релаксацията. За целта изберете палитра, включваща пурпурно, люляково и бяло, като добавите акценти в пастелно зелено. Върху тапицерията на горната дъска на леглото добавете ивица плат в свежи мотиви. Върху стените добавете ненатрапчиви акценти – декоративна хартия, поставена в малки рамки. Старата нощна масичка освежете с блестяща металикова боя.


4. Свежи десени

20 свежи пролетни идеи – част 1

Използвайте няколко ролки сходни по дизайн и нюанси тапети, за да освежите интериорите в няколко аспекта. Освен върху стените, можете да използвате облицовката и за шкафовете, и за абажурите на лампите. За целта изрежете парчета със съответните размери и използвайте лепило, за да облепите повърхностите на мебелите и акцентите.


5. Слънчева стая

20 свежи пролетни идеи – част 1

Пролетните интериори са изпълнени с изобилие от светлина, със свежи растения и цветни детайли. В тази стая например ефектното килимче, изплетено от юта, е освежено с малко боя, за да се създаде красив флорален мотив. Декоративните възглавнички също са с пролетни мотиви, а палитрата включва меки бежови и кремави тонове, съчетани с тъмнокафяви и бели детайли, и няколко ярки щрихи.


6. Свежи щори в трапезарията


20 свежи пролетни идеи – част 1

Създайте си настроение още от сутринта, по време на закуската, като добавите в интериора свежи щори в ярки тонове – жълто и оранжево. За основа използвайте щори от бял плат, готови или ушити от вас, а цветовете добавете с боя, четка и малко самозалепваща се бояджийска лента. С нея обособете местата, които не искате да оцветите, а върху откритите части нанесете желаните цветове. Оставете да изсъхне и махнете бояджийската лента.


7. Пролетен интериор


20 свежи пролетни идеи – част 1

Кътчето за закуска ще грейне с пролетна свежест, ако добавите в интериора люлякови нюанси. Допълнете палитрата с жълто, зелено и оранжево, като добавите свежи акценти от плат – тясна покривка за масата за закуска и малки декоративни възглавнички за столовете.


8. Природа в банята

20 свежи пролетни идеи – част 1

Банята също може да се превърне в пролетен оазис, като добавите подходящите детайли и нюанси. Боядисайте стените в ярък прасковен цвят, койт6о приятно контрастира с белите детайли в помещението. Освежете огледалото с малко плат с ефектни мотиви, като облицовате рамката му с избраната материя. Върху столчетата добавете тапицерия в зелено, с меки помпончета, наподобяващи свежа пролетна трева. Включете в дизайна и малко зелено килимче от същата материя, както и меки хавлиени кърпи в зелено и прасковено, навити на руло.


9. Стикери за стената


20 свежи пролетни идеи – част 1

Един от най-бързите начини да създадете ефектни детайли в интериорите е да добавите цветни апликации. Можете да използвате стикери или да залепите с лепило изрязани от декоративна хартия, книга или списание апликации. За да получите по-ненатрапчиви акценти, облепете със стикери съседните детайли, за да създадете преливане на формите – например започнете апликацията от дъската на леглото и я продължете върху стените, чак до завесите на прозорците.


10. Лесни детайли за стената


20 свежи пролетни идеи – част 1

Симетричен акцент от пролетни форми, поставен върху стената, ще добави в интериорите свежи нюанси и мотиви. Нарисувайте, свалете от интернет или изрежете от книга или списание избраните мотиви. Ако можете, поръчайте да Ви ги принтират директно върху художническо платно, а ако не, можете да залепите хартиените детайли върху плат, дървена рамка или дебел картон. Окачете така създадените картини една до друга върху стената.


Следва продължение...



Източник: .bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, пролетни акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg