фирми продукти
представяме
работа
 
Кухненски поставки от... части на старата печка

Когато изхвърляте старата печка с газови котлони, демонтирайте предварително металните поставки за съдовете за готвене. От тях можете да направите функционални подложки за кухнята, върху които да поставяте горещите или мокри съдове, за да не повредите кухненския плот. За да придобият те още по-красив вид, можете да ги освежите с малко боя и да им добавите цвят с няколко гранчета цветни конци за бродерия. Готовите аксесоари не само се вписват чудесно в кухненския дизайн, но и са компактен акцент към кътчето за готвене и сервиране на храната.

Кухненски поставки от... части на старата печка


Необходими материали:


* стари метални поставки от газова печка
* грунд, лак и боя в желания цвят, под формата на спрей (грундът е по желание, но лакът е важен, за да се защити цветът на аксесоарите)
* конци за бродерия в желаните нюанси
* ножици
* самозалепващи се филцови подложки за мебели, защитаващи повърхностите (продават се в комплект по няколко, в няколко размера)
* телче и препарат за почистване на печки

Кухненски поставки от... части на старата печка


Инструкции:

1. Почистете изцяло поставките, като използвате телче и препарат за почистване на печки. Изплакнете и оставете да изсъхнат.

2. Поставете металните детайли върху равна работна маса или върху пода, като отдолу постелете стари вестници или опаковъчна хартия. Нанесете първо грунд, изчакайте да изсъхне и нанесете два пласта от избраната спрей-боя. Изчакайте да изсъхне добре и добавете лака, за да защитите цвета.

Кухненски поставки от... части на старата печка

3. Срежете няколко парчета от избраните цветове конци за бродиране и решете как искате да ги съчетаете в дизайна. Завържете единия край на всеки конец на възел около детайла и започнете да увивате, докато получите цветен акцент с желаната ширина. Завържете другия край на възел и повторете процедурата с другите конци. Разполагайте пластовете от намотките плътно един до друг, за да се получи стегнат детайл.

4. Когато сте доволни от дизайна, добавете подложките, защитаващи кухненските повърхности. Отлепете едно от филцовите кръгчета и го залепете в един от ъглите на аксесоара, откъм долната част. Добавете по една подложка и в другите три части. Освен като защита, детайлите ще нивелират аксесоара.

Кухненски поставки от... части на старата печка

5. Можете да поставите аксесоарите върху кухненския плот, за да поставяте върху тях горещите съдове от печката или котлона, или да ги окачите върху кукичка на стената, за да не пречат, когато не биват използвани.

Кухненски поставки от... части на старата печка



Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кухненски дизайн, практични аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg