фирми продукти
представяме
работа
 
Изтънчени неутрални нюанси

След като Ви показахме очарованието на наситените тонове, сега можете да се насладите на изтънчената красота на неутралните нюанси в интериорите. Те са едновременно безопасни за използвани, но и много ефектни, особено ако се съчетаят с подходящите ярки акценти в дизайна.


Сиво-кафяво

 Изтънчени неутрални нюанси

Наситените нюанси на сиво-кафявото са великолепен фон за детайли в дървесни тонове, в бежово и в тъмнокафяво. В тази трапезария, например, в този цвят са решени стените на помещението, а това създава приятен, но ненатрапчив контраст със светлия бежов килим. За да компенсират неутралния характер на основните нюанси, в палитрата са добавени няколко детайла в по-ярки цветове – например оранжево, както и няколко акцента в бяло.


Сиво

 Изтънчени неутрални нюанси

За да противодейства  на традиционните бели стени, сивото е много удачен избор за фонови цвят. Съчетан с искрящо бяло, бежово и кафяво, той създава една едновременно приятна и успокояваща палитра за помещенията. За ад се разчупи еднообразието в дизайна, може да се добавят няколко детайла в светлосиньо, което координира чудесно със сивите оттенъци.


Пшеничени нюанси

  Изтънчени неутрални нюанси

Меките нюанси с цвят на узряла пшеница са чудесен избор за слънчевите помещения, където светлината разкрива напълно техния потенциал. Те се съчетават много добре с бежово, кафяво, оранжево и кремаво. В този интериор няколко различни по наситеност нюанса  сякаш се разтапят един в друг върху килима на помещението, допълнени от внимателно подбрани детайли.


Пастелно синьо

  Изтънчени неутрални нюанси

Ако обожавате синьото, но не искате да рискувате с по-наситени нюанси на цвета, изберете пастелни пастелни тонове, наподобяващи черупката на яйцата на червеногръдка (не напразно наричат този оттенък robin’s egg blue). Те са чудесен фон за интериора и се съчетават отлично с дървесни тонове, бежово, бяло и акценти в наситено синьо.


Пясъчни тонове

  Изтънчени неутрални нюанси

Пясъчните нюанси могат д аварират по наситеност и оттенък, и са едновременно неутрални, но и със силно присъствие в палитрата. Те са чудесен избор за фон и укротяват силното присъствие на наситените нюанси – например синьо или абаносово.


Нежно розово


  Изтънчени неутрални нюанси

Ако се използват подходящите нюанси, розовото може да Ви изненада. Дори да сте от хората, които свързват този цвят с момичешките стаи, куклите Барби и сладникавия дизайн, ще се учудите колко приятен може да е розовият нюанс върху стените и мебелите, ако се избере светъл и ненатрапчив оттенък. Добра идея е да съчетаете розовото с кафяво, бежово и бяло.


Сиво с пурпурни оттенъци

 Изтънчени неутрални нюанси

Малко по-нестандартен нюанс на сивото, който притежава лек пурпурно-кафяв подтон и който мени характера си, в зависимост от светлината в интериора.. Той е по-добър избор за неутралните стени от стандартното бяло, без обаче да отнема вниманието от акцентите в интериора, които са в по-наситени цветове. Съчетава се добре с бяло, кремаво, бежово и шоколадово кафяво.


Наситено сиво


 Изтънчени неутрални нюанси

Отличен избор за онези, които не могат да се примирят с традиционните светли и почти незабележими нюанси върху стените и искат нещо по-наситено. Този нюанс на сивото е чудесен акцент в неутралния интериор, без да губи своята деликатна природа. Той подчертава красотата на бялото, на бежовото и дори на светлосиньото, на което координира чудесно.


Светлосиво


 Изтънчени неутрални нюанси

Този оттенък е едновременно по-наситен от традиционното бяло, но не толкова силно като характер, колкото наситено сивото. Той се съчетава много добре с дървесните оттенъци в интериорите, като двата нюанса се борят за надмощие по един много приятен за очите начин. Към палитрата са добавени няколко детайла в бяло и графитено сиво, които изпъкват на този неутрален фон и създават деликатен контраст.



Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, неутрални нюанси, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg