фирми продукти
представяме
работа
 
Интериори с наситени палитри

Ако искате да създадете безопасна палитра за помещенията в своя дом, ориентирайте се към неутралните нюанси, но ако искате да се потопите в пръски ярък цвят, заложете на ярките тонове. Вижте няколко смели решения, които да Ви вдъхновят.


Смарагд


Интериори с наситени палитри

Вибриращ и наситен, смарагдово зеленият цвят трябва да се използва пестеливо в интериорите, за да не създаде усещане за кич и преситеност. Той играе ролята на ярък акцент в палитрата и затова е добре да се комбинира с неутрални тонове, които ще укротят силната му природа – бежово, бяло, кремаво. В тази кухня например, ярко зеленото е използвано като фон за рафтовете до стената.


Сапфир


Интериори с наситени палитри

Наситените сини нюанси се съчетават добре с меките оранжеви оттенъци, използвани пестеливо като акцент. Балансирано с искрящо бяло, сапфиреното създава усещане за уют и самовглъбение. Най-подходящата материя за този нюанс е чувственото кадифе.


Аметист


Интериори с наситени палитри

Макар и не толкова наситен като характер, виолетовият нюанс носи силен заряд в интериорите. Аметистовите тонове са подходящи както за фон, така и като акцент, в зависимост от наситеността им – пастелни или ярки. Ако съчетаете светли и тъмни пурпурни тонове, и ги комбинирате с бяло и тъмносиньо, ще получите една хармонична палитра за всеки интериор.


Топаз


Интериори с наситени палитри

Светлосиньото, макар и причислявано към пастелните тонове, може да създаде ефектен акцент в интериорите, особено ако се комбинира с неутрални нюанси. То е ефектно, но същевременно деликатно, което го прави добър избор за онези, които не желаят да експериментират с ярки тонове в дома си.


Цитрин

Интериори с наситени палитри

Слънчевото настроение, което създава този едновременно мек и ефектен нюанс на жълтото, подсилва ефекта на светлината в помещенията. Ваниловата красота на този оттенък е чудесен акцент за интериорите, съчетана с меки светлосини и какаови нюанси. Той е и чудесен избор за онези, които искат наситена палитра, без да рискуват с твърде ярки цветове и да експериментират с интериорите.


Турмалин


Интериори с наситени палитри

Турмалиново зелените нюанси са чудесен акцент в неутралната палитра, комбинирани с бяло и шоколадово. Неговият характер е силен, но същевременно достатъчно мек, за да успокои сетивата, вместо да ги изостри. Ако желаете да го съчетаете с друг наситен нюанс, изберете аквамарин, който подчертава пастелната красота на зеленото.


Злато

Интериори с наситени палитри

Луксозният и наситен чар на златистото се крие в неговата двойнствена природа – нюансът е достатъчно ярък, за да създаде ефектна палитра и все пак достатъчно неутрален, за да не превземе визуално интериорите, нарушавайки баланса в палитрата. Можете да съчетаете няколко тона с варираща наситеност и яркост, и да ги допълните с бяло, бежово и тъмнозелено, които подчертават красотата му, без да се натрапват.



Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, наситени палитри

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg