фирми продукти
представяме
работа
 
9 великолепни растения в оранжево

Пролетта дойде и е време любителите градинари да помислят за своя двор или градина. Вижте няколко предложения за растения, които ще обагрят дома и градината Ви с наситени оранжеви нюанси.


1. Лантана

 9 великолепни растения в оранжево

Лантаната (Lantana camara) е перфектен избор за онези места от градината, които през лятото стават твърде горещи за повечето растения. Тя вирее при горещини и разцъфтява в деликатни цветчета, обагрени в наситени тонове, един от които е оранжевото. За дома лантаната може да се засади в контейнерчета или в красиви висящи кошници на терасата.


2. Фритилария (Ходжово лале)

 9 великолепни растения в оранжево

Ходжовото лале (Fritillaria) притежава уникална красота, съчетаваща оранжево и зелено. Нейните цветчета висят на снопчета, подобно на весели камбанки, а над тях величествено се издига ‘корона’ от листенца, стърчащи нагоре. Лесно за отглеждане, растението трябва само да се полива по-често през периода на растеж, но без да се прекалява с количеството вода. Изсъхналите цветове се почистват веднага, за да не се разпилеят семената.


3. Хелениум


 9 великолепни растения в оранжево

Хелениумът (Helenium) е деликатно растение, което обаче огрява в цвят цялата градина. Ненатрапчивата му красота се подсилва от многобройните цветчета в оранжево, на вид подобни на маргаритки, които издържат много дълго време. Растението харесва местата с повече слънце.


4. Оранжев космос


 9 великолепни растения в оранжево

Космосът (Cosmos sulphureus) произхожда от Мексико и е малко известно лятно растение сред повечето градинари. То обича слънцето и високите температури, и цъфти през цялото лято с красиви, обагрени в оранжево цветове. Заради компактните си размери космосът е подходящо за висящи кошници и контейнерчета за дома, верандата или терасата.


5. Азиатска лилия

  9 великолепни растения в оранжево

Азиатската лилия (Lilium Asiatic) е вид лилиум, чиято красота не отстъпва на останалите разновидности на растението. Ярките оранжеви оттенъци на растението се съчетават чудесно с растения в пурпурно, бяло, розово и синьо. Лилиумът е много красив, но и доста взискателен – по време на растеж трябва да сте много внимателни с поливането – то не трябва да е прекалено, но не бива и да се пропуска. Растението не обича закрити пространства и вирее чудесно на шарена сянка.


6. Асклепиас

 9 великолепни растения в оранжево

Наречено още ‘пеперудено семе’, растението Асклепиас (Asclepias tuberosa) произхожда от Северна Америка. То притежава много интересни цветчета, обагрени в оранжево и събрани на снопчета. Асклепиас е любимо на пеперудите и ги привлича към градината. Растението цъфти до късно лято.


7. Калифорнийски мак (ешолция)

 9 великолепни растения в оранжево

Калифорнийският мак (Eschscholzia spp.) е непретенциозно, но много деликатно растение. Неговите ярко оранжеви и жълти цветове наподобяват на малки купички от широки венчелистчета, които се отварят само при слънце. Растението цъфти от май до октомври и понася добре места с течения и засушаване, което позволява да се засади там, където повечето видове не могат да виреят.


8. Стаен клен

 9 великолепни растения в оранжево

Стайният клен (Abutilon hybrid) няма нищо общо с едноименното дърво – името му е дадено заради приликата във формата на листата. Растението е дребен храст или дръвче, което разцъфтява в красиви, яркообагрени цветове. Въпреки че е тропическо растение, стайният клен вирее и на по-студени места, но през студените месеци трябва да се прибира у дома. Растението се нужда от много слънце и вода, за да вирее добре.


9. Невен

 9 великолепни растения в оранжево

Когато говорим за растения, обагрени в оранжево, няма как да пропуснем невена (Calendula officinalis). Много разпространено у нас, това средиземноморско по своя произход растение е не само лесно за отглеждане, но и много полезно за здравето - то може да се използва за създаването на лековити чайове, тинктури и кремове. Невенът цъфти през цялото лято, чак до късна есен, и не е никак взискателен към условията, при които се отглежда.



Източник: bhg.com







5 май 2011 11:47 | Cwetq
От: Roza
Прекрасни са!!! благодаря на този, който ги е подбрал
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за градината, растения в оранжево

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg