фирми продукти
представяме
работа
 
10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Коралите са често използвани детайли в интериорите, както като цвят, така и като дизайн. Те са символ на топлите тропически морета и на екзотиката, затова са предпочитан детайл за дома и вилата, особено ако се съчетаят с други морски аксесоари. Вижте няколко интересни продукта, чийто дизайн е вдъхновен от красотата на коралите и техните изящни форми.


1. Коралова настолна лампа

10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Красив акцент за всеки интериор, тази настолна лампа е решена в сребристо – както основата й, така и абажурът й. Основата наподобява по форма крехките коралови образувания по дъното на плитките тропически морета, без да заимства от техния наситен червеникав нюанс. Тя е ръчно оформена от алуминий и е обкована със сребро. Абажурът е от естествен лен в светлосив цвят.


2. Коралова фруктиера

10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Тази нестандартна фруктиера, наречена Mediterraneo, наподобява не само формата на коралите, но и техния наситен червеникав оттенък. Създаден от Alessi, аксесоарът е дело на дизайнер на бижута, който изпипва внимателно всеки детайл. Фруктиерата е изработена от метал и се предлага в няколко разцветки, една от които в характерното за коралите червено.


3. Коралова поставка за чаени декоративни свещи


10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Наречена с името на древната ацтекска столица, Tenochtitlan е нестандартна поставка за декоративни свещи, изработена от алуминий. Аксесоарът е боядисан в яркочервено, за да наподобява кораловите туфи в моретата и океаните. Поставките се намират на върха на ‘кораловите’ пипала.


4. Коралови стенни лампи


10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Нестандартният дизайн на тези абажури създават интересна атмосфера в интериорите, особено вечер, когато се включат лампите. Те са част от дизайнерска линия осветителни тела, създадени от Pallucco и наподобяват туфи от корали. Аксесоарите са създадени от оформен чрез специална технология поликарбонат. Линията съдържа полилеи, подови лампи и настолни лампи за интериорите.


5. Коралова масичка за кафе

10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Тази невероятна масичка за кафе за всекидневната е вдъхновена от органичните форми на коралите, претворени чрез нейния стилизиран дизайн. Цветът на мебела също не е избран случайно – той е заимстван от наситените тонове на кораловите туфи, като към тях е добавена допълнителна яркост. Масичката за кафе е изградена от стомана и се предлага в още няколко цвята. Поради своя издръжлив материал и специална техника за нанасяне на цветовете, мебелът може да се използва както в дома, така и в двора или градината, като част от екстериорния дизайн.


6. Коралови подложки за масата за хранене


10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Стилизиран вариант на красивите корали, тези подложки за хранене са чудесен акцент към масата, особено ако се съчетаят с други коралови аксесоари или морски мотиви. Дело на дизайнера Kim Seybert, те са вдъхновени от красотата и грациозността на кораловите организми, претворени в два нюанса – тъмночервено и бежово.


7. Красив коралов полилей

10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Въпреки белия си цвят, нетипичен за коралите, този полилей наподобява по форма тези интересни мешести морски организми. Създаден от Ballard Designs, той добавя в интериорите шикозен акцент и фокусна точка. Полилеят е ръчно изработен от синтетична смола и метал, и има 5 лампички с нестандартен дизайн.


8. Коралови пръстени за салфетки

10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Нестандартният дизайн на тези пръстени за салфетки добавя щипка интерес към празничната маса за хранене. Те наподобяват формите на коралите, като дори съдържат малки детайли от мъниста по периферията си. Ръчно създадени върху правоъгълна основа, те се предлагат в няколко цвята – коралово червено, тюркоазено, черно, жълто, бяло и бежово. Чудесно допълнение към интериорите на вилата или към колекцията от предмети, събрани през ваканцията.


9. Коралови вази

10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Вградени в дизайна на стъклените вази, кораловите форми допълват красотата на аксесоарите със семплия си чар и ненатрапчив акцент. Те са част от колекцията Aquaria на компанията Egizia и са в два различни размера и дизайна – единият е от прозрачно стъкло и щампи в червено и сребристо, а вторият е от тъмно стъкло с червено щампи.


10. Коралови декоративни възглавнички


10 страхотни аксесоара с коралов дизайн

Създадени от лен, тези красиви декоративни възглавнички са чудесно допълнение към интериора на вилата или тематичния морски дизайн у дома. Част от колекцията на Ankasa, те са създадени върху едноцветна основа, а кораловите акценти са добавени върху лена чрез бродерия в червено. Към някои модели са добавени и нестандартни детайли от мидени черупки.



Източник: adeebneyazi.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, коралов дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg