фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Тази трансформация в три стъпки преобразява студената бежова стая в уютно помещение, където семейството и приятелите могат да се отпуснат и да прекарат приятно времето си заедно.


Стъпка 1: Бежово, скучно и посредствено

 
 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

С бежовите си стени, комфортните (но кафяви) мебели и малкото аксесоари, тази дневна стая не създава настроение за релаксация и семейни забавления. Канапето, състоящо се от няколко секции, е подходящо за събирането на повече гости, но липсата на масички го прави неудобно за работа, гледане на филми или лека закуска.


Стъпка 1: Отделено кътче

 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Малкото кътче, отделено от основните мебели в стаята, е идеално за съхранение на вещите, които трябва да са под ръка. Заради наличието на изобилие от естествена светлина, местенцето е изключително подходящо за създаването на малък домашен офис. Обаче там е поставена само малка масичка, дървен стол, кашони, книги и пристигналата поща.


Стъпка 1: Оценка на възможностите

 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Вижда се, че помещението има потенциал за преобразяване. Архитектурните елементи, като традиционната камина, френските врати и красивата паркетна подова настилка, са отлична основа за създаването на стилна семейна стая.


Стъпка 2: Бавно пробуждане


 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Килимът, декоративните възглавнички и завесите внасят цвят и мекота в цялата стая. Жизнерадостният килим се съчетава отлично с канапето в центъра на стаята. Възглавничките разнообразяват неутралните тонове на тапицерията. Малкото телевизорче е заменено с нов широкоекранен плосък телевизор, който създава в стаят усещането за домашно кино. 


Стъпка 2: Малък офис

 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Работното кътче вече е по-функционално с добавянето на това семпло бюро. Плотът му е върху две шкафчета, в които са прибрани папките, пощата, офис принадлежностите и останалите необходими вещи.


Стъпка 3: Жизнерадостно семейно помещение

  Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Добавянето на повече цветове внася живот в тази стая. Красивата палитра от небесносиньо и оранжево-кафяво придава на помещението персоналност. Новите декоративни възглавнички с интересни шарки допринасят за по-голямото цветово разнообразие. Масичката за кафе и шкафчето под телевизора са в координиращи се цветове. и предоставят достатъчно пространство за необходимите вещи и аксесоарите.


Стъпка 3: Стил и функционалност
 
 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Малкият офис вече е снабден с практични вградени рафтове, но работното пространство не нарушава релаксиращото настроение на стаята. На прозорците са добавени красиви римски щори, които добавят нов слой от мекота. Завесите на райета са оставени и могат да бъдат дръпнати, за да се ограничи светлината, ако се гледа филм.


Стъпка 3: Спретнати аксесоари

 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Разноцветните декоративни аксесоари създават жизнерадостно настроение. Стената зад бюрото е оформена като дъска за съобщения. Двете коркови дъски са подходящи за окачване на снимки, съобщения, важни бележки и др. Пространството е максимизирано с използването на стилни и функционални аксесоари.


Стъпка 3: Гостоприемен вход

  Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Прилежащият коридор също е освежен с нови цветове. Оранжево-кафявият цвят от домашния офис е използван и за стените на коридора, с което двете пространства се обединяват. Шкафът има отделения за всеки от членовете на семейството. Там те могат да поставят своите раници, спортни принадлежности и др.


Стъпка 3: Шкафче за Шаро

 Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

Собствениците на домашни любимци знаят, че играчките за кучета или котки могат да се окажат на всяко едно место в къщата. Така че е добре любимите предмети на домашните животни да се съхраняват на точно определено място.


Крайният резултат


  Трансформация в 3 стъпки: Уютна всекидневна

В кътчето за релаксация вече е поставено и комфортно кожено кресло. Изобилието на възглавнички внасят цветове и шарки на скучното по-рано бежово канапе. Скринът, който преди служеше като подставка за телевизора, сега е поставен зад дивана и предоставя достатъчно място за съхранение на вещите, които трябва да са под ръка.


Източник: bhg.com







15 март 2015 20:14 | Претрупано !
От: Анна
Всичко става много претрупано. Мебелите са масивни,обемни, които заедно с възглавниците затварят оше повече пространството ! Трябва друго разрешение !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, всекидневна

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg