фирми продукти
представяме
работа
 
Практично канапе от... легло

Луксозните канапета са добра инвестиция, но често те не са по джоба на всеки. Ако все пак искате да обзаведете дома или вилата си с удобна и непретенциозна по дизайн мебел, можете да си я направите и сами. За целта като основа можете да използвате старо легло – платформа и няколко парчета дунапрен. Вижте един подобен проект тук.

Практично канапе от... легло

В конкретния проект е използвано семпла като дизайн платформа от легло, но Вие можете да използвате всякакъв вид подобна основа, дори обикновени дървени палета. Специфична особеност на тази мебел е фактът, че тя трябва да се постави в ъгъла на стаята или поне облегната до стената, тъй като не разполага със странични и задни облегалки.


Необходими материали:

* стабилна основа – легло-платформа, дървени палета и прочее
* 3 парчета плътен дунапрен със съответните размери, пасващи на размерите на основата
* по желание: няколко големи декоративни възглавнички
* материя за тапицерията
* клипсове, копчета или цип за предната част на седалката и за декоративните възглавници
* конец за тапицерия
* шевна машина
* ножици
* карфици
* шивашка креда
* шивашки метър
* ютия
* голям назъбен нож

Практично канапе от... легло


Инструкции:

За възглавниците


1. Сглобете избраната база и ако се налага я подсилете допълнително с пирони и дъски.

2. Измерете и срежете дунапрена, за да оформите седалката, задната облегалка и страничната облегалка (ако мебелът ще е поставен в ъгъл) – техните размери съобразете с размерите на основата, както и с Вашите желания. Можете например да направите облегалките с желаната от Вас височина, което всъщност е ширината на парчетата.

3. Ако дунапренът е с достатъчна дебелина, ще е достатъчно да използвате едно парче, но ако не е, поставете едно върху друго две парчета с еднаква ширина и дължина, за да оформите седалката на мебела. Конкретната седалка е с общи размери 170 х 75 х 15 сантиметра.

Практично канапе от... легло

4. За рязането използвайте назъбен нож – режете внимателно по очертаните линии, като държите ножа перпендикулярно на дунапрена и го движите с широк замах.

Практично канапе от... легло


За седалката


5. Измерете с шивашкия метър и отбележете върху избраната материя за тапициране необходимия плат за тапицирането на седалката, като добавите по 10-12 сантиметра толеранс от всяка страна. Можете да оформите тапицерията и от няколко отделни парчета – по две за горната и долната част, две за късите и две за дългите странични части.

6. Независимо от колко парчета ще оформите тапицерията, в предната част на калъфчето трябва да ушиете джобче с копчета или цип, през което да се вмъква дунапрена. Внимателно измерете и изрежете всички части, и ги оставете настрани.

7. Пришийте парчетата за тапицерията с шевна машина, като се стараете да правите ръбовете стабилни. Предварително захванете частите една към друга с карфици, които ще махате в процеса на работа. Добавете клипсове, копчета или цип – какъвто вариант сте избрали за предната част. Същото се отнася за тапицерията на облегалките – задна и странична (ако има такава).

Практично канапе от... легло

8. Вмъкнете всички дунапренови парчета в съответните калъфчета – тапицерия и пришийте или закопчайте клипсовете, копчетата или ципа.

Практично канапе от... легло

От същата материя можете да ушиете калъфки за декоративните възглавнички и да добавите клипсове или копчета.

Практично канапе от... легло

9. Облегнете мебела в ъгъла на стаята, за да имате стабилна основа за облягане назад и настрани – върху задната и страничната облегалка.

Практично канапе от... легло


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, мебели, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg