фирми продукти
представяме
работа
 
7 интериорни техники за малката баня

Вижте няколко идеи за малката баня, с които можете да преобразите банята в своя дом, без да се налага да изхарчите за целта цяло състояние.

 7 интериорни техники за малката баня


1. Добавете мекота чрез плат

 7 интериорни техники за малката баня

Омекотете острите линии в банята с няколко парчета плат в избраните цветове и десени. Тези детайли са и чудесен начин да добавите към палитрата на интериора няколко капки ярък цвят. Ако тепърва добавяте акценти с плат, изберете нюансите им спрямо вече съществуващата палитра, за да я допълните, без да създавате неприятен акцент или кичозен дизайн. В тази баня, например, е добавена цветна щора на едри щампи, която допълва основния цвят – мляко с какао. Друг начин да добавите плат е чрез хавлиените кърпи или тапицерията на столчето в банята.


2. Подходяща мивка


 7 интериорни техники за малката баня  7 интериорни техники за малката баня

В малката баня рядко има място за стандартна тоалетка с вградена мивка, затова трябва да я замените с компактен модел – такъв с рафтове в долната част или мивка, поставена върху метални крачета. По този начин под мивката има достатъчно пространство за част от вещите в банята, които можете да съхранявате върху рафтовете или в кошници. Не е препоръчително да използвате затворени шкафове, дори такива с компактни размери, тъй като те изглеждат твърде обемни.


3. Огледала и още огледала

 7 интериорни техники за малката баня

Макар и вече много кратно повторено, правилото за светлината не може да бъде пропуснато, що се отнася до малките помещения. За да изглеждат те по-просторни, важно е да осигурите достатъчно светлина в помещението – естествена и изкуствена. Огледалата пък разпръскват тази светлина из цялата баня, увеличавайки ефекта. Добре е над мивката да монтирате огледало в рамка, с размерите на тоалетката или с ширина като на конкретната мивка.


4. Цветове, настилки и облицовки

  7 интериорни техники за малката баня  7 интериорни техники за малката баня

Вероятно знаете добре, че за малките интериори са подходящи светлите цветове и ярките акценти. Дори ако сте избрали за стените по-наситени нюанси, добре е подът да бъде в светли тонове. Допълнете избраната палитра с искрящо бяло, за да балансирате дизайна. Ако не можете да замените тъмната настилка в банята, добавете отгоре голямо килимче. Колкото по-малко естествена светлина влиза в интериора, толкова по-светли трябва да са цветовете на палитрата.


5. Ред и чистота

 7 интериорни техники за малката баня  7 интериорни техники за малката баня

Дори да не сте почитатели на философията фън шуй, която твърди, че безпорядъкът спира движението на енергията ‘чи’, трябва да сте наясно, че малките помещения не търпят безпорядък. Разхвърляните навсякъде вещи създават усещане за претрупаност и стесняват визуално пространството в банята. Затова се погрижете за съхранението на вещите – най-добър вариант за това са вградените в стената ниши, които не заемат излишно пространство  от интериора. Създайте няколко практични рафтчета и съхранявайте вещите си в кошнички. Изхвърлете или преместете на друго място онези неща, които не използвате, а ако имате затворен шкаф, приберете повечето аксесоари там, за да не се виждат.


6. Полупрозрачни детайли

 7 интериорни техники за малката баня

Вместо стандартната непрозрачна завеса за баня, използвайте полупрозрачен панел от матирано стъкло или пластмаса. Дори панелът да не се движи, той ще осигури на къпещите се уединение, без да спира напълно движението на светлината. Полупрозрачните детайли не блокират движението на погледа, като по този начин създават усещането за по-голямо пространство.


7. По-висок таван


 7 интериорни техники за малката баня

Не става въпрос, разбира се, за архитектурна преустройка на помещението, а за визуално разширяване на интериора. За целта използвайте силата на цветовете и десените – до половината на височината на стените поставете бяла ламперия или керамична облицовка, а в горната им част нанесете боя в наситен цвят. Таванът също трябва да е в бяло. Така помещението ще изглежда по-високо, а таванът визуално ще се издължи.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, баня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg