фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за душ-кабина в банята

Независимо дали в нея присъства вана или не, банята е убежището на спокойствието в дома. Вижте няколко интересни идеи за душ-кабини с разнообразен дизайн и функции.


1. СПА душ-кабина


 9 идеи за душ-кабина в банята

Интересно решение за банята е тази просторна душ-кабина, в която могат да се къпят едновременно двама човека. Под системата от душове е оформено кътче за сядане с меки извивки, облицовано с мозайка. Палитрата на кътчето включва бяло, зелено и сиво-синьо, а в кабината има достатъчно място дори за неголямо растение, поставено върху дървено столче.


2. Матирано стъкло

 9 идеи за душ-кабина в банята

Стъклената врата на душ-кабината е матирана със специална смес, за да се осигури уединение. Върху стъклените повърхности са оформени декоративни детайли, които подчертават закрежената им красота. Вътре в кабината има система от душове, които изпълняват масаж на тялото чрез струята, както и генератор за пара.


3. Великолепна гледка


 9 идеи за душ-кабина в банята

Големите хоризонтални прозорци разкриват великолепна гледка отвисоко, така че къпещият се да се почувства така, сякаш се намира сред природата. Долната част на прозорците е матирана, за да се осигури уединение, а горната част осигурява достатъчно естествена светлина през деня.


4. Врата от смоли

 9 идеи за душ-кабина в банята

Панелите от синтетична смола могат да се използват вместо стъклените врати за душ-кабини, тъй като могат да се намерят в разнообразие от нюанси. Подобно на матираното стъкло, те позволяват на светлината да преминава частично през тях, без да нарушава уединението на хората вътре в душ-кабината.


5. Сауна в душ-кабина


 9 идеи за душ-кабина в банята

Бразилският естествен камък в тъмнозелено е чудесен избор за облицовката на банята. Вградената в стената ниша с душ разполага с практична стъклена врата, душ и система за пара, която осигурява домашна сауна. Макар и малка, кабината разполага с дървена пейка, на която седящите могат да релаксират, докато парата обгръща тялото им.


6. Частична стена

 9 идеи за душ-кабина в банята

За да не се разделя и без това малкото помещение, в тази баня душът е отделен чрез частична стена, облицована с релефна ламперия. Тя осигурява уединение на хората под душа, без да спира светлината и без да създава усещане за теснота в банята. Допълнителен уют добавя дървената настилка в другата част на помещението, извън своеобразната душ-кабина.


7. Подова настилка от речни камъчета

 9 идеи за душ-кабина в банята

За да подчертае връзката между интериорите и природата, дизайнът на тази баня включва облицовка от естествен камък и дърво, както и прозрачни стъклени панели, които пропускат естествената светлина. Така отделеният кът за къпане разполага със собствена подова настилка от речни камъчета, които масажират стъпалата и създават приятно усещане.


8. Ъглов душ

 9 идеи за душ-кабина в банята

Интересните детайли в този интериор създават настроение и акцент. Прозорците с формата на арки, наситено синята облицовка и практичният шкаф са само част от ефектите акценти в банята. Ъгловият кът с душ е отделен от останалата част на помещението чрез стъклени панели, които пропускат естествената светлина.


9. Душ-кабина на тавана

 9 идеи за душ-кабина в банята

Таванските помещения са истинско предизвикателство за обзавеждане, заради скосените тавани на повечето такива стаи. Тази баня е изградена под покрива на сградата, а душът е вместен под скосената част на тавана. Въпреки малкото пространство, ъгловото кътче, обградено от стъкло, е достатъчно голямо, за да събере душ и малка пейка за повече удобство.




Източник: bhg.com







10 март 2011 18:34 | 9 идеи за душ-кабина в банята
От: draivermen
ако бях улучил големите пари от тотото щях да имам като тази последната.....
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, бани, дизайн, душ-кабини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg