фирми продукти
представяме
работа
 
5 компактни мебели за дома

За онези, които не разполагат с достатъчно пространство в дома си, дизайнерите са измислили редица хитри, мултифункционални мебели, които са не само практични, но и много компактни. Вижте няколко от тях.


1. Маса - шкаф


5 компактни мебели за дома

Този семпъл като дизайн шкаф всъщност крие в себе си необикновен потенциал – за минути той се превръща в практична масичка за двама, заедно с два стола. Създаден от дървесина, мебелът е не само компактен, но и много гъвкав. Модулният шкаф се разглобява на няколко части, като те могат да се използват както заедно, така и поотделно.

5 компактни мебели за дома

Шкафчето може да се използва за поставяне на книги, списания и други вещи, като той разполага с две възможности – рафтчета и кубчета. Кубчетата могат да се използват по предназначение дори когато мебелът се трансформира в маса и столове.


2. Компактно бюро

5 компактни мебели за дома

Детската стая е онова помещение от къщата, което се нуждае от достатъчно свободно пространство за игра, гонитба и разхвърляне на играчките. Именно поради тази причина за нея се нуждаете от гъвкави мултифункционални мебели, които се прибират лесно в компактна форма. Пример за това е това практично детско бюро, състоящо се от две части, свързани помежду си като пъзел. Едната част е за масичката, а другата е за удобно столче.

5 компактни мебели за дома

Когато не се използва, двете части на мебела пасват една към друга и се трансформират в компактно кубче. Мебелът е дело на дизайнера Davide Cesca, който се стреми да обедини креативен дизайн с практичност, допълнени от ярки нюанси, които се харесват на малките. Освен това бюрото разполага с допълнително място за вещите под седалката на стола, което е чудесно да речем за книги или материали за рисуване.

5 компактни мебели за дома

Мебелът е създаден от брезова дървесина, която е много по-лека от повечето други видове. Цветовете, в които продуктът се предлага, са ярки – червено, зелено и оранжево. Към седалката е добавена мека и удобна възглавничка за облягане.


3. Система за всекидневна ‘Матрьошка’


5 компактни мебели за дома

Добре познатите от детството матрьошки са вдъхновили авторите на тази компактна модулна система за всекидневната или детската стая. Системата се състои от L-образна осова за канапе, която се трансформира в двойно легло, малка масичка с табуретки за сядане, място за бюро и странична масичка.

5 компактни мебели за дома

5 компактни мебели за дома

Модулът може да се комбинира чрез разместване на детайлите в него, за да се получат различни комбинации – например бюро с канапе, канапе с маса за хранене, бюро с легло.

5 компактни мебели за дома


4. Компактна мебел - ветрило


Децата винаги са привлечени от интересните и нестандартни неща, които могат да проучват и трансформират по свой вкус. Специално за тях е създадена тази модулна система, която се разгъва, подобно на ветрило. Тя отговаря на всички изисквания към детското обзавеждане – да е забавна, интересна, цветна и безопасна.

5 компактни мебели за дома

Дело на дизайнера Jin-Young Lee, системата се сгъва и разгъва за секунди. Тя може да се използва от повече деца, тъй като може да се разгръща на 360 градуса. Модулът е чудесен за криеница, за рисуване и писане на домашни, за сядане и игра.

5 компактни мебели за дома

5 компактни мебели за дома

Формата на мебела напомня на разцъфтяващ цвят. Направен от шперплат и пластмаса, той може да бъде стол или маса едновременно, като детето може да реши само кои нива да използва. Когато не се използва, модулът придобива компактна форма и се прибира настрани.

5 компактни мебели за дома


5. Компактни столчета

5 компактни мебели за дома

Лесна и практична идея за дома, особено ако често имаме неочаквани гости. Столчетата са с компактни размери и се напасват едно над друго, за да се съхраняват до стената или в гардероба. Идея на дизайнера Florent Cuchet, те са с хромирана повърхност, боядисана в няколко нюанса. Модерният и изчистен дизайн на мебелите, вдъхновен от традиционната японска архитектура, ги прави подходящи за всеки дом, добавяйки цвят и интересен акцент.




Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, компактни мебели, дизайн, мултифункционални мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg