фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни кухненски облицовки

Днес има огромен избор що се отнася до материала и цветовете на кухненската облицовка. Наред с традиционните керамични плочки и тапети обаче, има и много други варианти, които дават още по-големи възможности да създадете облицовката в кухнята по свой вкус и според своите нужди. Вижте няколко идеи за нестандартни материали.

Вижте още: 12 креативни облицовки с плочки


Изтънчена неръждаема стомана

Нестандартни кухненски облицовки

Чудесен фон за кухненските шкафове от дървесина, неръждаемата стомана като облицовка е не само много издръжлива и лесна за почистване, но и придава на интериорите модерен вид. Текстурната повърхност на студената стомана контрастира като усещане и като цвят на топлата дървесина, но същевременно допълва повърхностите от естествен камък. Почистването става само с вода и кърпа, като при по-упорити петна може да се добави и малко препарат за миене. Повърхностите се подсушават и излъскват със суха салфетка, за да се запази блясъкът. Пазете стоманата от киселини, например такива в плодовите и зеленчукови сокове, тъй като те могат да обезцветят материала.


Рустикален талк


Нестандартни кухненски облицовки

Талкът като естествен камък е не само много изискан като дизайн, но и доста издръжлив – той е по-малко порест от гранита и е супер лесен за почистване. Макар да е по-мек като материал от много видове естествен камък, драскотините по повърхностите могат да бъдат премахнати чрез обработка с фина шкурка.


Провинциална ламперия


Нестандартни кухненски облицовки

За ненатрапчив акцент можете да използвате облицовка – ламперия, чийто деликатен релеф подчертава гладките повърхности в кухнята – порцелан, дървесина, естествен камък. Изберете неутрален нюанс – искрящо бяло, бежово или сиво, който да контрастира на тъмните детайли в кухнята. За да направите повърхностите по-лесни за почистване, нанесете отгоре гланц латексова боя.


Висококачествено решение


Нестандартни кухненски облицовки

Съчетание от синтетика и естествени материали, този полупрозрачен панел е създаден от смола, в която е вградена декоративна трева. Така получената облицовка притежава чара на азиатските интериори, при който използването на естествени акценти е задължително. Този проект е особено подходящ за стените между две помещения, за да може светлината да прозира частично през облицовката – така ефектът е още по-силен.


Уютен естествен камък

Нестандартни кухненски облицовки

За да допълни избора на естествени материали в кухнята – дървесина и метал, естественият камък върху кухненските повърхности и стенната облицовка е в приятни кафяви нюанси. Тя е създадена от парчета шиста с различни форми и размери, напаснати едно до друго, за да се създаде нестандартна мозайка. Парчетата са със сходни, но различни оттенъци, което прави облицовката още по-ефектна. Специалистите не са единни в мнението си колко порьозен е този материал, но ако се обработи със защитно покритие, той става лесен за почистване и много издръжлив на петна и вода.


Лесен за почистване ламинат

Нестандартни кухненски облицовки

Ламинатът е отлично решение не само за настилката, но и за стените. Инсталиран към кухненския плот, той е лесен за поставяне и е икономично решение за кухнята. Предлага се в разнообразие от цветове и текстури, и се почиства само с вода и сапун. В този кухненски интериор зад печката е добавен допълнителен панел от керамични плочки, който да предпазва стената от пръски при готвене.


Старинен релефен метал


Нестандартни кухненски облицовки

Пресованият метал, поставен като облицовка, е не само лесен за поддръжка, но и много ефектен детайл в кухненския интериор. Монтиран е зад печката, между горните кухненски шкафове и боядисаните сектори на стената. От метала могат да се оформят множество различни по форма и размери текстури, а почистването става със сапун и вода. Пресованият метал е издръжлив на високи температури и вода, трябва да се пази само от киселините в зеленчуковите и плодови сокове.


Полиран мрамор

Нестандартни кухненски облицовки

Полираният мрамор е не само много красив, но и практичен. Обикновено използван за облицовка на пода или в обществените сгради, мраморът допълва модерните интериори със своята изтънченост и микс от нюанси на сивото и бялото. Издръжлив на вода и лесен за почистване, той трябва да се пази от петна, например от вино, сок, кафе или мазнина, които трябва да се избърсват своевременно, тъй като материалът е порест и попива петната.


Интересна мозайка за стената

Нестандартни кухненски облицовки

Екологичен вариант на стандартната керамична облицовка, тази красива мозайка е създадена от парчета от изпочупени порцеланови и керамични съдове, съчетани в ефектна фокусна точка за кухненския интериор. За спойка е използвана строителна смес за плочки, като някои от детайлите са леко издадени напред, за да се получи интересен триизмерен ефект. Тази идея е лесна за създаване на декорация по индивидуален проект, с желаните цветове и с уникален дизайн.

Вижте още интересни идеи в статиите Креативни кухненски декорации и Още креативни кухненски декорации.


Източник: bhg.com







3 януари 2012 13:20 | отговор
От: comfort.bg
Здравейте, статията не е с рекламна, а с информационна цел. Ако се интересувате от повече подробности, вижте сайта, даден като източник. Не е сигурно дали продуктът се предлага на нашия пазар.
3 януари 2012 13:14 | Облицовка на стена зад печка на твърдо гориво
От: Гедадиева
Хареса ми идеята за облицовка на стена от изтънчена неръждаема стомана.Колко милиметра трябва да е дебелината на листовете и в кои магазини се продават?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, кухненски облицовки, облицовки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg