фирми продукти
представяме
работа
 
11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Не харчете излишни средства за скъпи завеси за кухненските прозорци – използвайте подръчни материали, за да създадете красиви и евтини пердета за помещението по свой вкус.


1. Завеси от кухненски кърпи

11 лесни идеи за прозорците в кухнята

За няколко часа можете да направите тези практични завеси за кухнята. Те са поставени само в долната част на прозорците, за да осигурят уединение, като горната част от своя страна осигурява достатъчно светлина в кухнята. За да ги ушиете, използвайте обикновени кухненски кърпи – ушийте в горната им част джобове за корнизите и прикачете копчета, които да правят поставянето по-лесно.


2. Завеси от салфетки за хранене


11 лесни идеи за прозорците в кухнята

За всеки панел са Ви необходими по две салфетки, в зависимост от размерите на детайлите и на прозорците. В горната част на едната от тях ушийте джоб за корниза, а в долната пришийте копчета. В горната част на втория панел оформете илици, за които да окачвате копчетата на първия панел. Ако се налага, добавете по същия начин трета салфетка към долната част на втората.


3. Волан от покривка за маса


11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Обикновената цветна покривка за маса с формата на правоъгълник е чудесно решение за тесните кухненски прозорци. Прегънете детайла надве по диагонал и окачете двете крайчета на триъгълника в горната част на прозореца, като за целта можете да използвате метални скоби с извивка.


4. Волан от цветен шал


11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Старият цветен шал от изкуствена коприна също може да бъде трансформиран в красив волан за прозорците в кухнята или кътчето за закуска. Ажурните материи осигуряват достатъчно светлина в кухнята, а ярките цветове допълват палитрата на помещението с щипка свежест. Захванете на две или три места шала за корниза или над прозореца.


5. Декоративни щори от винил


11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Евтините винилови щори ще грейнат с нов дизайн, ако използвате малко акрилна боя, за да оформите няколко ивици в свежи цветове. Можете да създадете и щампи или шаблони, като използвате желаните цветове.


6. Волани без шиене


11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Трансформирайте колекцията от разноцветни винтидж салфетки в красиви волани за горната част на прозорците. За целта не се налага да използвате игла и конец – сгънете ги надве в триъгълници и използвайте халки с клипсове, за да ги окачите към корнизите. Надиплете на равни разстояния салфетките, за ад оформите воланите.


7. Лесни пердета - тоале

11 лесни идеи за прозорците в кухнята

За да създадете официален вид на кухнята, използвайте парче плат тоале. Ушийте завесите и пришийте към тях цветна декоративна панделка за завързване.


8. Завеси по поръчка

11 лесни идеи за прозорците в кухнята

За да си осигурите уединение в кухнята от любопитни съседи, ушийте си частични пердета и ги инсталирайте в долната част на прозорците, така че горната да осигурява достатъчно светлина в интериора. За целта ушийте няколко панела от желаната материя, като направите по един джоб за корнизите в горната и долната им част. Целта е да поставите дълъг дюбел в долната част на панелите, така че да ги застопорявате. Ако искате да вдигнете тези своеобразни щори, откачете лостовете в долната част и ги повдигнете, застопорявайки ги към прозоречните рамки. Над детайлите можете да инсталирате рафтчета, върху които да стоят растенията и част от кухненските аксесоари.


9. Креативни акценти

11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Вместо традиционните начини за окачване, изберете нещо ефектно и едновременно с това лесно за изпълнение – окачете завесите чрез къси коланчета. Задната част на коланите пришийте към задната част на панелите на завесите, а в предната пришийте метални токи. Токите се окачват за метални копчета, които сте пришили в предната част на пердетата.


10. Детайл от чашка за кафе

11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Интересен детайл, който можете да направите от няколко стари порцеланови чашки за кафе. Изрежете дъното на всяка чашка с подходящ инструмент (може да поръчате на стъклар) и заоблете ръбовете с метална пила. Прокарайте завесите през чашката и окачете дръжката й към прозоречната рамка, за да получите интересен акцент и да застопорите завесите настрани.


11. Свежи щори


11 лесни идеи за прозорците в кухнята

Създадени от винтидж покривка за маса в свежи цветове, тези щори са чудесен детайл за кухненските прозорци. Създайте в горната част на панелите джобове за корнизите и окачете щорите. Прокарайте две широки декоративни панделки в координиращи цветове над корнизите и завържете двата им края, за да застопорите щорите на желаната височина.



Източник: bhg.com







15 април 2011 23:28 | idei za prozorci
От: vanai-ruse
i na mene mi haresaha va6ite idei
2 март 2011 13:03 | идеи за дома
От: Стоименова
Чудесни идеи !
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, дизайн, кухненски завеси

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg