фирми продукти
представяме
работа
 
6 страхотни идеи за стол - библиотека

Ако сте почитатели на четенето, вижте няколко дизайна, съчетаващи удобството на стола с функционалността на библиотеките за книги. Така любимите четива ще са на удобно разстояние при седене, за да не се налага да ставате от стола, за да ги достигнете. Тези модели са особено подходящи за малки помещения, тъй като техният гъвкав мултифункционален дизайн спестява пространство.


1. Стол OFO


6 страхотни идеи за стол - библиотека

6 страхотни идеи за стол - библиотека

Дело на руския дизайнер Игор Соловьов, този стол съчетава стил и функция в едно. Неговите меки извивки преминават през облегалка, странични облегалки за ръцете и удобна седалка, извайвайки достатъчно място за книгите и списанията, които четете в момента. Моделът е наречен OFO и се предлага в няколко цвята, някои от които ярки, а други – ненатрапчиви.


2. Канапе Ransa

6 страхотни идеи за стол - библиотека

Това стилно и красиво канапе предлага достатъчно място за сядане, дори изтягане, като същевременно осигурява достъп до голямо количество книги. Книгите могат да се подредят в долната част на канапето, под седалката. Библиотеката е интегрирана в мебела така, че да допълва дизайна, без да бъде натрапчив детайл или да създава неприятен контраст – тя сякаш е неотменна част от него.


3. Канапе Bucefalo

6 страхотни идеи за стол - библиотека

Моделът Bucefalo е по дизайн на Емануел Канова и може да се използва като канапе, като стол, като странична масичка и като рафт за книги. Удобните извивки на канапето осигуряват гъвкавост при четене, а намиращият се под седалката рафт за книги съхранява четивата. В другата част на модела е оформена седалка – стол, която може да се използва като странична масичка за напитките.


4. Стол Bookseat


6 страхотни идеи за стол - библиотека

6 страхотни идеи за стол - библиотека

Името на тази мебел е Bookseat – съчетание от английските думи ‘book’, книга, и ‘seat’, седалка. Тя е по дизайн на Fishbol и е изградена минималистично. Конструкцията включва две основни плоскости – предна и задна, които образуват стола, свързани чрез няколко по-малки плоскости, образуващи подпорките, рафтовете за книги и крачетата на стола. Меките извивки осигуряват удобство, а разделените на сектори рафтчета – бърз достъп до желаните книги.


5. Фотьойл CUL

6 страхотни идеи за стол - библиотека

По идея на Маршал Ашсейейн, този фотьойл притежава стилен дизайн, включващ метална конструкция и удобна тапицирана седалка. В долната част на фотьойла, под седалката, извивките на металния сектор образуват ниша за книгите. Мястото за книги не е голямо, но е достатъчно за любимите четива, които четете и препрочитате за момента.


6. Мебели за четене

6 страхотни идеи за стол - библиотека

6 страхотни идеи за стол - библиотека

Практични и удобни, мебелите от серията, наречена Reading Furniture – ‘Мебели за четене’, са чудесно допълнение към помещенията с ограничено пространство. Те включват мека и удобна тапицирана седалка с облегалка за гърба, под които има ниша за книгите. Допълнителен бонус е практичната лампа за четене, която минава над главата. Семплият дизайн допълнително подсилва ефекта на функционалността на мебелите. Дело на холандския дизайнер Реми ван Оерс, колекцията включва не само фотьойл, но и масичка за кафе – библиотека, както и лампата за четене, която може да се използва като отделен детайл в интериора, с място за книги, като се сменя местоположението й.




Източник: homedit.com







15 април 2011 23:33 | srahotni idei
От: vania
strahothi idei
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, дизайн, стол-библиотека

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg