фирми продукти
представяме
работа
 
Шикозни интериори с декоративни тапети

Вижте този шикозен апартамент в Сан Франциско, обзаведен с акценти, създадени от тапети в ярки цветове и десени. Тапетите са използвани не само за стените, но и върху мебелите и аксесоарите.


Стилни интериори с много вкус

Шикозни интериори с декоративни тапети

Просторното жилище е освежено с няколко собственоръчно създадени проекта, при които са използвани тапети или декоративна хартия. Те са използвани креативно, за да създадат ефектни и същевременно евтини акценти за интериорите. Десените и цветовете на използваните тапети са различни при всеки проект, за да се получат нестандартни детайли.


Декоративен поднос за сервиране


Шикозни интериори с декоративни тапети

Обикновените акценти придобиват съвършено нов вид, когато към тях се добавят няколко парчета декоративна хартия в желаните цветове и шарки. Така например стандартният поднос за сервиране във всекидневната, направен от огъната шперплатова плоскост, се трансформира в ефектен детайл от интериора. За целта двете му страни са облепени с декоративна хартия в деликатни нюанси, които координира с вече съществуващата палитра в интериора.


Скрити детайли

Шикозни интериори с декоративни тапети

Вместо от външната страна, този семпъл абажур е декориран с декоративна хартия от вътрешната му част. При този модел на настолната лампа крушката е достатъчно надалеч от абажура, затова няма риск от нагряване на хартията. Десенът й е в черно-бяло и изобразява контурите на дървета.


Акцентна стена

Шикозни интериори с декоративни тапети

Вместо да се облепи цялото помещение в ярки тапети, е създадена една-единствена акцентна стена, която изпъква на неутралния фон на интериора, решен в бяло, кремаво, кафяво и черно. Тапетът е в цвят бордо и създава ненатрапчива фокусна точка в дизайна.


Боя и хартия

Шикозни интериори с декоративни тапети

За ад се предотврати претрупването на десени, в трапезарията са съчетани стена с тапет и стена с боя. Тапетът е с ненатрапчиви щампи в бежово върху бял фон, а боята е в наситен кафеен нюанс. Акцентната стена в шоколадово е и фокусната точка в интериора, създавайки приятен контраст на фона на белите и бежови тонове в палитрата. Тъй като единият нюанс от тапетите координира чудесно с цвета на боята, двата вида декоративна облицовка преливат плавно един в друг.


Щипка шик

Шикозни интериори с декоративни тапети

Изборът на тапет с щампи в металикови цветове добавя към интериорите щипка блясък и луксозно усещане. Ефектът е ненатрапчив заради неутралния бял фон на щампите, който балансира визуално характера на металиковите оттенъци.


Ярка атмосфера

 Шикозни интериори с декоративни тапети Шикозни интериори с декоративни тапети

Отново използвани като акцент, ярко обагрените тапети са поставени само върху една от стените. Декоративният детайл е чудесно решение за тази малка ниша за закуска, чиято близост до прозореца й осигурява изобилие от естествена слънчева светлина. Свежият оранжев нюанс на тапетите е съчетан с обзавеждане в искрящо бяло и бежово. От друга страна, яркият фон позволява на белият шкаф без задна част да изпъкне чудесно като акцент.


Лесен проект с тапет

Шикозни интериори с декоративни тапети

Обикновеният поднос от прозрачен акрил е трансформиран в интересен детайл чрез парче декоративна хартия. Хартията е залепена откъм долната страна на аксесоара, така че да се вижда отгоре, като за целта може да се използва лепило за декупаж.


Мечтаната спалня


 Шикозни интериори с декоративни тапети Шикозни интериори с декоративни тапети

В спалнята тапетите са използвани пестеливо – само като детайл. С няколко парчета тапет са създадени красиви и едновременно ненатрапчиви картини за стената над леглото. Тапетите са използвани като фон за черно-белите изображения и са поставени в рамки под стъкло. Окачени един до друг, тези акценти създават усещане за хармония и визуален баланс. Още повече, че десенът и цветовете на тапетите координират страхотно с тези на кувертюрата на леглото. Деликатните лилави оттенъци са допълнени от нежно розово, наситено синьо и цвят крем.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, декорация, тапети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg