фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи да добавите цвят без боя

Освежете интериорите в дома си, без да губите време и пари в скъпи ремонти. Вместо да пребоядисвате целите помещения, добавете в палитрата им щипка ярък цвят, като използвате някоя от тези евтини и лесни за изпълнение идеи.


1. Цветни завеси


9 идеи да добавите цвят без боя

Освен практичен детайл от интериорите, завесите са и чудесен начин да добавите ярки нюанси. Изберете желания вид и материя, и ги окачете над прозорците, така че да се спускат до земята. Тъй като представляват сравнително малка част от палитрата, завесите могат да бъдат и в по-ярки тонове, без да изглеждат твърде кичозно. Освен едноцветни панели, можете да изберете материи с ефектни щампи, а най-добре да съчетаете единия от цветовете с общата палитра на интериора.


2. Цветни детайли

9 идеи да добавите цвят без боя

Нищо по-лесно за интериорите от това да добавите няколко цветни акцента – например декоративни възглавнички. Тези детайли се заменят лесно и за много гъвкав начин да добавите цвят в интериора. Можете да подберете нюанси, които се допълват и градират, или да създадете ярък контраст.


3. Цветни рамки

9 идеи да добавите цвят без боя

Неутралните стени ще засияят в цветове, ако добавите няколко обикновени огледала в рамки, боядисани в желаните ярки тонове. Поставете огледалата частично едно към друго, така че да се създаде допълнителен ефектен акцент чрез отразителните повърхности. Съчетайте цветните рамки с цветен букет от рози, които допълват с нежните си оттенъци яркия нюанс на детайлите.


4. Цветни абажури


9 идеи да добавите цвят без боя

Гъвкаво и практично решение, което не само ще добави цвят в палитрата на интериорите, но и ще бъде чудесен акцент за дизайна. Можете да закупите готови лампи с ярко оцветени абажури или да освежите старите детайли с малко боя, декоративна хартия, плат или акценти. Освен абажурите, в ярки цветове могат да са и основите на лампите.


5. Цвят от природата

9 идеи да добавите цвят без боя

Цветовете на природата не могат да се сравнят с никакви синтетични оцветители. Цветните букети са не само красив, но и евтин начин интериорите Ви да бъдат разнообразни всеки ден. Свежите стръкове от сезонни растения, натопени в красиви вази, са деликатен акцент за масата или рамката на прозореца.

9 идеи да добавите цвят без боя

Към растенията можете да включите и свежи плодов в ярки тонове, които да допълнят екологичната палитра. Плодовете или зеленчуците могат да се поставят върху порцеланови съдове или в дървени купи, а няколко да се разпръснат отстрани за повече ефект.


6. Цветни тапицерии

9 идеи да добавите цвят без боя

Ако искате по-силно присъствие на цветовете, които сте избрали, можете да изберете за основа обзавеждането в интериора – няколко цветни фотьойла, съчетани е иначе неутралната палитра, могат да бъдат чудесен акцент. Ако искате повече гъвкавост на решенията, изберете цветни калъфчета за мебелите, вместо стандартната тапицерия – така можете да сменяте цветовете при желание.

9 идеи да добавите цвят без боя

Вместо едноцветни тапицерии, можете да се спрете на материи в привличащи погледите десени – райета, карета, арлекин. Добре е десените да съчетават не повече от два-три цвята, като хармоничната палитра съчетава ярките тонове с неутрални. Хубаво е да съчетаете единия от цветовете с общата палитра на интериора – например да подберете някой от вече съществуващите оттенъци в дизайна.


7. Цветни мебели

9 идеи да добавите цвят без боя

Изберете няколко по-малки мебела в ярки нюанси, които не се натрапват толкова силно с цветовете си. Съчетайте красота и практичност, като подберете мебели с няколко функции – например табуретка, която може да се използва и като масичка за кафе, и като мебел за съхранение на вещите.


8. Цветни килими

9 идеи да добавите цвят без боя

Обединете ярките тонове в палитрата чрез цветни килимчета. Добре е детайлите да съчетават ярките тонове с неутрални нюанси – например бяло, крем или бежово. Интегрирайте наситените цветове, като ги подберете така, че да се допълват един друг.


9. Цветна облицовка

9 идеи да добавите цвят без боя

Ако искате да добавите цвят в кухнята, добавете цветна облицовка върху стената зад мивката. Така ще освежите скучните едноцветни стени, без да пребоядисвате цялото помещение. За цветната ивица изберете мозайка, фаянсови плочки или пък винилова облицовка, като съчетаете ярките тонове с неутрални нюанси. Интегрирайте детайлите в общата палитра, като включите и някой от цветовете в помещението, както е направено тук с бялото и графитено сивото.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, декорация, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg