фирми продукти
представяме
работа
 
12 уютни палитри за дома

Ако искате да създадете в дом си уют и мека пастелна атмосфера, вижте няколко подходящи цветови палитри за интериорите.


1. Светло оранжево + Роза

12 уютни палитри за дома

Топлите оранжеви и розови нюанси, съчетани помежду им с няколко капки крем, създават красива пастелна палитра, особено подходяща за спалнята с дома. Романтичното съчетание сякаш градира от най-светлия до най-наситения тон, за да създаде чувствена хармония между нюансите.


2. Слива + Пясък


12 уютни палитри за дома

Наситеният сливов нюанс на пурпурното е използван пестеливо в интериора на спалнята. Допълнен с кремави и пясъчни тонове, той не се натрапва в палитрата, а подчертава нейната изисканост и чар.


3. Шоколад + Корал

12 уютни палитри за дома

Меките шоколадови оттенъци са чудесен неутрален фон за наситените коралови тонове върху детайлите в интериора. Допълнена от светлосиньо и крем, палитрата създава ненатрапчив акцент. Комбинацията е хармонично разпределена – няколко шоколадови детайли върху кораловия диван хомогенизира нюансите в микса.


4. Аква + Какао


12 уютни палитри за дома

Успокояващият микс от нежна аква с меки какаови тонове е особено подходящ за спалнята. Бежовите нюанси играят ролята на нежен фон за тази деликатна комбинация.


5. Крем + Бежово

12 уютни палитри за дома

Комбинацията създава изискан и неутрален интериор, допълнен от леглото, което е решено с цвят на натурален шоколад. Меките бежови оттенъци са фон за красивите акценти в ненатрапчиви нюанси на жълтото.


6. Лайм + Портокал


12 уютни палитри за дома

Вибрираща и сочна, тази комбинация от ярки цитрусови нюанси се балансира чрез неутралните бежови тонове. Палитрата е подходяща за зимните месеци, тъй като създава лятно настроение в сивите дни. Плодовите тонове са едновременно интересни и ненатрапчиви.


7. Малина + Круша


12 уютни палитри за дома

Мека и същевременно свежа, палитрата включва наситени малинови тонове, съчетани с нюанси на зряла сочна круша. Единият от нюансите е ярък, а другият – неутрален, което създава чудесен баланс в интериора.


8. Банан + Люта чушка


12 уютни палитри за дома

Модерният интериор изисква модерна палитра – например сочно съчетание от бананово жълто и ярко червено, люто като чили. Стената играе ролята на фон за пръските в червено, които са интересен акцент в палитрата на интериора. Детайлите в бяло и кафяво подчертават комбинацията.


9. Подправки + Лимон


12 уютни палитри за дома

Наситените оранжеви оттенъци, с цвят на червен пипер, изпъкват на фона на нежните бежови нюанси. Те контрастират на цитрусовите стени в интериора, без да бъдат твърде кичозни или натрапчиви. Горещите летни нюанси в палитрата създават уют в сивите зимни дни.


10. Люляк + Охра


12 уютни палитри за дома

Без да включва ярки нюанси, палитрата на този интериор е достатъчно ефектна и наситена. Меките тонове на охрата балансират въздушността на люляковите стени, а неутралните бели детайли играят ролята на свързващ елемент между тези иначе толкова различни цветове.


11. Слонова кост + Крем

12 уютни палитри за дома

Мека, деликатна и пастелна, неутралната палитра е чудесен избор за спалнята, особено ако помещението разполага с големи прозорци и изобилие от естествена светлина. Чаровният и романтичен характер на комбинацията създава усещане за непринуденост и лятно настроение.


12. Керемидено червено + Яйчена черупка


12 уютни палитри за дома

Енергията на керемидените тонове е балансирана от неутралния фон, без да отнема от силния им характер. Елементите в меки маслени оттенъци, подсилени от естествената светлина, подчертават красотата на детайлите в червено. Ненатрапчив акцент в интериора е именно деликатният контраст между цветовете в палитрата.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, уютни палитри

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg