фирми продукти
представяме
работа
 
Практичен аксесоар за камината

Независимо дали имате в дома си камина или пък използвате печка на дърва (например на вилата), този функционален аксесоар ще Ви бъде от полза. С него можете лесно да пренесете дървата за горене от мястото, където те се съхраняват до печката или камината, без да се изцапате отгоре до долу, и без да се нараните.

Практичен аксесоар за камината

Аксесоарът ще Ви бъде полезен не само за зимата, но и за хладните пролетни и есенни вечери, или когато желаете да създадете уют в дома си, като запалите камината. Ако добавите прегради отстрани на тази своеобразна чантичка, с нея можете да пренасяте и други неща – например плодове, зеленчуци и събраните листа от градината. Аксесоарът е лесен за направа, практичен за ползване и компактен за съхранение, когато не се употребява. За направата му са необходими подръчни материали – здрав промазан плат, шевна машина и две прави дървени пръчки за дръжки.


Необходими материали:


* 2 прави дървени пръчки или дюбели – с диаметър 3 см.
* здрав промазан плат, може и мушама – с два десена за двете лица на аксесоара
* шевна машина
* ножици или въртящ се инструмент за рязане
* карфици

Практичен аксесоар за камината


Инструкции:


1. Изрежете два панела от двата плата, с желаните от Вас размери – най-доброто съотношение е 1:2. Оставете по 4 сантиметра от всяка страна за подгъва. Съобразете дължината със средните размери на нарязаните дървета за огрев.

Практичен аксесоар за камината

2. Дървените пръчки трябва да са с дължина поне 50 сантиметра, като диаметърът им трябва да е поне 3 сантиметра, за да издържат наръча с дървета. Уверете се, че пръчките са удобни за хващане с една ръка. С ръчен трион срежете разклоненията на пръчките и ги напаснете по дължина.

3. Пришийте двата панела един към друг по ръбовете или ги захванете със залепваща се материя за апликации, която се активира с гореща ютия. Направете подгъви от всички страни, по 1-2 сантиметра, за да скриете грубите ръбове. Минете с шевна машина по целия периметър на двулицевия правоъгълник.

Практичен аксесоар за камината

4. По  двата ръба на плата по дължина направете по един подгъв с ширина 9 сантиметра – те ще са джобчетата за дървените дръжки. Намерете средата и срежете отворите за захващане с формата на кръг – обшийте по ръбовете както джобчетата, така и отворите за захващане.

Практичен аксесоар за камината

Практичен аксесоар за камината

5. Можете да добавите по ръбовете обшивка от парчета плат, за да не се виждат грубите ръбове. Пришийте с шевната машина.

Практичен аксесоар за камината

6. Вкарайте дървените пръчки в дръжките. Можете за зашиете страничните отвори, за да не се местят пръчките. Ако не са Ви удобни за захват, можете да добавите парче плат, което да минава между тях и ръцете Ви. За целта можете предварително да го разработите – например като не изрязвате изцяло плата на отвора за захват, а го пришиете около дървената пръчка, от всяка страна.

Практичен аксесоар за камината

7. Когато искате да натоварите дърва, разгънете аксесоара, поставете в средата му дървата и повдигнете за дръжките. Когато не го използвате, съхранявайте го на руло до камината.

Практичен аксесоар за камината



Източник: designspongeonline.com







24 февруари 2011 17:41 | чудесна идея
От: anfiska
това само една жена може да го измисли :)))) браво браво
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, практичен аксесоар, многофункционален аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg