фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за повече цвят в кухнята

Цветът може да сътвори чудеса във всеки интериор и да освежи дори най-скучните помещения в дома. Кухнята често е подценявана в този аспект, но това е грешка, тъй като добре подбраните цветове създават настроение и освежават дизайна. Вижте няколко идеи за повече цвят в кухните.


Цветни шкафове

Идеи за повече цвят в кухнята

Кухненските шкафове са чудесен начин да се добави цвят в интериорите. Те заемат сравнително голяма част от кухнята, затова цветът им трябва да се избере много внимателно. Твърде ярките тонове не са препоръчителни, тъй като палитрата ще стане твърде кичозна. Подходящи за шкафовете са синьото, ваниловото и ненатрапчивите зелени оттенъци. Какъвто и цвят да изберете за кухненските шкафове, преценете останалите нюанси в интериора на помещението спрямо този цвят. По-ярките цветове в палитрата могат да се балансират визуално с неутрални нюанси и естествени дървесни тонове.


Вътрешната част на кухненските шкафове

Идеи за повече цвят в кухнята

За да създадете интересен контраст в кухненския интериор, можете да боядисате кухненските шкафове в два сходни нюанса, например оранжево и коралово червено. С единия цвят боядисайте външните части на шкафовете, а с другия – видимите вътрешни части. Съобразете останалите детайли в кухнята с това цветово съчетание и го балансирайте с неутрални тонове.


Игра с цветовете


Идеи за повече цвят в кухнята

Тази кухня в традиционен провинциален стил привлича вниманието с оптична измама чрез цветовете. Ефектът е постигнат на фона на светлите кухненски шкафове – добавени са детайли в тъмен цвят, които наподобяват отделен кухненски шкаф. Детайлите създават фокусна точка за интериора без особени усилия – само със силата на цветовете.


Цветни картини

Идеи за повече цвят в кухнята

Дори да не искате да експериментирате с цветовете, можете да добавите няколко цветни детайла върху стените на кухнята. Няколко красиви картини в ярки цветове са напълно достатъчни, за да освежат неутралната палитра.


Стени в наситен цвят


Идеи за повече цвят в кухнята

Скучният кухненски интериор е освежен само с малко синя боя – с нея са боядисани стените на помещението. Яркият нюанс контрастира с искрящо белите кухненски шкафове, пода и тавана, допълнени от детайли в абаносово.


Цветни материи

Идеи за повече цвят в кухнята

Цветните материи в интериорите са може би най-лесният и гъвкав начин да се добави цвят в дизайна. Те могат да се използват върху прозорците, върху столовете за хранене, върху пейката под прозореца, дори върху кухненските шкафове. Изберете по-ярки или по-ненатрапчиви тонове и си съчетайте със свежи десени и щампи. Можете да сменяте детайлите със смяната на сезоните, за да бъде кухнята винаги в тон.


Цветни уреди

Идеи за повече цвят в кухнята

Интересен начин да се добави цвят в кухнята е чрез цветни уреди – печка, хладилник, съдомиялна, пералня, микровълнова, кафе машина и прочее. Този вариант е сравнително скъп, тъй като често изисква уреди по индивидуална поръчка и внимателно съчетаване на детайлите, но пък ефектът е доста интересен. Има и по-лесен вариант да постигнете същия ефект – боядисайте външните части на уредите (където е възможно) или използвайте цветни лепенки.


Цветен фон зад мивката

Идеи за повече цвят в кухнята

Облицовката зад мивката е чудесен фон за кухненските шкафове. Нейният цвят или цветове добавят щипка интерес към интериорите, особено ако нюансите са подбрани с вкус. Текстурата на фона също е от значение – тя може да наподобява тухлички, плочки, фрески и прочее. Най-евтиният начин да постигнете този ефект е с винил – на пазара се предлагат множество варианти в разнообразие от цветове и десени.


Детайли за цвят

Идеи за повече цвят в кухнята

Можете да експериментирате с няколко техники за цвят – изберете неутрален тон за стените и се съсредоточете върху детайлите, които могат да се заменят по-лесно, например завесите, щорите, рафтовете. Добавете ярки тонове чрез тези детайли и ги съчетайте помежду им, както е направено в тази кухня – палитрата й включва светлосиво, кремаво, какаово и бяло като основа, с пръски в синьо, жълто, оранжево, лилаво и зелено.



Източник: bhg.com







25 март 2011 11:41 | чудесни идеи
От: zora cherneva
Във вашите идеи има много практичност и красота
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, дизайн, цветен интериор, кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg