фирми продукти
представяме
работа
 
9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Макар кувертюрите като акцент в декорацията на дома да се свързват с вече отминалите векове, те всъщност са чудесен и много ефектен начин да добавите цветен детайл в дизайна на своя дом. Вижте няколко идеи за акценти, създадени от парчета плат – с различна форма, цвят и предназначение.


1. Динена подложка за масата


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Освежете интериорите си с цвят и лятно настроение – с тази ефектна подложка, наподобяваща по форма резен сочна диня, дори най-скучният интериор ще се зареди с доза настроение. Акцентът е създаден от парчета плат в червено, които оформят сърцевината на резена, а обшивката в зелено оформя динената кора. Аксесоарът може да се използва като красив детайл от интериора или като функционална подложка за сервиране на храна и напитки.


2. Морковена подложка за масата


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

В същата плодово-зеленчукова тематика е и този детайл – той е с формата на сочен морков и може да се използва като покривка за празничната маса. Аксесоарът е направен от плат в няколко нюанса на оранжевото, допълнени от жълто, кафяво и зелено. По периферията на основната част на детайла е пришит кант, който обособява формата на акцента.


3. Стенен детайл "Есенни листа"


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Красив детайл, който можете да окачите на стената в хола или спалнята си. Той представлява ефектен акцент, създаден от парчета щампован плат в бяло, винено и зелено. Парчетата са подредени така, че да образуват красиви есенни листа, които сякаш са разпръснати върху стената. Деликатната палитра на аксесоара е подходяща за всеки интериор, а ненатрапчивите мотиви освежават монотонния дизайн.


4. Слънчогледово пано


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Старата покривка в наситено оранжево може да се трансформира в красиво стенно пано със слънчогледи. За целта към него се пришиват предварително изрязани по форма парчета плат в жълто, зелено и кафеено. За да се направи апликацията, може да се използва лепило, шевна машина или най-лесният вариант – самозалепваща се материя за апликации.


5. Детайл за стената "Ветропоказател"


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Интересен и ненатрапчив, този акцент е особено подходящ за трапезарията или кухнята в дома Ви. Той се състои от четири сектора, поставени върху правоъгълна основа – всеки сектор съдържа по един ветропоказател. Цветовете на аксесоара са ванилово, керемидено, зелено-кафяво и тъмнокафяво. По същия начин може да се оформи детайл с плодове или зеленчуци, изрязани предварително от щампован или дюс плат, който да се използва като детайл в кухнята.


6. Разноцветен детайл


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Уютен и красив. този разноцветен детайл се състои от парчета кадифена материя, изрязани във формата на квадрати и полукръгове, в контрастиращи цветове. Аксесоарът е обкантен с шоколадово и е чудесен акцент за стената във всекидневната или спалнята. Използвани са меки нюанси на синьо, зелено, жълто, червено, бяло, кафяво и пурпурно.


7. Акцент "Картина с водни боички"


9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Сякаш нарисуван с ярки водни боички, този акцент е толкова красив и ефектен, че лесно може да изпълнява ролята на фокусна точка в интериора на спалнята или всекидневната. За направата на аксесоара са използвани платове с ефектни мотиви, в ярки нюанси на синьото, зеленото, жълтото, розовото и червеното, които преливат един в друг, създавайки страхотен ефект.


8. Кръгчета от вълнени материи

9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Лесно за направа стенно пано, създадено от кръгчета, изрязани от различни по цвят и щампи вълнени материи. Кръгчетата са залепени върху основата, която е обкантена с широка обшивка в кафяво. Цветовете не са нито много ярки, нито твърде натрапчиви, но комбинацията между тях е ефектна и интересна.


9. Многоцветен стенен детайл

9 ефектни идеи за декоративни акценти с кувертюри

Ярки нюанси на розовото, зеленото, синьото и пурпурното плавно преливат един в друг, за да се получи този интересен стенен детайл. Тъй като контрастът се постига чрез съчетаване на сходни нюанси и тонове, той не е твърде натрапчив или кичозен, а напротив – много ефектен, красив и интересен. Стенното пано може да се окаже подходящ детайл от дизайна, от който да се извлекат основните цветове за палитрата на интериора.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, дизайн, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg