фирми продукти
представяме
работа
 
10 достъпни идеи за кухнята

Поддържайте кухнята си организирана и подредена с няколко евтини и лесни за изпълнение идеи.


1. Акцент до мивката


10 достъпни идеи за кухнята

Обикновен дървен поднос, по възможност по-дълбок, може да играе ролята на аксесоар за съхранение на кухненските прибори. Можете да оставите повърхностите на подноса в естествения им цвят или да ги лакирате. Вътре в него поставете керамични съдове за съхранение на приборите, разпределени по вид, или други малки кухненски аксесоари. Когато почиствате плота, можете лесно да преместите целия комплект, без да се налага да прехвърляте аксесоарите един по един.


2. Решение за формичките за курабии


10 достъпни идеи за кухнята

Вместо да ги събирате в пликове и да ги търсите из цялото чекмедже, подредете формичките, пластмасови или метални, върху обикновена поставка за кухненска хартия. Така стиковани, можете да ги приберете в някой от кухненските шкафове. Ако имате цяла колекция от формички, можете да ги организирате по вид и форма върху няколко отделни аксесоара.


3. Многофункционална перфорирана дъска

10 достъпни идеи за кухнята

Обикновената перфорирана дъска, монтирана върху част от стената, с или без рамка, може да бъде много полезен кухненски акцент. Върху нея могат да се поставят пирончета за окачване на кухненските аксесоари. Този проект е особено полезен за места, на които пространството не се използва пълноценно или няма достатъчно място за кухненски шкафове. Ако дъската се окачи близо до мивката или печката, тя ще е удобна за поставяне на измитите прибори и за приготвяне на ястията.


4. Практични скоби


10 достъпни идеи за кухнята

Няколко стари метални скоби, завинтени към дълга дървена дъска, могат да играят ролята на практичен аксесоар за кухненските прибори. Дъската пък се монтира директно върху желаното място на стената. Ако можете, изберете скоби в няколко размера, за да можете да окачвате на тях различни по размер и вид аксесоари.


5. Рафтове по поръчка


10 достъпни идеи за кухнята

Запълнете иначе неизползваното пространство над и встрани от хладилника, като инсталирате няколко направени по поръчка рафта. Не е задължително да поръчвате частите – можете да си ги направите и сами, като предварително измерите пространството, което искате да запълните. Разпределете рафтовете да разстояние един от друг, в зависимост от това какви вещи ще съхранявате.


6. Метални лостове в шкафа


10 достъпни идеи за кухнята

Използвайте непотребните метални корнизи, за да организирате по-добре кухненските си шкафове. За целта ги монтирайте вертикално, вместо хоризонтално, на желаното разстояние един от друг. Между тях можете да съхранявате големи чинии, подноси, капаци и прочее кухненски аксесоари, които иначе трудно намират място в стандартните кухненски чекмеджета и шкафчета.


7. Do It Yourself Utensil Rack

10 достъпни идеи за кухнята

Монтирайте обикновен метален лост на стената над печката или мивката. Върху него окачете S-образни кукички от пластмаса или метал, и върху тях съхранявайте тиганите, приборите и кухненските кърпи. Кукичките се местят лесно по лоста, за да имате бърз достъп до желаната вещ и за да подреждате аксесоарите според броя им.


8. Лесна организация на шкафовете

10 достъпни идеи за кухнята

Използвайте пространството върху вътрешната страна на вратичките на кухненските шкафове. За целта монтирайте метални рафтчета, които се окачват за вратите и които са лесни за достъп. Тук можете да съхранявате препаратите и аксесоарите за почистване, които използвате редовно.


9. Библиотечка в кухнята


10 достъпни идеи за кухнята

Ако разполагате с не много висок шкаф – библиотека, използвайте го като част от обзавеждането на кухнята. Тук той може да изпълнява няколко функции – като шкаф за готварските книги, като място за кухненските вещи и като практичен кухненски плот или бар за хранене.


10. Градински аксесоари


10 достъпни идеи за кухнята

Окачете стара рамка за пълзящи растения, която сте използвали в градината си или на терасата – тя е чудесен аксесоар за окачване на кухненските прибори и съдове, както и за монтаж на метални кошнички за съхранение на кухненските вещи. Добре е предварително да боядисате аксесоара в цвят, който координира на палитрата в интериора.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, кухненски прибори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg