фирми продукти
представяме
работа
 
Свежа и цветна семейна стая

Вижте трансформацията на една обикновена всекидневна в свежа и функционална семейна стая. Когато е необходимо, тя може да играе ролята и на гостна, оборудвана с всичко необходимо за комфорта на гостите. Като добавим изобилието от цвят и светлина, получаваме перфектната рецепта за интериора.


Преди: Скучна всекидневна


 Свежа и цветна семейна стая

Обзаведена минималистично и семпло, всекидневната изглежда недостатъчно осветена и безцветна. Обзавеждането се състои от канапе, бюро и стол – напълно недостатъчно за размерите на помещението. Почти изцяло бялата палитра пък създава усещането за еднообразие и безличен дизайн.


След: Мултифункционална стая

 Свежа и цветна семейна стая

Стените са боядисани в два тона на зеленото, а между тях е монтиран искрящо бял фриз, който обособява в долната част псевдо ламперия. Мебелите са разместени така, че да се получи по-функционален интериор. Добавени са и нови детайли – щорите са заменени със завеси, на пода е поставен свеж килим, а към обзавеждането са добавени табуретка, шкаф-домашен кабинет (вместо бюро) и декоративни възглавнички в ярки цветове.


Цветова палитра


 Свежа и цветна семейна стая

Стените преди трансформацията на помещението са изцяло облени в бяло – възможно най-скучният и безинтересен нюанс за фон на дизайна. Затова те са пребоядисани в два тона на зеленото, които създават едновременно ненатрапчив, но забелязващ се ефект.


Фризове

 Свежа и цветна семейна стая

Боядисаните в снежнобял цвят фризове са семпли като дизайн, но монтирани върху стените, те създават силен визуален ефект. Макар и по един ненатрапчив начин, те играят ролята на граница между двете части на стените – горна и долна, обособени чрез двата нюанса на зеления цвят.


Пребоядисване на стените

 Свежа и цветна семейна стая

Първо е нанесен по-светлият нюанс на зеленото, върху горната част на стените. Тъмнозеленият оттенък пък е нанесен в долната част на всяка стена, като не е необходимо границата между двата цвята да бъде перфектно оформена, тъй като отгоре ще бъдат монтирани фризовете.


Двуцветни стени


 Свежа и цветна семейна стая

Фризовете вече са монтирани, а стените са напълно боядисани. Линията е поставена над средата на всяка стена във височина, защото в противен случай мебелите ще я скрият и ще обезсмислят монтирането й. Прозорците са открити – щорите са махнати и ще бъдат заменени от завеси.


Тайно кътче за домашния кабинет

 Свежа и цветна семейна стая

Бюрото е заменено от голям гардероб в наситен кафяв нюанс, който да служи като домашен офис. Когато вратите са отворени, вътре в мебела има достатъчно място за рафтчета и плот-бюро, както и за поставяне на стол за сядане. Когато вратите се затворят, всичко остава скрито от погледите на гостите. Така за секунди семейната стая се трансформира в практична гостна стая.


Освежаване на столовете


 Свежа и цветна семейна стая

Съществуващият отпреди трансформацията стол е претапициран с плат в свежи отиви, съчетаващ мек зелен оттенък с бяло. Шарката на тапицерията е подобна на тази на килимчето, добавено в кътчето с канапето и табуретката.


Практична гостна стая


 Свежа и цветна семейна стая

Когато дойдат гости, канапето се разгъва в удобно легло, което се разтяга напред. С леко разместване на мебелите помещението става чудесно място за сън, четене и отмора. Когато има нужда от повече естествена светлина, завесите могат да се дръпнат настрани, а вечер те осигуряват уединение в стаята. Макар и малко на брой, ярките детайли в синьо, червено и жълто добавят очарование към меката палитра на интериора.


Скрито място за вещите

 Свежа и цветна семейна стая

Табуретката, добавена в новия дизайн, също изпълнява няколко функции. Тя е не само удобна поставка за краката, допълнение към канапето, но може да играе ролята и на масичка за кафе. Във вътрешността й пък се крие функционално място за съхранение на книги, списания, одеяла и спално бельо.



Източник: bhg.com







21 февруари 2011 12:13 | Свежа и цветна семейна стая
От: Меги
Много ми хареса идеята за фризовете и гардероба- офис кът, само да намеря мебелна фабрика да го изпълни. Другите идеи са вече предлагани, но не е зле пак да си ги припомним.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg