фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация "Фалшива дървесина"

Истинската дървесина е скъп материал, който не всеки може да си позволи. Най-често се задоволяваме с мебели и аксесоари, направени от пластмаса или шперплат, които обаче не притежават онова специално очарование, което има дървеният материал. Има обаче една лесна техника, която може да трансформира и най-скучната мебел в красив детайл, имитиращ дървесната шарка.

Декорация

Техниката използва семпъл инструмент, подобен на печат или на старовремските попивателни – практичен аксесоар за оформяне на щампи, наподобяващи шарките на дървесината. Той може да се открие в специализираните магазини за домашни стоки или в бояджийските магазини (нарича се faux-bois imprint или wood-grain imprint). Техниката е лесна за нанасяне и може да се използва не само върху мебелите, но и върху части от стената, както и върху вратите. Добре е да тествате техниката предварително върху парче шперплат, за да се усъвършенствате, преди да започнете работата.


Какво Ви е необходимо:
инструмент за имитиране на дървесина; боя за основния пласт (тук е използвана такава в бяло); четка или валяк; бояджийска самозалепваща се лента; цветен гланц за цветния пласт (щампите; тук е използван цветен гланц в зелено).

Декорация


Как да ги направите:


1. Използвайте валяк или четка, за да нанесете един-два слоя от базисния цвят, който в този проект е в снежнобяло. Оставете всеки слой да изсъхне добре.

2. Направете гланцовата смес от 1 част латекс и 1 част латексов или акрилен гланц, а към тази микстура добавете 2 части вода. Ако използвате блажна боя, направете сместа от 1 част от нея, 1 част блажен гланц и 1 част разтворител.

3. Върху вече изсъхналата база нанесете пласт от гланцовата смес, като едновременно с това изглаждате неравностите по пътя си – те могат да намалят ефекта на декоративната техника. Ако повърхността е твърде голяма, разделете я на сектори, за да не позволите на гланцовата смес да изсъхне, докато работите. За обособяването на секторите използвайте бояджийско тиксо.

4. Докато сместа все още е влажна, започнете да нанасяте декоративните детайли с инструмента. Движете се в желаната от Вас посока, като оформяте щампите в непрекъсната линия. Техниката изисква няколко различни по вид движения – можете да влачите инструмента, за да получите успоредни драскотини, като редувате тези движения с щамповане на няколко места, оформяйки възелчетата на фалшивата дървесна повърхност. Щамповането включва влачене на аксесоара за щамповане в посока отгоре-надолу, като постепенно го залюлявате.


Други цветови съчетания:

* Базисен слой - светлосиньо; дървесни щампи – тъмнозелено (кафяво)

Декорация


* Базисен слой – какаово кафяво; дървесни щампи - бяло

Декорация


* Базисен слой - светлозелено; дървесни щампи - свежозелено

Декорация


* Базисен слой - светлосиньо; дървесни щампи – наситено синьо

Декорация



Източник: marthastewart.com







21 април 2012 20:34 | Декорация "Фалшива дървесина"
От: Денислава Тодорова
С какво име е известен този инструмент в България? От къде може за се закупи?
8 март 2011 19:23 | Spirt Effekt
От: Иванка Петкова
Това е обикновен спирит ефект със съответният инструмент.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, дизайн, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg