фирми продукти
представяме
работа
 
3 елегантни и слънчеви трапезарии

Трапезарията често е подценявана поради факта, че съвременните семейства все по-често се хранят на крак или в кухнята. Независимо дали ще заема отделно помещение или кът в хола или кухнята, обаче,  тя може да се превърне в чудесен повод да се съберете поне за половин час с близки и приятели, за да хапнете и поговорите. Вижте три красиви идеи за трапезарията, създадени за всеки вкус.


1. Кътче за закуска

3 елегантни и слънчеви трапезарии

Достатъчно просторно за четиричленно семейство, това кътче е чудесно решение за бърза закуска, под ярките лъчи на сутрешното слънце. Палитрата на интериора е мека и ненатрапчива – ванилово, бежово и няколко щипки розово. Обзавеждането е минималистично – голяма кръгла маса, две столчета за хранене и ъглова пейка под прозореца, с удобни декоративни възглавнички.

Ето и петте основни характеристики на интериора:

1. Осветление: Абажурът на лампата е с цилиндрична форма и е окачен над масата, където изкуствената светлина е най-необходима. През деня големият прозорец осигурява изобилно количество естествена светлина.
2. Материи: Използвани са материи в меки цветове и с плодово тоале. Те са онзи детайл, от който е почерпено вдъхновение за цялата палитра на кътчето. Тоалето е използвано върху завесите над големия прозорец и за декоративните възглавници на пейката под прозореца.

3 елегантни и слънчеви трапезарии

3. Завеси: Акцент в интериора са семплите завеси над прозореца, които не пречат на светлината да преминава свободно, но същевременно създават усещането за уют.
4. Столчета: Двата стола за хранене са във френски стил и хармонизират с дизайна на вградената под прозореца пейка.
5. Индивидуални детайли: Декоративните възглавнички са чудесен акцент в този иначе ненатрапчив интериор – те добавят цвят и едновременно с това дават удобна опора на гърба при сядане на пейката.


2. Официална трапезария

3 елегантни и слънчеви трапезарии

Тази официална трапезария е обзаведена така, че да дава възможност както за формални вечери, така и за неофициални обеди с цялото семейство. Палитрата се базира на меките зелени оттенъци, съчетани с бяло и какаово, и освежени със съвсем малко розово. Голямата маса за хранене е допълнена с няколко еднакви стола и ъглов бюфет.

Ето и петте основни характеристики на интериора:

1. Осветление: Полилеят е в стил 50-те години на 20 век и е обагрен в бяло. Той е интересен и едновременно с това ненатрапчив детайл в обзавеждането. В същия дизайн са използвани и няколко стенни лампи.
2. Материи: Използвани с основно материи дюс, без щампи, с изключение на красивите завеси, които са в ненатрапчиви мотиви в няколко нюанса на зеленото и кафявото. Тапицерията на столовете е в маслинено зелен оттенък, който се съчетава еднакво добре както с цвета на завесите, така и с нюанса на големия килим на пода.
3. Завеси: Ефектите завеси на прозорците са окачени чрез големи пръстени – детайл, който добавя допълнителен чар в дизайна. Избраната материя съчетава приятни за очите пастелни нюанси – зелено, какаово и ванилово.

3 елегантни и слънчеви трапезарии

4. Столчета: Маслинено зелените столове за хранене са оформени чрез унифицираща тапицерия, включваща очарователни плисета. Снежнобелите кантове на тапицерията създават приятен, но деликатен контраст.

3 елегантни и слънчеви трапезарии

5. Индивидуални детайли: Порцелановите декоративни чинии в розово са ефектен акцент в интериора и в избраната палитра. Те изпъкват на мекия фон на светлозелените стени и бежовия бюфет, в който са подредени. Такива детайли са добавени из цялата трапезария, наред със семпла ваза за масата и ефектна стенна декорация.


3. Трапезария във френски стил


3 елегантни и слънчеви трапезарии

Неочакваната цветова комбинация в интериора създава интерес и се превръща в основен акцент на помещението. Вдъхновена от стила на френския прованс, тази трапезария е едновременно стилна и неофициална. Нейното очарование се крие в това как са съчетани детайлите в обзавеждането – миксът от различни по стил акценти, подрани и съчетани с вкус, създава ефектен и нестандартен интериор.

Ето и петте основни характеристики на интериора:

1. Осветление: Полилеят е ненатрапчив и сякаш се слива в микса от цветове и форми. Той е направен от полиран бронз, който контрастира на кремаво белите абажури, които са част от неговия дизайн. Огромните прозорци пък пропускат изобилно количество естествена светлина през деня.
2. Материи: Богато декорираните материи са интересен акцент в интериора – техните цветни щампи съчетават плодови мотиви и карета, смесвайки ванилово жълти оттенъци със синьо и зелено. Те са използвани за завесите и за тапицерията на столовете за хранене. Балансът е дизайна е създаден чрез семплото килимче, което обединява масата и столчетата в кът за хранене, както и чрез ненатрапчивата декорация върху стените.
3. Завеси: Завесите в трапезарията са основният акцент в интериора и базисен детайл при оформянето на цветната палитра. Те се състоят от два пласта – основни панели, достигащи почти до пода, и декоративен волан в горната част.

3 елегантни и слънчеви трапезарии

4. Столчета: Столчетата са във френски стил, претапицирани в свежи цветове, които контрастират на техните бели рамки.
5. Индивидуални детайли: Практичният бюфет е не само функционален детайл в обзавеждането, но и чудесно място за показване на красивата колекция от декоративни чинии в китайски стил. Техният цвят се съчетава чудесно със синьото в основната палитра и използваните материи. В контраст на богатите детайли в интериора, върху вратата на трапезарията, встрани от бюфета, е окачена семпла частична завеска, чиято ажурна материя пропуска светлината в помещението.

3 елегантни и слънчеви трапезарии



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg