фирми продукти
представяме
работа
 
8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Преоткрийте вълшебството на книгата във всичките й форми. Ако сте любители на книгите, вероятно в дома си имате цели библиотеки, пълни с тях. Вижте обаче няколко аксесоара, вдъхновени от техния дизайн, които могат да се превърнат в ефектно допълнение към купчините с книги във Вашия дом. Върху тях можете да спите, да сядате, дори да засаждате домашните растения.


1. Книга – саксия за домашни растения


8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Обикновените книги могат да се превърна в чудесни саксии за домашните растения. Аксесоарът, наречен honbachi, или преведено от японски "книжна саксия", е създаден от дизайнерска агенция в Токио. Влагата от растенията овлажнява страниците на книгата и й придава неповторим чар. Вероятно символиката е, че чрез книгите знанието разцъфва и се развива, подхранвани от мъдростта.


2. Книга - табуретка

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Идеята на тази мебел е, че предметите трябва да се адаптират по хората, а не обратното. Този сгъваем стол например е точно такъв аксесоар – когато не се използва, той наподобява огромна книга, а при необходимост се разгъва в удобна табуретка за сядане. Аксесоарът е създаден от здрава дъбова дървесина и стоманени детайли.


3. Аксесоар за книги Paperbax

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Аксесоарът е създаден, за да улесни четенето на книгите. Вместо да държите книгата, можете да я захванете върху поставката, която я стабилизира и държи страниците й отворени. Аксесоарът е лек и лесно преносим в дамската чанта, за да създаде удобство навсякъде – при пътуване, в офиса или у дома.


4. Светеща книга


8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Идеята на този аксесоар е "Добрите идеи блестят в тъмнината" и тя е вдъхновена от финансовата криза през последните години - тоест дори в най-трудния момент за бизнеса могат да се открият идеи, които да осветят пътя към решението. Идеите са вид енергия, особено ако хората успеят да канализират тази енергия – както е направено с тази светеща книга. Поставена на рафта между другите книги, тя се отличава с мекото сияние, което излъчва.


5. Книга - лампа

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Компактно и удобно решение за дома – сгъваема книга, която при разгъване се превръща в практична настолна лампа за четене вечер. Лампата е скрита между твърдите корици на книгата и работи с адаптер с нисък волтаж.


6.  Екологична идея

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Екологична идея за любителите на книгите и природата. Аксесоарът е смесица от двете – малка саксия с растение, скрита в книга. Акцентът ще освежи скучния книжен рафт и ще пресъздаде идеята за това как зрънцето знание може да се превърне в цяло растение, подхранвано от мъдростта. Подвижната саксия има семпла дренажна система, а когато книгата се отвори, тя разкрива свежата зеленина на растението.


7. Одеяло за любителите на книгите

8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Всички, които обичат да четат в леглото преди заспиване, знаят колко е неприятно да държиш ръцете и гръдни си кош на студено през хладните зимни вечери. Това нестандартно одеяло решава този проблем. То има два ръкава – по един за всяка ръка, които са разположени по начин, който прави четенето много по-удобно и уютно. Ръкавчестото одеяло разполага дори с ръкавички за пръстите на ръцете, като показалецът е оставен гол, за ад се прелистват страниците по-лесно.


8. Възглавницата на работохолика


8 невероятни аксесоара за любителите на книги

Ако често Ви се налага да оставате до късно в офиса или да работите у дома дори през нощта, този аксесоар е чудесно решение на проблема с недоспиването. На вид той наподобява дебела книга с твърди корици, но при необходимост тя се разтваря, за да разкрие мека възглавничка във вътрешността си. Кога не се използва по предназначение, аксесоарът играе ролята на декоративна книга, поставена на рафта сред Вашите книги.




Източник: designswan.com







11 февруари 2011 12:07 | какъв е проблемът
От: soyabean
Всъщност единствената идея, при която книгата се съсипва е първата - всички останали са аксесоари за или с формата на книги. А и всеки има в дома си от онези книги, да речем за основи на комунизма, които никога няма да прочете и ще изхвърли.
5 февруари 2011 08:43 | Абсолютни глупости!
От: sonial
Да си съсипвам книгите, за да ги превръщам в аксесоар???!!! Тези азиатци не са наред!
2 февруари 2011 14:16 | НЕ!
От: Надето
Не ме подразни толкова показаното, а ме порази това, че толкова хора са го класирали на първо място за седмицата. Имах една позната, която беше казала имам 5 м световна класика! Книгите нито са консервативни, нита трябва да служат за украса. Който ги цени, няма нужда от такива приумици. Еднственото, което е полезно и го има отдавна, а го няма тук, е лампичка за книга, удобна за пътуване - за да не пречиш на хората, които искат да спят.
29 януари 2011 08:07 | Дразнещо, а и не е новост
От: Тъпанар
Още преди 30-40 години една виетнамка ми подари кутия за чай с формата на книга. Даже книгата съдържаше и страници - приятелката ми обясни, че е описание на чайовете и ползите от тях. Може би за изложби и някакви модерни пърформанси и всякакви такива актове на творчество могат да се прилагат подобни екстравагантни идеи. Но нека не разрушаваме и променяме всичко. Нека има и консервативни неща в живота ни - те дават сигурност, устои...Книгата е едно от тези неща в живота на човека.
28 януари 2011 00:18 | нямам думи
От: Теодора
Лично и аз не бях очарована. Аз имам такъв респект към книгите и ги ценя много. Това ми се стори един вид подигравка. Не знам аз така го тълкувам.
27 януари 2011 17:29 | защо
От: Иван Мишев
Нима трябва да превръщаме книгите в аксесоари? В табуретки и саксии!!! Поразен съм! Нямам думи...
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, дизайн, декорация, аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg