фирми продукти
представяме
работа
 
Бърза празнична декорация за дома

Независимо по какъв хубав повод искате да декорирате дома си – рожден ден, сватба, годишнина, тази лесна идея ще Ви спести време и средства. Можете да я осъществите с подръчни средства и да я оформите по свой вкус. Техниката не е никак трудна и е описана по-долу стъпка по стъпка.


 Бърза празнична декорация за дома


Веселите разноцветни помпони за празнична декорация са направени от хартия – тук са използвани готови хартиени формички за сладкиши с различни размери, но Вие можете да използвате също обикновена декоративна хартия. За проекта Ви трябват още лепило и нишка за окачване на празничните помпони.


Необходими материали:

* декоративна хартия или готови хартиени формички за сладкиши – по около 120 броя за всеки гирлянд
* здрава нишка
* лепило – стик
* прозрачно тиксо

 Бърза празнична декорация за дома


Инструкции:


1. Подгответе хартията (формичките)

Ако използвате декоративна хартия, изрежете от нея кръгчета с желаните размери. Използвайте линийка или друг подходящ предмет, за да изравните формичките за сладкиши. Прегънете ги наполовина, с опаковата страна навън. Ако използвате формички с различни размери и цветове, съберете еднаквите детайли накуп и ги захванете с гумени ластичета.

2. Направете помпоните

Поставете 10 от прегънатите наполовина формички една върху друга. Използвайте лепило-стик, за да нанесете тънък слой върху едната половина на първата формичка. Изравнете със съседния детайл и залепете двете половини една към друга.

 Бърза празнична декорация за дома

Оставете лепилото да изсъхне. Продължете със същата техника, докато залепите всички съседни детайли на помпона и получите едно цяло, без обаче да лепите все още последния сегмент. На този етап трябва да разполагате с форма, подобна на акордеон. Оставете лепилото да изсъхне и продължете с останалите помпони.

 Бърза празнична декорация за дома


3. Оформете гирлянда

Изрежете нишка с желаната дължина и започнете да прибавяте помпоните към нишката, като започнете на разстояние 60 сантиметра от началото и ги поставяте на разстояние един от друг 5- 10 сантиметра. За да направите това, поставете желания брой помпони върху масата и поставете нишката по оста им. Нанесете лепило върху двете несвързани все още половинки и ги залепете една за друга, образувайки едно цяло. Оформяйки сферите, захващате нишката в средата на всеки помпон.

 Бърза празнична декорация за дома

Когато гирляндът е готов, оставете лепилото да изсъхне напълно. Ако се налага, дооформете с ръка сферите.



Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, празнична декорация, декоративна хартия

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg