фирми продукти
представяме
работа
 
14 кухни в синьо – част 2

Синьото не е традиционен цвят за кухнята - то се предпочита за помещенията, обособени за почивка и релаксация, тъй като се смята за цвят, който успокоява и отпуска сетивата. Някои дизайнери обаче виждат този цвят като част от средиземноморска палитра, наситена с цветовете на водата, на лятото и на морската пяна. Съчетани помежду си, синьото, бялото и пясъчното са чудесна комбинация, която създава настроение, тонизира и създава летни асоциации.

Част 1

8. Синьо и светлосиво

14 кухни в синьо – част 2

В тази просторна кухня са съчетани няколко меки нюанса, които се преплитат, допълват се и създават приятен за окото контраст. Чудесна комбинация са наситено синьото и сребристо сивото, а бялото и графитеното създават неустоим контраст. Щипка цвят пък е добавена чрез ваниловите и пясъчни тонове, които са използвани пестеливо, като акцент. Обзавеждането на кухнята е минималистично, но модерно и практично.


9. Тъмносиньо и ванилово


14 кухни в синьо – част 2

На фона на белите стени в кухнята, тъмносините кухненски шкафове се отличават и изпъкват, без да създават твърде натрапчив акцент. Силният характер на синьото е балансиран със сребристо сиво, което го допълва, и с ванилово, което създава приятен контраст. И двата по-ярки цвята, обаче, са използвани пестеливо, за да се създаде балансирана палитра в иначе просторната кухня.


10. Тъмносиньо и графитено сиво


14 кухни в синьо – част 2

Обзаведената минималистично кухня е обляна в графитено сиво, нанесено чрез интересна неравномерна техника. Цветът може да бъде открит върху стените на интериора и върху настилката, така че да се създаде интересен ефект на непрекъснатост. Тъмносиньото тук е добавено като акцент – решение за вградените кухненски шкафове в единия край на кухнята. Тъмната палитра е балансирана чрез естествените дървесни нюанси на обзавеждането.


11. Изтънчено синьо

14 кухни в синьо – част 2

Много приятен за окото, този изтънчен нюанс на синьото е чудесно решение за един такъв въздушен интериор, какъвто е този. Цветът сякаш се явява продължение на небето, което се открива през огромния прозорец. Светлосиньото е съчетано с искрящо бяло, подчертано от светлината. Контрастът пък е осигурен от комбинацията между синьо, бяло и черно, която е не само много красива, но и модерна, и изтънчена.


12. Светло и просторно

14 кухни в синьо – част 2

За наша радост, сред тази страхотна колекция от кухни попада и дизайнът на българката Светлана Павлова. Интериорът е истинско олицетворение на усещането за въздушност и светлина. Искрящо белите кухненски шкафове, барплот, столчета и настилка сякаш греят под слънчевите лъчи, които навлизат в изобилие през големите прозорци. Светлата палитра е допълнена от сребристо сиви детайли, използвани пестеливо. Истинската звезда в интериора обаче е светлосиният цвят, обливащ стените, който е чудесен фон за минималистичното, но функционално обзавеждане.


13. Тъмносиво и светлосиньо


14 кухни в синьо – част 2

Мекият светлосин нюанс се съчетава чудесно с пясъчните и графитени тонове върху ламинираната настилка и кухненските шкафове. Тъмносивият цвят допълва чудесно цвета на стените, докато неутралният оттенък на настилката балансира това съчетание. Изобилието от светлина придава още повече характер на сините стени и озарява палитрата на интериора


14. Индигово синьо

14 кухни в синьо – част 2

Едно нестандартно цветово решение, което не е подходящо за всеки вкус – стени в индигово. Наситеният цвят на кухненския фон е балансиран визуално с неутралния нюанс на шкафовете и чрез сребристо сивите детайли в кухнята. Добавени са и акценти в тъмен вишнев оттенък, който добавя изтънчен привкус към така създадената палитра и я хармонизира.



Източник: home-designing.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, кухни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg