фирми продукти
представяме
работа
 
Късче рай на остров Ява

Този изкусителен оазис с екзотична архитектура и тайни градини се намира на индонезийския остров Ява. Той е дело на архитектите и дизайнерите от студио Бенсли, които оформят интериорите и облика на сградите, както и великолепния ландшафт. Според думите на собственика на този оазис, това е място, където човек може да се откъсне от цивилизацията и да забрави за миг за живота в големия град, какъвто е например столицата Джакарта.

 Късче рай на остров Ява

Вижте още:
Изкусна архитектура на остров Ява


* Дизайнерите признават, че са се опитали да пресъздадат атмосферата от съседния на Ява остров Бали, който е познат по цял свят със своя екзотичен и мистичен чар. Разположени в сърцето на Индонезийския архипелаг, двата острова имат сходна природа и култура (макар в Бали да се изповядва основно хинди, а не ислям), което способства за лесното вграждане на дизайните един в друг. Вдъхновение за ландшафта са прочутите терасирани оризища на Бали, изкуството и архитектурата на острова. Към този микс са добавени и няколко интересни артистични изненади. Градината, която е с площ 40 акра, в средата на която се намира кокетната къща на собствениците.

 Късче рай на остров Ява


* Портата към водната градина е в балинезийски стил – тя се намира на самия ръб на градината и преминава през нея чрез пътечка от каменни стъпала. Според създателите на дизайна, тази порта е екстериорното фоайе на цялата резиденция. Архитектурата е допълнена от традиционни детайли и акценти, някои с произход чак от Непал.

 Късче рай на остров Ява


* Външната всекидневна е разположена в полуоткрит павилион с богато орнаментиран покрив. Той се нарича wantilan и може да бъде открит в центъра на повечето градчета в Бали. Павилионът разполага с бамбукови щори, които могат да се спускат, за да пазят вътрешността му от проливните тропически дъждове. По-голяма част от обзавеждането на външната всекидневна е направена от балинезийски занаятчии.

 Късче рай на остров Ява


* Решението павилионът да се издигне над стандартното ниво позволява изграждането на апартамент отдолу. Друг павилион, този път оформен като трапезария, също е обособен на долното ниво на конструкцията. От него се разкрива величествена гледка към пищната зеленина наоколо, както и към водните площи в ландшафта.

 Късче рай на остров Ява


* Собственикът иска място с много пространство за сядане и релаксация на тялото и ума. Един от павилионите - balé biru, или синият павилион, е използван като външно помещение за четене и отмора сред зеленината на приородата.

 Късче рай на остров Ява


* Архитектурата включва някои интересни детайли, като например тези балинезийски танцьорки, изковани от алуминий. Те красят стена зад екстериорния амфитеатър в резиденцията.

 Късче рай на остров Ява


* В пурпурната градина е оформена красива кула в балинезийски стил, която е част от своеобразен лабиринт, изграден от пътечки и градински конструкции.

 Късче рай на остров Ява


* Резиденцията включва система от водни градини, включително декоративен водопад, който се спуска от басейна със стъклено дъно. Зад водопада има малък кът, обзаведен с правено по поръчка месингово легло.

 Късче рай на остров Ява


* От един от издигнатите павилиони може да се видят просторните ливади, хълмове и заобикалящата пищна зеленина. В средата на платформата се издига декоративен олтар – meru, който играе ролята на акцент в дизайна. Това е чудесно открито място за собствениците, където те могат да релаксират и да се забавляват с близки и приятели.

 Късче рай на остров Ява




Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, дизайн, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg