фирми продукти
представяме
работа
 
10 шикозни парижки апартамента

Вижте няколко чудесни апартамента в прегръдките на най-романтичния град в света, Париж.


* Архитектурата на този дом е изискан и класически, в стилистиката на 18 век. Интериорите перфектно допълват гледката навън, разкриваща градина, оформена като дворцовите екстериори. Обзавеждането на апартамента е в стил ар деко, допълнени от съвременни детайли. Всекидневната е решена в царствена, но ненатрапчива палитра – златно, бежово, шоколадово и сиво. Добавени са няколко произведения на изкуството, които добавят щипка лукс към интериора, а съвременният вид на иранския килим прави тематична връзка между епохите.

10 шикозни парижки апартамента


* Френският интериорен дизайнер Пиер Йованович създава този изтънчен парижки интериор в апартамент, разположен в южната част на града, по левия бряг на Сена. Той използва подобни елементи, за да унифицира интериорите в жилището, а модернистичната архитектура на сградата допълнително му помага при работата. Настилката в апартамента е допълнена от шпакловката на стените, а обзавеждането е в шведски ар деко стил. Не много голямото пиано пък е превърнато във фокусна точка на интериорите.

10 шикозни парижки апартамента


* Този интериор е създаден като хармонична смесица между френския и азиатския стил, и е едновременно класически и модерен. Апартаментът е с висок таван и оригинални фризове. Стените на всекидневната са облицовани с коприна в цвят аквамарин, а луксозните завеси в златисто пресъздават атмосферата на миналите епохи. Азиатските елементи включват статуя от 16-ти век, направена от бронз и сребро и декоративен панел от династията Мин, поставен вдясно.

10 шикозни парижки апартамента


* Архитектът Чакиб Рашани преоткрива представата за парижки чар, създавайки апартамента на световноизвестния моден дизайнер Ели Сааб. Интериорите се превръщат в лично убежище за собственика си, изпълнено със светлина и обзаведено минималистично. В спалнята дизайнерът е поставил огледални панели върху стената, които отразяват светлината и я разпръскват наоколо. Основната идея е да се създаде дизайн, който притежава свой собствен характер, без да се променя архитектурата на апартамента.

10 шикозни парижки апартамента

* Дизайнерът Тимъти Коригън съчетава френската елегантност с американския комфорт, за да създаде този луксозен парижки апартамент за своя клиент – американец. Интериорът е микс от френска фантазия, луксозни нюанси, старинни детайли и много пространство. Полилеят във всекидневната е от 18 век – той, заедно с килима, е закупен от аукцион. Огромните мебели изпълват помещението, без да го превземат визуално.

10 шикозни парижки апартамента

* Дизайнерът Питър Марино създава чувствен интериор в стил 30-те в този просторен парижки апартамент. Тук класическата архитектура се среща с минимализма, за да създадат изтънчени интериори, обзаведени ненатрапчиво и все пак много стилно. Палитрата е неутрална – бежово, бяло и слонова кост.

10 шикозни парижки апартамента


* Семпъл и елегантен, този парижки апартамент е дело на дизайнера Хуан Монтоя. Заради малките му размери, обзавеждането е минималистично, а дизайнът – подреден и стегнат. Светлата палитра също подчертава интериорите, като ги разширява визуално. Като един малък парижки оазис, всекидневната на апартамента разполага с всичко необходимо – удобно канапе, бюро, фотьойли и дори камина. Настилката е от старинни дървени дъски, които създават уют в иначе модерния интериор.

10 шикозни парижки апартамента


* Когато става въпрос за творчеството на интериорния дизайнер Жан Пол Божар, то е органично свързано с всичко френско. Този апартамент се намира на най-горния етаж на старинна сграда, строена преди век, в прегръдките на френската столица. Той е с високи тавани и старовремски балкони с гледка към катедралата Нодр Дам. От другата страна на апартамента пък се намира Айфеловата кула. Гостната на жилището е решена в синьо и бяло, с акценти в кафяво. Интересен детайл са антикварното венецианско огледало от 19 век и столът в стил Луй XiV, решен в синьо.

10 шикозни парижки апартамента


* Още един проект на французина Пиер Йованович. Традиционната гледка към парижкия символ, Айфеловата кула, макар и през малкото прозорче, веднага създава специфична атмосфера. Гледката е основен акцент на интериора, но далеч не е единственият. Меката шоколадова палитра на спалнята оформя наситен и все пак релаксиращ интериор. Нетрадиционната архитектура на помещението допълва меките линии на обзавеждането – голямо двойно легло и няколко шкафчета. Макар и малка, спалнята е обзаведена с вкус и усещане за интимност.

10 шикозни парижки апартамента


* Дизайнерът Хуан Пабло Мулиньо признава, че при оформянето на тези интериори напълно е изгубил контрол върху своето творчество. Помещенията се намират в долните два етажа на парижки хотел и са създадени за ползване от самия дизайнер и неговата съпруга. Всичко, което той харесва като специалист по интериорен дизайн, е събрано в този апартамент. Цветовете са контрастни – бяло и синьо са съчетани с шоколадово и дървесни оттенъци. Високите тавани са декорирани, а настилката се състои от великолепна мозайка. Обзавеждането пък е разнородно – луксозни мебели от Русия, Франция, Италия и Китай. Трапезарията е любимото място на дизайнера, затова тя е превърната в истинска галерия на изкуството – настилката, стените и дори завесите са претворени в чудесни краски и мотиви, деликатно съчетани един с друг.

10 шикозни парижки апартамента



Източник: architecturaldigest.com







15 март 2011 12:47 | мнение
От: todorka markova
Много е стилно, шикозно, уютно, прочувствено и персонално.
10 март 2011 10:12 | прелест
От: rozovata pantera
Особено много харесвам френските прозорци, но в случая и обстановките, които сте показали са много хубави
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, обзавеждане, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg