фирми продукти
представяме
работа
 
Бразилски оазис сред дивата природа

Близо до мегаполиса Рио де Жанейро и същевременно далеч от цивилизацията, този тропически оазис примамва и изкушава със своята девствена природа и екзотичен чар.


* Бразилският архитект Thiago Bernardes създава този оазис за семейство Фернандес, които избират това място за свое убежище от цивилизацията сред дивата природа. Къщата е в рустикален стил и се намира в заливчето Saco do Mamanguá – то толкова отдалечено от големия град, че до там може да се стигне само с лодка или хеликоптер.

Бразилски оазис сред дивата природа


* Всекидневната на дома е с двойна височина и разчупен дизайн. Огромните прозорци – стени осигуряват чудесна гледка от вътрешността на дома навън и от уютната веранда към интериорите. Уединеното място, на което е построена къщата, позволява на архитекта да избере тази възможност – да замени част от стените с огромни остъклени панели. Въртящите се около оста си врати пък позволяват на тропическия бриз да се движи свободно из къщата.

Бразилски оазис сред дивата природа


* Семейната стая е с таван, облицован със слама. Тя е по-уединената алтернатива на всекидневната, която е отворена към градината. Палитрата на помещението е неутрална и естествена, и се състои от нюанси на бялото, бежовото и кафявото. На този фон силно се откроява свежият цвят на зеленината – вътре и извън дома.

Бразилски оазис сред дивата природа


* Когато семейството посреща гости, те могат да оставят лодките си направо в залива, на девствения плаж близо до къщата. Обширната веранда пък разкрива чудесна гледка към хоризонта и отсрещните хълмове. Обзавеждането е семпло, но удобно – столовете за сядане са направени от твърда тропическа дървесина, доставена от Бали и от други части на Бразилия.

Бразилски оазис сред дивата природа


*  Дървените стълби на верандата водят към градината, а тя пък води към плажа в залива. Просторната веранда е не само чудесно място за съзерцания на тропическата природа, но и свързващ детайл между интериорите и заобикалящата среда.

Бразилски оазис сред дивата природа


* Също както въжените мостове в джунглата, в къщата е създадена екзотична връзка между помещенията – мост от евкалиптови греди, който свързва спалнята с всекидневната и детската стая. Заради изобилието от стъкло, което дизайнерът на дома използва, почти от всяка точка на къщата се вижда зеленината навън, включително през част от покрива.

Бразилски оазис сред дивата природа


* От другата страна на къщата има друга веранда, по-малка от основната. Тя е обзаведена с маси и столчета за хранене, така че може да служи и като екстериорна трапезария. От нея също се разкрива чудесна гледка към природата наоколо.

Бразилски оазис сред дивата природа


* В другата част на малката веранда е разположена външна всекидневна. Тя попада под широкия покрив на сградата, затова е защитена от изобилните тропически дъждове. Удобните мебели, канапе, шезлонги и хамак, са напълно достатъчни за релаксация и срещи с приятели.

Бразилски оазис сред дивата природа


* Стените и таванът на спалнята са облицовани с панели от плетена слама, дело на занаятчии от бразилския щат Minas Gerais. Интериорът е просторен и уединен, а обзавеждането е удобно. В стаята има легло и няколко канапета, а няколко врати свързват помещението с другите части на къщата.

Бразилски оазис сред дивата природа



Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, рустикален стил, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg