фирми продукти
представяме
работа
 
Кокетна малка кухня

Малкото пространство не означава липса на вкус и компромис с дизайна. Ако се използват правилните детайли, обзавеждане и цветове, малката кухня може да се превърне в истинско интериорно бижу.


Повече пространство


Кокетна малка кухня

За малката кухня е от особена важност наличното пространство да се използва правилно – това означава да не се хаби ценното място върху плота или кухненските шкафове, а потенциалът на наличното обзавеждане да се използва максимално. Тук са използвани отворени рафтове върху голите стени, за да не се създаде впечатление за претрупан и твърде тесен интериор. За да не се хаби пространство, хладилникът се намира в нишата под стълбите на дома, а на неговото старо място е поставено кухненско килерче – шкаф. Връзката с трапезарията е полуотворена – чрез плот с арка, така че едновременно се постига необходимото уединение, без да се спира достъпът на светлина.


Многопластов кухненски шкаф


Кокетна малка кухня

Малката кухня изисква умно разпределение на пространството. Вместо то да се хаби чрез големи шкафове, голяма част от чието пространство не се използва, тук са монтирани вътрешни чекмеджета, които се скриват зад панела на шкафа. Така с едно отваряне се достига до 3 отделни места за съхранение, което от своя страна повишава функционалността на кухненските шкафове.


Рециклирани материали

Кокетна малка кухня

Тези нестандартни кухненски осветителни тела са направени от вече употребен стъклен амбалаж. Вместо абажури са поставени бутилки от стъкло с винт – те допринасят за нестандартния вид на интериора и създават винтидж настроение. Осветлението в кухнята е със система за постепенно намаляване и увеличаване на интензивността, което спестява енергия.


Перфектна палитра

Кокетна малка кухня

Твърде ярките цветове или твърде интензивната палитра може да "затвори" помещението и да създаде усещане за претрупаност. Затова тази кухня е решена основно в неутрално - бяло и бежово (естественият нюанс на дървесината в помещението). За да се създаде интерес, в дизайна е добавена щипка цвят, чрез ярко оранжева ивица, преминаваща хоризонтално върху стената. Нейният цвят задава цвета на част от детайлите, а за хармония в палитрата е добавен свеж зелен нюанс, който създава визуален баланс между неутралните оттенъци и оранжевото.


Свежи акценти


Кокетна малка кухня

Старите кухненски бар столчета са претапицирани в свежи зелени нюанси. Новата материя е обработена със специален препарат, който я предпазва от петна и я прави по-издръжлива на износване. За целта седалката на всеки стол е демонтирана, тапицирана с новата материя с помощта на тапицерски такер, и монтирана отново на мястото й.


Семпъл дизайн

Кокетна малка кухня

Стената зад мивката е облицована с мозайка от малки керамични плочки в наситен ванилов оттенък, който координира с цвета на бар столовете. Облицовката е монтирана върху основа от метална мрежа, което я прави много лесна за поставяне на желаното място върху стената.


Отворени рафтове


Кокетна малка кухня

Отворените дървени рафтове в кухнята са монтирани на яркия фон на оранжевата ивица, което автоматично ги превръща във фокусна точка на интериора. Ето защо тук е поставена колекция от керамични и стъклени съдове, които играят ролята на декорация. Самите рафтове са монтирани върху плаваща основа – свободно стоящи метални скоби, които са скрити в "джобчета", създадени във вътрешността на всеки рафт.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, обзавеждане, интериор, кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg