фирми продукти
представяме
работа
 
Свежи идеи за настилката в банята

Наред с облицовката върху стените, настилката в банята е един от основните детайли за интериора. Вижте няколко идеи за нейното изпълнение.


1. Чувствена настилка

Свежи идеи за настилката в банята

Настилката е създадена от множество дребни камъчета, оформени в плочки, за да става монтирането по-лесно. Нейният мек нюанс се слива с нежният ванилов оттенък на варовиковата облицовка на стените в банята. Ефектната текстура на настилката създава интерес и се превръща в акцент. Като допълнително преимущество се смята нежният масаж, който камъчетата упражняват върху стъпалата на краката.


2. Уютна чамова облицовка


Свежи идеи за настилката в банята

Елементите с винтидж привкус се съчетават чудесно с настилката от чамова дървесина в банята. Тя създава усещане за уют, допълнена от снежнобялата ламперия. Акцентите в интериора са в мек розов оттенък, който подчертава красотата на натуралния нюанс на дървесината. За да не се поврежда настилката от водата в помещението, върху нея са нанесени няколко слоя прозрачен полиуретанов лак.


3. Океанска настилка

Свежи идеи за настилката в банята

Полупрозрачните плочки от тюркоазено стъкло пресъздават красотата на океана, допълнени от синьо-зеления цвят на стените в банята. Ярките цветове в палитрата контрастират деликатно на кремавото обзавеждане – шкафовете, ламперията и облицовката на ваната.


4. Средиземноморска палитра

Свежи идеи за настилката в банята

Цветните керамични плочки в наситено зелено съчетани с мекия ванилов нюанс на стените, създава специфичната за средиземноморската архитектура атмосфера. Контрастът между цветовете е ефектен, но едновременно ненатрапчив. Детайлите в коралово, шоколадово и искрящо бяло допълват палитрата и подчертават красотата на настилката. Създаденото върху плочките "килимче" от цветна мозайка се превръща във фокусна точка на интериора.


5. Екзотични елементи

Свежи идеи за настилката в банята

Вдъхновен от азиатския стил, този интериор съчетава традиционни детайли с модерно обзавеждане. Настилката пък е успешен микс от керамични плочки в какаов нюанс и мозайка от бежови речни камъчета, образуващи пътечка между тях, която продължава и върху стените, между двете големи огледала. Тази естествена свръзка пресъздава течението на бистър поток и се превръща в екзотичен детайл на интериора.


6. Рециклирана дървесина


Свежи идеи за настилката в банята

Тази дървена настилка е създадена от рециклирана дървесина. Нейният наситен нюанс ярко контрастира с ваниловите стени на банята и обзавеждането в бяло.


7. Класически цветове

Свежи идеи за настилката в банята

Класическата палитра в банята включва традиционното съчетание между черно и бяло, в добавка с наситено синьо и щипка ванилово. Преобладаващият бял цвят създава усещане за повече простор в помещението, а абаносовите детайли създават деликатен и ненатрапчив контраст. Синьото допълва палитрата и подчертава красотата на интериора. Винтидж настилката пък е леко кимване към корените на дома, създаден през 20-те години нас миналия век.


8. Имитация на камък


Свежи идеи за настилката в банята

Тази баня в азиатски стил се възползва от предимствата на цветния бетон, който успешно имитира естествен камък. Настилката е в натурални цветове и се съчетава чудесно с нестандартната облицовка върху стените. Естествените материали, използвани в интериора, създават специфична атмосфера в банята, съчетание между красота и хармония. Единственото условие на цветния бетон е да се нанесат няколко слоя препарат, който запечатва материала срещу абсорбция на вода и петна.


9. Гъвкав винил

Свежи идеи за настилката в банята

Може би най-гъвкавият и лесен за поддръжка материал за настилката в банята е винилът. Той може да се намери в разнообразие от разцветки и мотиви, като в тази баня той имитира керамични плочки в мек нюанс на бежовото.


10. Боядисана дървена настилка

Свежи идеи за настилката в банята

За ад се пресъздаде традиционната атмосфера на старите бани, в това помещение е използвана палитра в много светло синьо и кремаво. Дървената настилка пък е боядисана в бяло, за да се създаде усещане за чистота и простор, подчертано от изобилната светлина през прозореца.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, бани, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg