фирми продукти
представяме
работа
 
10 съвета как да предпазите дома си от крадци

Когато не сте вкъщи, Вашият дом е потенциална цел на крадците. Независимо дали става въпрос за отсъствие от няколко часа или за дълга ваканция, понякога и най-сериозните мерки за сигурност не са пречка за престъпниците, някои от които са истински професионалисти, които съобразяват методите си с технологиите от ново поколение. Вижте няколко съвета, дадени от самите крадци – ловки престъпници, заловени и осъдени, чиито мнения са събрани и обобщени от специалиста по сигурност Крис Макгоуи.

10 съвета как да предпазите дома си от крадци

1. Крадецът може да е познато лице – дни преди да предприеме обира, той може да е влязъл в дома Ви като специалист по почистването на килими или като водопроводчик. Това му дава добри възможности да огледа жилището, което е предимство при кражбата. В някои случаи крадците могат да Ви помолят да използват банята, а когато го направят, те тайно оставят леко открехнат прозореца на помещението.

2. Крадците наистина проверяват дали пред дома Ви или в пощата Ви се натрупват вестници, списания и писма. Това е добър индикатор за отсъствието на собствениците на дома. Понякога те самите поставят рекламни брошури, за да видят колко време ще останат те неизхвърлени. Затова се погрижете пощата Ви да не се натрупва по време на Вашата ваканция. Има обаче една забележка – ако се обадите, за да спрете времено абонамента, не се знае кой друг ще се добере до тази информация, освен служителите на пощите. Затова по-добрият вариант е да помолите съседите си да приемат Вашите пратки и да проверяват пощенската Ви кутия. 10 съвета как да предпазите дома си от крадци

3. Вещите, които излагате на показ в градината, двора си или терасата, дават важна информация на престъпниците за начина си на живот и евентуалните облаги, които могат да получат при обира на Вашия дом.

4. Ако навън вали и Вие сте извън града, помолете съседите си да минават редовно с колата по пътеката към гаража и да оставят стъпки в снега. Пресният сняг може да е сериозен знак към крадците, че не сте си у дома за повече време.

5. Крадците често чукат на вратата, преди да нахлуят с взлом. Ако някой у дома отвори, те ще Ви попитат за посоката или ще предложат услугите си – например за почистване на улуците, което ще им даде възможност да разгледат добре жилището.

6. Чекмеджетата с бельото и чорапите отдавна не са сигурно място за ценните вещи, нито аптечката, нито нощните шкафове. Крадците обаче рядко влизат в детската стая (тук обаче възниква въпросът за безопасността на децата, ако скриете там вещите си, които те могат да намерят).

10 съвета как да предпазите дома си от крадци

7. Крадците обикновено нямат време, за да разбият сейфа в дома Ви, но ако той не е завинтен към пода или стената, те могат да го откраднат, за да го разбият по-късно. 

8. Пуснатият телевизор или радио могат да са по-сигурна защита от престъпници дори от алармата – на пазара вече могат да се намерят системи, които работят с таймер и имитират премигването на включен телевизионен приемник.

9. Ако оставите светлините си включени, това може да Ви изиграе лоша услуга, тъй като крадците могат да забележат, че лампите са включени нон-стоп, дори през деня. Затова се оборудвайте с таймер, който ще включва осветлението само вечер.

10. Силният шум от счупване на стъклото не притеснява крадците – те знаят, че дори съседите да чуят нещо, ако не чуят подозрителен звук отново, вероятно няма да направят нищо, за да проверят дали всичко е наред в дома Ви.


Източник: rd.com







19 септември 2014 12:42 | Истината
От: кейти
Преди години, избягали още през 1924 г. в Америка българи от моето село се върнаха вече остарели да видят как е в родината им. И знаете ли, че вечерта не искаха да идат на заведение с вуйчо да се почерпят. Тогава казаха, че най-ценното, което сме загубили тепърва ще го разбираме . Това нещо е сигурността и спокойствието, което имахме при соца. Тогава и керемидка не изчезваше дори и от колиба сред полето, а вратите си не заключвахме. Сега не могат да ни спасят нито блиндирани врати, нито вериги.
13 януари 2011 17:11 | 10 съвета......
От: Свежи
Чалъма му е както е в US - влези ли ти в двора,имаш право да го гръмнеш,а нека пак да влиза!
6 януари 2011 23:20 | умници
От: tgrgrgr
и къде да отидем, в Ню Йорк или Лондон които са в десятката на света по престъпност ли?? Що поне не си мълчите ами се излагате като кифладжии без кифли?
6 януари 2011 15:18 | Правилно!
От: Dido
Не,че само в БГ се случва това, но само там остава безнаказано. Колкото се може по-скоро напуснете тези земи! Когато се докоснете до истинската демокрация, ще разберете колко много сте изгубили, докато сте живели във фалшивата демократична България!
6 януари 2011 11:32 | Samo edin savet.
От: Bibo
Samo edin savet e dostatachen:Napusnete tazi teritoria.Tova ne e darjava.
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, съвети, мерки за сигурност

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg