фирми продукти
представяме
работа
 
9 компактни стълбища за малкия дом

Стълбището е един от детайлите в интериора, които веднага привличат вниманието към себе си. Те обаче често заемат твърде много пространство, което е проблем за по-малките жилища. Вижте няколко мултифункционални и компактни идеи за стълбите, които не само спестяват от пространството, но и играят важна роля при обзавеждането.


1. Стълби - библиотека


9 компактни стълбища за малкия дом
 
Тези многофункционални стълби водят към горната част на тази къща, но едновременно с това изпълняват ролята на библиотека. Книгите са подредени върху рафтове зад и встрани на стъпалата, така че достъпът до тях е бърз и лесен. Проектът спестява място не толкова чрез компактните си размери, колкото с функцията си на рафт.


2. Компактно стълбище

9 компактни стълбища за малкия дом
 
Компактно и красиво като дизайн, това отворено стълбище е долепено до една от стените в дома и заема съвсем малко пространство. Разчупеното разпределение на помещенията дава възможност да се достигне до всяка част на жилището, а дизайнът на стълбите е вплетен в общия дизайн така, че те се превръщат в органична част от дома.


3. Стълби с рафтове

9 компактни стълбища за малкия дом
 
Това стълбище изпълнява ролята на шкаф за книгите, като едновременно с това води към горния етаж на дома. Неговият отворен дизайн е деликатно "вграден" в общия интериор, така че функцията му като стълба остава почти незабелязана. Проектът не е част от конструкцията на жилището, затова не е необходимо да бъде съобразен с архитектурните разпределения, както при вградените стълбища.


4. Стълби - спирала


9 компактни стълбища за малкия дом

Спираловидната конструкция на тази компактна стълба дава достъп до горния етаж от външната страна на жилището. Тя заема много малко пространство и включва тънък метален парапет. Стълбата навлиза към горното ниво на сградата през специално създаден отвор.


5. Стълбище за малкото жилище


9 компактни стълбища за малкия дом
 
Чудесно решение за малките жилища на два етажа или като стълба към тавана, това стълбище заема много малко място. Неговата конструкция е с лека извивка, която го прави по-компактно от стандартните прави стълби. Освен това под стълбището могат да се поставят част от вещите в интериора.


6. Стълба - конзола


9 компактни стълбища за малкия дом
 
Компактна и удобна за ползване, тези метални стълби заместват подвижната стълба към горното ниво на дома. Тъй като разстоянието между двете нива не е толкова голямо, колкото между етажите в стандартните жилища, височината на стълбите е напълно достатъчна. Оборудвана с метални парапети от двете страни, стълбата има и друго преимущество – под нея могат да се поставят част от вещите в дома, например малък шкаф или пък няколко сгъваеми столчета.


7. Минималистично стълбище

9 компактни стълбища за малкия дом
 
Полуспираловидна, тази стълба може да се постави в някой от ъглите на стаята, където ще заема съвсем малко от нейното пространство (1 квадратен метър). Основата на стълбището представлява поставен под ъгъл лост, около който се извиват свободно стоящите стъпала. Парапети не са необходими, тъй като лостът и стената дават достатъчно опора при качване. Стълбището е изградено от стомана и е боядисано в палитра от нюанси.


8. Компактни стълби - шкаф


9 компактни стълбища за малкия дом
 
Макар да се състоят само от три стъпала, тези стълби са напълно достатъчни за достъп до горното ниво на жилището. Тъй като нивото не е на същата височина като стандартните етажи, височината на стълбището е напълно достатъчна. Допълнителната функция на стъпалата е като практичен шкаф с вратички и чекмеджета. Проектът е подходящ и за достъп до високи библиотеки или тавански помещения.


9. Тайната стълба


9 компактни стълбища за малкия дом
 
Практична и ефектна, тази стълба изчезва, когато не е необходима и отново се разгръща за употреба при нужда. Тя спестява пространство в дома със своя гъвкав дизайн, но дори когато се използва, под нея могат да се вместят част от мебелите в интериора – невисок шкаф или пък допълнителните табуретки за сядане. Стълбите използват семпъл механизъм чрез панти и бутала, които избутват конструкцията към стената и обратно, и разгръщат стъпалата под ъгъл 90 градуса. Този проект е дело на дизайнера Арън Танг и на този етап е само концепция.



Източник: digsdigs.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, стълбища, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg