фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи фън шуй съвети за входната врата

Входната врата е онази част от жилището, която отделя дома ни от външния свят. Затова във фън шуй тя се нарича "устата на чи". Ето защо е особена важност да се погрижите тя да привлича позитивна енергия (чи) и да филтрира лошата енергия, идваща отвън.


Бързи фън шуй съвети за входната врата


1. Окачете вятърни чанове от външната страна на входната врата – те са популярен инструмент за балансиране на енергиите.

Бързи фън шуй съвети за входната врата


2. Никога не окачвайте на входа мъртви или сухи растения – те блокират позитивната енергия.

Бързи фън шуй съвети за входната врата


3. Пътеката към дома Ви трябва да криволичи – тя не трябва да представлява права линия. Извивките на пътеката символизират хармонията, в която се движи положителната енергия.

Бързи фън шуй съвети за входната врата


4. Антрето трябва да бъде гостоприемно – боята не бива да е олющена, а при възможност близо до вратата трябва да има ваза с цветя. Не блокирайте входа на своя дом с излишни предмети – връхни дрехи, обувки, колела или чанти. След влизане в жилището трябва да събуете обувките си, като е добра идея да ги съхранявате в специално обособен гардероб. Това ще помогне на енергиите, които са извън и вътре в дома, да стоят отделно една от друга.

Бързи фън шуй съвети за входната врата


5. Пространството около входната врата трябва да е изрядно, без излишни предмети. Дърветата, обувките, играчките, чантите и прочее ще попречат на чи да навлезе във Вашия дом.

Бързи фън шуй съвети за входната врата


6. Ако входната Ви врата сочи директно към вътрешността на дома, чак до задната врата, блокирайте потока с голямо растение или мебел. В противен случай енергията чи може да премине директно през дома и да излезе от него.

Бързи фън шуй съвети за входната врата


Още няколко съвета:

- Уверете се, че входната врата се отваря лесно и напълно – това ще осигури на дома преминаващ безпрепятствено поток от чи.

- Монтирайте до входната си врата ярко осветление, като поставите осветителни тела от двете страни на вратата. Това ще увеличи позитивната ян енергия.

- Уверете се, че пощенската Ви кутия е в добро състояние – тя е символ на контакта Ви с външния свят. Същото важи и за звънеца на вратата.

- Стена, разположена близо до входната врата, спира хармоничното движение на чи из дома – за да поправите този проблем, окачете върху стената голямо огледало.

- Боядисайте входната врата в ярък цвят, различен от тези вътре в дома си – най-подходящо за целта според философията на фън шуй е червеното.

- Избягвайте да поставяте в антрето агресивни картини или остри предмети.



Източник: rd.com







10 ноември 2013 17:24 | Огледало на портманто, закрепено за стената
От: Николета Вен
Здравейте, Прочетох тази интересна статия и имам въпрос - тъй като наскоро си купих портманто, което е разположено точно срещу входната врата, на което има огледало (в него се вижда вратата) - искам да попитам - трябва ли да му лепна фолио, или да го оставя така? т.е. има ли негативно влияние, тъй като малко се обърках - в съветите пише, че ако има стена до входната врата, която спира енергията към останалите помещения трябва да се украси с огледало... а долу в коментарите съветвате Краси да сложи фолио на огледалото. Моля, дайте ми съвет! Много ще съм Ви благодарна!
17 декември 2012 10:53 | фън шуй
От: Mya
прекрасни снимки, но се различават от нашата реалност. Ако мога да си позволя такъв дом, задължително е консултация с фън шуй специалист. И тогава няма да приема едва спастрения 40 годишен апартамент, та дори и банята да е на стълбището във входа
27 юли 2012 13:22 | огледало срещу спалнята
От: fredderika
Здравейте, срещу врата на спанята ми се намира вратата на банята, която е с огледало. Бихте ли ми казали дали това е добре според фън шуй и дали трябва да затварям една от двете врати.
15 май 2012 17:24 | отговор до Краси
От: Елза
Зависи къде до входната врата - успоредно на входната врата, перпендикулярно на нея, на какво разстояние от нея, имали нещо между входната врата и огледалото, като се отвори вратата веднага ли се вижда огледалото или то остава зад нея и т.н. Един чертеж би помогнал да се разбере ситуацията.
9 април 2012 03:29 | ognedalo v antreto do vxodnata vrata
От: krasi
imam golqmo ognedalo do vxodnata vrata na ka6tata. molq kajete mi imali problem?
29 март 2012 18:05 | отговор на Милка Михалева
От: Елза
зависи на какво разстояние е огледалото от входната врата, проблем е ако е близо, тогава може да му лепнете домакинско фолио, което ви харесва е няма да имате вече огледало, но пък потокът енергия няма да се връща обратно
27 февруари 2012 20:00 | огледало срещу входната врата
От: милка михалева
огледалото ми е на вратата на банята и се пада точно срещу входната врата моля кажете ми как без да махам огледалото може да се поправи неправилното според фън шуй положение на огледалот срещу входната врата
1 ]
7 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, позитивна енергия, фън шуй, съвети за входната врата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg