фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорни вдъхновения в пурпурно

Пурпурният цвят отдавна е сред фаворитите на интериорните дизайнери, защото той се свързва с израстването, с лукса и с кралете. Освен всичко това обаче, пурпурното е чудесен акцент в интериорите – ненатрапчив и същевременно ефектен. Ако са подбрани подходящите нюанси на цвета, той може да се впише във всеки интериор, независимо от неговия стил и функция. Вижте няколко идеи за вдъхновение в пурпурно.


Баня в люляково

Интериорни вдъхновения в пурпурно

Стилна и ефектна, тази баня използва люляковия нюанс като акцент в палитрата, която се състои от неутрални тонове. Светлосивото и бялото са чудесен фон, на който люляковото да разгърне своя потенциал. За целта са използвани гланцирани керамични плочки в не много наситен лилав нюанс, разположени върху настилката и част от облицовката. Палитрата на банята намира своето продължение в съседния интериор – този на спалнята, който също е решен в люляково и бяло.


Спалня в лилаво

Интериорни вдъхновения в пурпурно

Наситеният сливов оттенък се съчетава чудесно с мекия млечнобял цвят на тавана и на част от мебелите. Хармонията между цветовете е постигната чрез внимателно дозиране на всеки нюанс и разпределението им из интериора. Пурпурното облива акцентната стена зад леглото, кувертюрата, възглавниците и завесите.


Кухня в меки нюанси

Интериорни вдъхновения в пурпурно

Просторната кухня изглежда чудесно в тази палитра от меки нюанси на пурпурното, допълнени от детайли в кремаво. За да се постигне ефект на цялостност, в лилаво са решени не само стените и подът, но и таванът. Ненатрапчиви пръски в синьо подчертават красотата на цвета и разчупват еднообразието.


Баня в наситени нюанси


Интериорни вдъхновения в пурпурно

В тази модерна баня дизайнерът е избрал по-нетрадиционен подход – съчетание между пурпурни нюанси и абаносово. Силният характер на тази палитра е омекотен чрез белите стени и настилка. Що се отнася до пурпурните оттенъци, те са използвани много пестеливо, само като акцент в интериора. Те са и свързващ, транзитен, детайл между двата контрастни цвята – черно и бяло.


Трапезария в акценти

Интериорни вдъхновения в пурпурно

Тази красива трапезария залага на светлите цветове. Тя е почти изцяло решена в искрящо бяло, допълнено от два нюанса на лилавото – тъмен и светъл. Тъмният оттенък играе ролята на контрастен детайл, докато светлият е трансформиран в ефектен акцент на интериора, разчупващ монотонността на бялото.


Домашен кабинет в пастелни нюанси


 Интериорни вдъхновения в пурпурно

Този практичен и модерен интериор използва един натрапчив и леко бонбонен нюанс на люляковото. За да не стане интериорът твърде кичозен, този нюанс е използван пестеливо и е съчетан с бяло, яйчена черупка и бежово. Основните детайли, върху които се акцентира, са удобното канапе до прозореца и декоративните възглавнички, като за основен детайл е създадена акцентна стена в люляково.


Домашен кабинет с розови оттенъци


Интериорни вдъхновения в пурпурно

Този домашен кабинет съчетава няколко бонбонени оттенъка на лилавото и розовото, без обаче да се преминава границата на добрия вкус. За целта палитрата е балансирана с неутрални нюанси на кремавото, бежовото и сивото. Акцентът тук пада върху една от стените, решена в хоризонтални райета, които разширяват визуално помещението и създават интерес в интериора.


Детски стаи в лилаво


 Интериорни вдъхновения в пурпурно

Съвременните детски стаи съчетават функция и красота, без да се прави компромис с качеството. Облените в пурпурно стени изпъкват на фона на бежовата настилка и детайлите в искрящо бяло. Добавени са и няколко акцента в по-ненатрапчив нюанс на сливовото, за да се създаде постепенна градация от единия към другия цвят в палитрата.


Детска стая от свежи цветове


Интериорни вдъхновения в пурпурно

В този свеж интериор лилавото не играе водеща роля, но е трансформирано в ефектен детайл от палитрата. На неутралния фон, създаден от меките бежови нюанси и цвят яйчена черупка, ефектно контрастират, без да се натрапват визуално, няколко нюанса на пурпурното и червеното. Стените пък са облени в мек розов оттенък, който свързва визуално всички останали нюанси в цветовата палитра на интериора. За да не стане обаче обзавеждането твърде натрапчиво, ярките цветове са използвани много пестеливо – в количество, достатъчно да привлекат вниманието, без да бъдат кичозни.


Баня в наситено пурпурно


Интериорни вдъхновения в пурпурно

Тази съвременна баня разчита на наситените пурпурни оттенъци, за да се превърне в нетрадиционно като дизайн помещение. В нея се съчетават тъмнолилаво, наситени сливови нюанси и контрастни керамични детайли в бяло.


Източник: digsdigs.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, пурпурни интериори, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg