фирми продукти
представяме
работа
 
Екологичен дом с ярки цветове

Ако свързвате екологичните о органични  интериори само с пастелните и неутрални нюанси, то тази представа се оказва напълно погрешна. Дизайнерката Тоби Феърли оборва това твърдение, като създава своите интериори не само чрез органични материали, но и в ярки цветове, оформяйки невероятна феерия от цвят и функционалност. Тя използва основно рециклирани материали, които освежава с безвредни бои, превръщайки ги в органични детайли от цялостния еко интериор.


Екологичен дом с ярки цветове


* Основната спалня в жилището е директно свързана със слънчев кът, обзаведен семпло, но удобно. Двете пространства са обединени чрез цветовете и по-конкретно чрез съчетанието между тюркоазено и мандаринено. Дизайнерката смесва нови и рециклирани детайли с органични материи и безвредни бои с ниско съдържание на летливи вещества (т.нар. low-VOC бои). Леглото например е тапицирано с органичен памук, а от същия материал са и декоративните възглавници в зелено. Компактното винтидж бюро до стената е боядисано в наситен тюркоазен цвят, допълнен от акценти в оранжево. Семплата декорация върху стените се състои от няколко красиви картини, поставени в златисти рамки. Завесите на помещението са в същия нюанс, в който са декоративните възглавнички върху леглото. За да балансират силния характер на синьо-оранжевия микс, стените, подът и кувертюрата са в неутрално бежово.

Екологичен дом с ярки цветове


* Слънчевият кът, разположен в рамките на спалнята, е обзаведен семпло и практично. Акцентът тук са подредените около голямото огледало чинии в яркозелено. Те се отличават на фона на бежовите стени и подчертават палитрата в тюркоазено и мандариново. Старото канапе във винтидж стил е претапицирано с материя от органичен памук, щампована в цвят аква. Акцентите в оранжево пък координират с цвета на неголемия фотьойл- същият като онзи, който е поставен близо до бюрото, в другия край на помещението.

Екологичен дом с ярки цветове


* Рециклираните рамки са уеднаквени чрез безвредна боя в наситен оранжев оттенък и са трансформирани в ненатрапчива декорация за стените. В рамките са поставени раковини, които превръщат акцентите във фокусна точка на интериора, на неутралния фон на бежовите стени и искрящо белите детайли.

Екологичен дом с ярки цветове


* Завесите от органичен памук са щамповани с флорални мотиви в нежен светлосин нюанс. Те се съчетават чудесно с тюркоазените тонове в интериора, с неутралния бежов фон и с наситените ярко оранжеви акценти.

Екологичен дом с ярки цветове


* Всекидневната също е обзаведена с микс от неутрални тонове и ярки акценти, съчетавайки винтидж и нови детайли. Удобното канапе е допълнено с няколко декоративни възглавнички с пълнеж от дунапрен, създаден въз основата на соеви остатъци. Самото канапе пък е изградено от рециклирана дървесина и е тапицирано с органична памучна материя. И тук палитрата се състои от неутрално бежово, бяло и микс от ярки цветове – оранжево и синьо-зелено.

Екологичен дом с ярки цветове


* В другия край на всекидневната, до ъгловия прозорец, е разположено практично бюро, което играе ролята на странична масичка. Върху него са поставени декоративни детайли в зелено и оранжево. Завесите са в мек нюанс, слонова кост, и координират с цвета на абажура, на настолните лампи и на тапицерията на канапето. Стените в интериора са решени в наситен бежов нюанс, който пък се съчетава чудесно с цвета на настилката. И тук са използвани основно рециклирани материали, освежени с бои с ниско съдържание на летливи вещества. Основният детайл, свързващ интериорите, е цветовата палитра, съчетаваща неутрални тонове с ярък микс от оранжево, синьо и зелено.

Екологичен дом с ярки цветове



Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, екологични интериори, ярки цветове, рециклирани материали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg