фирми продукти
представяме
работа
 
Забавни пингвинчета от шишарки

Забавна и лесна за направа, тази зимна декорация е подходяща за детската стая или за всекидневната, и ще създаде настроение дори в най-скучните интериори. Зарадвайте децата си, като ги включите в проекта по изработването на детайлите, от които можете да създадете истинска зимна сценка.

Забавни пингвинчета от шишарки

Семейството от пингвинчета, направени от шишарки, могат да бъдат поставени в снежна горичка, сред елхички от още шишарки, сред преспи от изкуствен сняг и дори върху малко замръзнало езеро, направено от обикновено огледало. Аранжирайте зимната сценка върху малка масичка, като поставите върху стената зад нея син фон от декоративна хартия или зимен пейзаж. Посипете изкуствен сняг и поставете няколко шишарки, декорирани с бяла боя за заснежен ефект. Можете да добавите парче дърво с ледени висулки от бяла хартия, пътен знак към Южния полюс и малкото езерце – огледало.

Вижте един подобен проект:
Весели шишаркови елфи


Какво Ви е необходимо:


* шишарки с различна форма
* ножици
* шкурка
* малки четки за рисуване
* лепило
* бяла и кафява акрилна боя
* шапчици от жълъдчета (за муцунките)
* изкуствен сняг
* кръгло огледалце


Как да ги направите:


1. За тялото на всяко пингвинче използвайте шишарка със съответните размери. За крилата използвайте по две големи люспи от шишарки, а в горната част на тялото срежете връхчето, за да закрепите върху него главата на пингвинчето.

2. Обработете с шкурка врата на всяко пингвинче (връхчето), за да го изравните. Нанесете с четка малко лепило и го залепете в горната част на тялото.

3. Нанесете върху коремчето на всяко пингвинче бяла боя, като обработвате всяка люспа поотделно. Нанесете от бялата акрилна боя и върху половината от жълъдовите шапчици, за да оформите муцунките. Оставете боята да изсъхне добре. С кафявата боя оформете очичките.

Забавни пингвинчета от шишарки

4. Нанесете върху белите части на тялото малко лепило и оваляйте в изкуствен сняг. Оставете лепилото да изсъхне.

5. Нанесете лепило върху врата на пингвинчето и прикрепете главата, така че тя да пасне стабилно върху основата. Оставете лепилото да изсъхне добре.

6. Срежете с ножиците единия край на двете големи люспи, за да оформите крилцата на пингвинчетата. С четка нанесете малко лепило върху заобления им край и прикрепете между люспите на основата – тяло. Оставете лепилото да изсъхне добре.



Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, зимна декорация, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg