фирми продукти
представяме
работа
 
Коледа със захар и канела


Традицията повелява да декорирате дома си за Коледа в бяло, червено и зелено. Ако обаче сте от хората, които не обичат да се вписват в стандартите, можете да почерпите идеи от този празничен интериор – той се намира в къщата на американско семейство от Индиана, САЩ, в която заедно празнуват всички членове на семейството. Интериорен дизайнер на дома е Сюзън Каслър.


* Захарните и канелени нюанси в празничния интериор са подсилени от богатата, но ненатрапчива декорация за празника. Коледното дръвче блести в златисто и кремаво, подчертавано от изобилието от естествена светлина, навлизаща през огромните прозорци. Единствените по-наситени акценти в интериора са детайлите от свежа зеленина. Всекидневната е вероятно и най-богато декорираната за празниците стая – за разлика от останалите помещения в къщата, в които декорацията е изпълнена много пестеливо.

Коледа със захар и канела


* Къщата е оформена така, че да позволява лесно движение от една стая в друга. Семейната стая е просторна и е решена в топли пясъчни нюанси. Празничната декорация тук е почти традиционна – в зелено и червено. Вместо класическото бяло обаче, собствениците са заложили на захарните тонове – от нежен крем до карамелено. Стаята е обзаведена с вкус и с грижа за удобството – в нея има две комфортни канапета, меки табуретки и фотьойли, разположени в близост до камината. Коледното дръвче пък е поставено в ъгъла, между камината и едното канапе, за да изпълнява ролята на фокусна точка по време на празниците.

Коледа със захар и канела


* Семейството има четири дъщери на различна възраст, всяка от които има собствено виждане за коледната декорация. Тъй като къщата е огромна, декорацията трябва да бъде използвана пестеливо, за да не станат интериорите претрупани и кичозни. Затова антрето е решено в традиционната комбинация от червено и зелено, която подчертава вече съществуващата палитра – черно, бяло и кафяво. По време на празниците фоайето играе ролята на свързваща точка между трапезарията и останалите помещения.

Коледа със захар и канела


* Едната страна на фоайето води към просторната трапезария, в която коледната декорация е използвана много пестеливо. Съществуващата палитра в интериора – синьо и бежово, не позволява в помещението да се включат традиционни детайли в червено и зелено, с изключение на няколко акцента за масата. Нюансите с цвят на натурална захар са част от целогодишната палитра, но по време на празниците те изпълняват и ролята на свързващ детайл между интериорите в къщата.

Коледа със захар и канела


* В иначе официалната трапезария един от малкото празнични детайли са бляскавите свещници от сребърно стъкло (т.нар. mercury-glass), в които са поставени високи декоративни свещи. Свежата зеленина пък подчертава празничното настроение, без да нарушава изисканата атмосфера на интериора.

Коледа със захар и канела


* Кухнята е решена в кремаво и пастелно зелено, а за празниците тя е декорирана с няколко детайла в червено. Тя е обзаведена практично и минималистично – двата кухненски острова служат едновременно като място за приготвяне на храната и като място за хранене. Тук собствениците не се задържат твърде дълго време, тъй като се хранят в трапезарията, затова интериорът не е богато украсен за празниците. За сметка на това те залагат на функционалния и подреден интериор, в който храната се приготвя бързо и се сервира на гостите в другите помещения.

Коледа със захар и канела


* Основната спалня е решена в меки захарни тонове, които координират с тези на коледната украса. Леглото е с дизайн, подходящ за поставянето на романтичен балдахин, а до него е поставена удобна пейка за сядане и обличане. Палитрата е допълнена от ненатрапчив оттенък на зеленото, който приятно контрастира на мекия фон.

Коледа със захар и канела


* Интериорната дизайнерка Сюзън Каслър изпълнява всички желания на многочленното семейство и се съобразява с мнението на всеки член. Тя обособява отделна баня за всяко от четирите момичета и създава просторен дом, решен в меки тонове. Дизайнерката залага на минимализма и функционалността, както и на пестеливата употреба на декоративните детайли. В тази баня например, единствената декорация се състои от няколко семпли картини върху стената и свеж букет в яркочервено.

Коледа със захар и канела


* Макар и семпло, входната врата на къщата също е декорирана за празниците. Семейството посреща своите гости със свеж коледен венец, окачен на входа. Той е направен от иглолистни клонки, допълнени от клончета с ярки плодчета и огромна червена панделка за повече разкош.

Коледа със захар и канела




Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, нестандартна декорация, коледен интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg