фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за Коледа - 2

Дори да намерите време за празничната декорация едва в последния момент, това не е проблем с тези лесни за направа проекти. Те ще създадат в дома Ви празнично настроение, без да отнемат твърде много време или средства.

Бързи идеи за Коледа – 1



1. Коледни картини с еленчета


Лесни за направа и изключително евтини, тези празнични картини могат да се оформят само от няколко парчета цветна хартия. Те изобразяват весели еленчета във впряг, които препускат над снежните поля. Направете цяла поредица от подобни картини и ги подредете една до друга върху рафта, за да създадете истинска коледна сценка. Допълнете декорацията с няколко свежи борови клончета, няколко топки за елха и малко изкуствен сняг.

 Бързи идеи за Коледа - 2


Какво ще Ви е необходимо: молив; ножици; цветна хартия в бяло, синьо, зелено и кафяво; по желание – бял и кафяв маркер; лепило; няколко еднакви рамки за картини.


Как да ги направите:

1. Свалете и оразмерете  схемите на еленечетата. Пуснете ги на принтер, за да ги използвате като хартиен шаблон. Очертайте контурите на еленчетата върху кафява хартия и изрежете осем фигурки.

 Бързи идеи за Коледа - 2

 Бързи идеи за Коледа - 2

2. Очертайте на ръка и изрежете желания брой елхички от зелената декоративна хартия. Използвайте обикновен перфоратор, за да оформите шепа "снежинки" от бяла хартия, под формата на кръгчета. По същия начин оформете и няколко кръгчета от кафява хартия, за да направите юздите на впряга. За да не лепите миниатюрни детайли, снежинките и точките можете да оформите с бял и кафяв маркер директно върху фона.

3. От бяла хартия оформете снежните преспи, като очертаете свободна форма и изрежете по контурите.

4. Изрежете основа от синя декоративна хартия за фона на трите картини, като се съобразите с размерите на избраните рамки. Залепете основата върху гърба на всяка рамка, а върху нея залепете детайлите – снежните преспи, дръвчетата и еленчетата, подредени едно след друго, сякаш препускат във впряг на шейна.

5. Добавете юздите и снежинките – като залепите хартиените кръгчета с малко лепило или като ги оформите с перманентен маркер.


2. Поставки за покани "Шапката на Дядо Коледа"


При подреждането на Вашата празнична маса за Коледа и Нова година, тези лесни за направа детайли, наподобяващи празнични шапчици, ще улеснява всеки гост за неговото място на масата. Върху всеки детайл можете да прикрепите малко парче хартия с името на съответния гост.

 Бързи идеи за Коледа - 2


Какво ще Ви е необходимо: молив; ервен филц или картон, нарязан на квадратчета; малко памук или бяла вълна; лепило; игла и конец; декоративни звънчета.


Как да ги направите:

1. Свалете и оразмерете схемата, и я пуснете на принтер. Изрежете фигурата по контурите, за да получите хартиен шаблон за шапчиците.

 Бързи идеи за Коледа - 2

2. Очертайте с шаблона върху парчетата филц или цветна хартия в червено, и изрежете с ножици.

3. Свийте така изрязаните парчета под формата на конус, и залепете (или пришийте) по ръба, за да запазите формата.

4. Нанесете лепило по ръба на всяка шапчица и залепете отгоре добре оформен кант от памук или вълна. При желание можете да напръскате аксесоарите с малко лепило и да добавите брокат.

5. Пришийте в горната част на всеки аксесоар по едно малко звънче и добавете листчета с имената на гостите, като ги закрепите в жлебчетата на металните звънчета.


3. Лесни хартиени гирлянди


За този лесен проект са Ви необходими само малко цветен плат или хартия, най-добре самозалепваща се. Готовите гирлянди можете да окачите върху коледното дръвче или на друго място в празничния интериор.

 Бързи идеи за Коледа - 2

Очертайте с подходящ предмет (например чашка) и изрежете желания брой кръгчета от цветните парчета плат или декоративна хартия, като режете едновременно няколко пласта, за да стане по-бързо. Използвайте като основа здрав конец за шиене или конец за зъби, който е еластичен и издръжлив. Залепете всяко кръгче гръб-в-гръб с кръгче в същия цвят (може и в друг цвят, за повече ефект на коледните гирлянди), като захващате конеца между тях. Разполагайте кръгчетата на равни разстояния, с желаната от Вас гъстота. Окачете върху коледното дръвче или използвайте на друго място в празничния интериор.

 Бързи идеи за Коледа - 2

Ако разполагате с бяла самозалепваща се хартия с вече оформени кръгчета, оцветете всяко от тях в желания цвят с перманентен маркер. Използвайте цветните кръгчета по указания по-горе начин.

 Бързи идеи за Коледа - 2



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, коледни орнаменти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg