фирми продукти
представяме
работа
 
9 лесни идеи за коледната маса

Създайте в дома си коледно настроение с тези лесни за изпълнение идеи. Чрез тях ще оформите ефектни и красиви акценти за празничната маса.


1. Цветни топки

 9 лесни идеи за коледната маса

Елегантен и красив, този празничен акцент се състои от обикновени кухненски аксесоари – поднос за сладкиши и няколко свещника, допълнени от бляскави топки в червено. Към така получения акцент са добавени и няколко свежи клончета от бор или елха. Допълнете декорацията на празничната маса с още няколко акцента в червено и бяло, за да допълните палитрата.


2. Панделка за масата


 9 лесни идеи за коледната маса

Купете дълга панделка в ярък цвят и я изпънете по цялата дължина на празничната маса, директно върху нея или върху едноцветна покривка. Оставете двата края на панделката да се спускат свободно от двете страни на плота. За повече стабилност можете да прикрепите акцента към покривката на няколко места, като я пришиете или залепите с двойнозалепващо тиксо. Допълнете декорацията с аксесоари в същия цвят като панделката..


3. Подаръци на тепсия

 9 лесни идеи за коледната маса

Използвайте правоъгълен поднос за сладкиши като основа, за да оформите този семпъл акцент. Върху него поставете няколко кутии или опаковани подръци, подредени по големина. От всички страни на основата прокарайте широка кадифена панделка и завържете краищата й в горната част на акцента. В долната част на основата пък залепете панделката към дъното на подноса, за да не се размества тя.


4. Под стъклен похлупак

 9 лесни идеи за коледната маса

Допълнете бяло-червената коледна палитра с ярки акценти в други нюанси – например тюркоазено. Поставете малка саксийка с коледна звезда върху цветна поставка и за повече ефект поръсете около нея с малко кокосови стърготини, наподобяващи снежна покривка. Отгоре поставете стъклен похлупак и завържете ярко оцветена панделка. За да може да диша растението, поставете похлупака върху няколко ниски подложки, така че отдолу да влиза свеж въздух.


5. Разходка в гората

 9 лесни идеи за коледната маса

Създайте миниатюрна горска сценка, като използвате бяла хартия (картон) – от нея изрежете детайлите за елхичките и ги сглобете. Хартиените дръвчета подредете по свой вкус върху масата за хранене или страничната масичка, върху основа от избрана материя в синьо. Допълнете с няколко сребристи топки за елха и фигурки на горски животни.

 9 лесни идеи за коледната маса

 9 лесни идеи за коледната маса
За да направите заскрежените дръвчета, използвайте схемата по-горе.


6. Коледен венец за масата

 9 лесни идеи за коледната маса

Вместо окачен на стената, направете си коледен венец за масата. Използвайте готова основа или база от стиропор (дунапрен). Върху основата подредете и залепете малки шишарки, така че да облицовате изцяло горната (видима) част. Допълнете с няколко бляскави топки за елха, оформени в групички. За залепване можете да използвате силикон или друго подходящо лепило.


7. Шишарков коледен акцент

 9 лесни идеи за коледната маса

Създайте коледна декорация с дарове от природата – върху метален поднос подредете шишарки, топки за елха и свежи плодчета, и поставете отгоре стъклен похлупак. Допълнете акцента с няколко свежи клонки от бор или елха.


8. Етажиран аксесоар


 9 лесни идеи за коледната маса

Използвайте за основа дву- или триетажен поднос за сладкиши, и подредете отгоре бляскави детайли – топки за елха, орехи, обвити в сребристо фолио (станиол), бонбони и прочее.


9. Лесно и бързо решение


 9 лесни идеи за коледната маса

Съчетайте високи стъклени чаши и метален поднос, върху който сте подредили декоративни чаени свещи и бляскави детайли. Допълнете акцента с висока стъклена ваза, пълна с блестящи топки за елха, съчетани в два или повече цвята. Отразителните повърхности на металния поднос ще разпръсне светлината и ще създаде празнична атмосфера.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна декорация, празнична маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg