фирми продукти
представяме
работа
 
Разноцветни коледни звезди

Коледната звезда (Euphorbia pulcherrima) е традиционно растение за зимните празници. Родината й е Мексико, а у нас е по-позната като млечка. В природата, коледната звезда е цъфтящ храст, който може да достигне до височина 3 м. Цветчетата на растението всъщност не са традиционни съцветия, а са модифицирани листа. Макар да е най-позната с червените си разцветки, коледната звезда съществува и в други прекрасни нюанси.


Разнообразие от нюанси

 Разноцветни коледни звезди

В резултат от дългогодишнта селекция, специалистите са създали разнообразни по форма и цвят видове – над 100. Те могат да са едноцветни или двуцветни, а красотата на коледната звезда е подчертана от богатството на формите на нейните цветове-листа.


Класическо червено

 Разноцветни коледни звезди

Ярко обагрена и с нетрадиционни "накъдрени" листа – съцветия, тази коледна звезда ще се превърне в акцент на празничния интериор.

 Разноцветни коледни звезди


Наситените листа в богат нюанс на бургундско вино се допълват чудесно от тъмнозелените растения наоколо. Поставена на рафта над камината или върху масичката за кафе, тази коледна звезда е чудесна фокусна точка за интериора и красива основа за всяка коледна декорация.

 Разноцветни коледни звезди


Ако се вгледате по-отблизо в аленочервените коледни звезди, вероятно ще забележите, че на вид едноцветните листа всъщност са обагрени в няколко нюанса на червеното. Тази разновидност се нарича ‘Червен Дракон’ и пленява с едрите си, ярко обагрени съцветия – листа.

 Разноцветни коледни звезди


Разновидността ‘Червен Елф’ образува красивите си яркочервени цветове рано, за да огрее коледния интериор с едрите си листа, прецизно оребрени и подредени.


Канелена звезда

 Разноцветни коледни звезди

Нетрадиционен и много ефектен, канеленият нюанс на коледната звезда се съчетава чудесно със светлозелените листа на растението. Тази разновидност, обаче, въобще не е толкова монохроматична, колкото изглежда – ако се вгледате по-отблизо, ще видите съчетание от прасковено, кремаво и наситени оттенъци на оранжевото.


Нежно розово


 Разноцветни коледни звезди

Забравете за червеното – нежните розови нюанси на тези разновидности ще Ви пленят и ще разнообразят традиционния коледен интериор със свежия си вид. Този вид например, 'Cortez Pink', съчетава чудесно няколко деликатни нюанса на розовото.

 Разноцветни коледни звезди


Тази разновидност притежава невероятно красиви съцветия – листа с великолепна мраморна повърхност. Розовите оттенъци преливат един в друг върху едрите листа, допълнени от меки кремави нюанси по ръбовете.


Розово и зелено


 Разноцветни коледни звезди

Нежните розови оттенъци се съчетават чудесно със светлозелени нюанси. Разновидността ‘Да Винчи’ е чудесен пример за това – тя съчетава двата цвята толкова успешно, че е трудно да се различат основните листа от тези на фалшивите съцветия.

 Разноцветни коледни звезди


‘Пуебла’ е друга очарователна разновидност на коледната звезда в розово и зелено. Тя притежава тесни и издължени листа, обагрени в средата в розово и преливащи по ръбовете в кремаво и зелено.


Червено и бяло

 Разноцветни коледни звезди

Традиционното червено също може да е нестандартно, ако се съчетае с бяло. Сортът 'Sonora White Glitter' притежава именно това нетрадиционно очарование, тъй като съчетава аленочервени листа с почти овална форма с пръски в кремаво и бяло.


Снежно бяло


 Разноцветни коледни звезди

Бяла като снега и заскрежените дървета, тази невероятна коледна звезда няма как да остане незабелязана. Нейните бели листа – съцветия с кремав оттенък и зеленикав подтон, я превръщат в акцент за всеки празничен интериор, особено ако се съчетае с растения в яркочервено.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна звезда, растения

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg