фирми продукти
представяме
работа
 
9 модерни и функционални камини за дома


Камината – вградена в стената или подвижна, обикновено е фокусната точка в интериора на дома. Тя е красив архитектурен детайл през лятото и практичен аксесоар през зимата, когато събира около себе си цялото семейство. Вижте няколко идеи за дизайн и функционалност, създадени за всеки вкус и всяка нужда.


1. Преносима камина за интериора/ екстериора

9 модерни и функционални камини за дома

Подходяща за малкия дом, тази преносима метална камина използва специално гориво под формата на гел. Уникалният дизайн пасва не само вътре в дома, но и в двора, градината или дори сред природата. Поставена върху масата, тя ще Ви осигури уютна и романтична атмосфера, създадена благодарение на двата пламъка на камината. Когато не се използва по предназначение, аксесоарът може да се прибере настрани или да се използва като безопасно място за запалване на колекция от декоративни свещи.


2. Стенна камина от неръждаема стомана


9 модерни и функционални камини за дома

Модерният дизайн и издръжлив материал на тази камина й придават изискан вид, подходящ за всеки съвременен дом. Камината не се нуждае от комин или тръбопровод, тъй като използва за горене чисто биологично гориво, което не отделя дим, няма миризма и не оставя изгоряла пепел. Тя може да се монтира навсякъде върху стените и ще пасне на всяка палитра, благодарение на сребристия си цвят.

9 модерни и функционални камини за дома


3. Външна камина на поставка


9 модерни и функционални камини за дома

Подходяща за двора или градината, тази камина разполага с подвижни метални решетки за достъп до открития огън. Нейният стилен дизайн и удобна поставка я правят подходяща за всеки екстериор. Камината използва за горене дърва, за да почувствате традиционната топлина и уют на огъня.

9 модерни и функционални камини за дома


4. Модерна камина за масата

9 модерни и функционални камини за дома

Супер шикозна и стилна, тази модерна камина може да се използва навсякъде в дома. Нейният минималистичен дизайн я прави особено подходяща за модерните интериори, където тя може да се превърне в ефектен акцент. Подсилените стъклени стени на камината защитават огъня в нея и предоставят великолепна гледка към игривите пламъчета. Аксесоарът използва за горене течно биологично гориво на базата на етанол, което не дими, не отделя миризма и не оставя изгоряла пепел. Не са необходими монтаж, комин или газификация на дома, а аксесоарът е лесно преносим от едно място в дома на друго.

9 модерни и функционални камини за дома


5. Стенна камина с декорация


9 модерни и функционални камини за дома

Много красива и стилна, тази стенна камина залага на ефектния дизайн. Тя разполага с три отделни пламъка, захранвани от био гориво под формата на гел, което не замърсява въздуха и изгаря чисто. Камината представлява декоративна поставка за три съда, в които се поставя горивото, като основната част от нея е отделена за декоративния панел. Върху него има релефна растителна декорация, която се съчетава чудесно с нюанса на камината, с цвят на горещо еспресо. Трите пламъка се отличават страхотно на фона на бронзовата поставка и превръщат камината в ефектна фокусна точка на интериора. За защита от пламъка, в предната част на камината е монтиран стъклен панел, който обаче не скрива великолепната гледка към огъня.

9 модерни и функционални камини за дома


6. Кръгла стенна камина от неръждаема стомана


9 модерни и функционални камини за дома

Овалната форма на тази модерна камина омекотява дизайна на интериора и създава усещане за безкрайност. Неръждаемата стомана, полирана като огледало, отразява отблясъците на светлината и ги разпръсква из помещението. Дизайнът представлява уникално съчетание между стил и ажурност. Камината може да се монтира навсякъде из дома, като не изисква наличието на комин, тръбопровод за газ или специална база. Аксесоарът използва за горене гориво под формата на гел, създадена на базата на алкохол. То гори чисто и екологично, без да отделя миризма или дим.

9 модерни и функционални камини за дома


7. Персонална камина за интериора/ екстериора

9 модерни и функционални камини за дома

Макар и не толкова изтънчена като дизайн, тази екстериорна камина е страхотно допълнение към верандата, двора или пък терасата. Цилиндричната стъклена защита предпазва пламък от вятъра и предотвратява рисковете от възникване на пожар. Основата на камината наподобява скален къс със заоблени форми – отстрани изглежда така, сякаш пламъкът излиза директно от камъка.


8. Интериорна камина "Диамант"


9 модерни и функционални камини за дома

Изисканият и стилен дизайн на камината наподобява диамант, като вътрешността й включва база от прозрачни "камъчета", сякаш аксесоарът е пълен с няколко шепи скъпоценни камъни. Камината е с конструкция от стомана и защитни панели от подсилено стъкло. Най-доброто място за този красив акцент е масичката за кафе, откъдето можете да се любувате на игривия пламък на огъня. Камината използва за горене гориво под формата на гел.


9. Стенна електрическа камина


9 модерни и функционални камини за дома

Стилната камина се монтира директно в стената и се захранва не с гориво, дърва или брикети, а с електричество. Съвременно решение за модерния дом, аксесоарът ще Ви осигури часове уют и топлина, без да се налага да го зареждате с горивна смес или да го почиствате. Интерактивната камина може да се използва през цялата година, като имате опция да включите и затопляща система за по-истинско усещане.



Източник: gadgetsharp.com







26 януари 2011 13:03 | kamini
От: mihail mihalev
малиии-те камините ми заприличват на плазмени телевизори-без дим и миризми-интересно.моята камина как пуши-хихи
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, идеи за дома, камини, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg