фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за по-функционална баня

Ако никога не Ви достига място в банята, вижте няколко идеи как да подобрите нейната функционалност и да използвате по-добре нейния потенциал. Така ще разполагате с повече място за съхранение на вещите си и повече възможности за интериора.

Вижте още: 12 хитри идеи за банята.


1. Допълнителни рафтове


 10 идеи за по-функционална баня 10 идеи за по-функционална баня

Ако стените на Вашата баня са претрупани с рафтове, добавете няколко нови рафта от вътрешната страна на вратичките на тоалетката. Така ще използвате вертикалното пространство в шкафовете, ще съберете повече вещи и ще ги организирате по-лесно. Имате няколко възможности да осъществите този проект – да монтирате рафтовете директно върху вратичката или пък да монтирате система от плъзгачи, за да направите достъпа още по-лесен.


2. На една ръка разстояние


10 идеи за по-функционална баня

Осигурете си бърз достъп до вещите в банята, като поставите в близост до мивката висок и тесен шкаф, или метална решетка, на която да съхнат хавлиите. Върху рафтовете на шкафа можете да съхранявате тоалетните си принадлежности и вещи, като част от тях можете да поставите в кошнички.


3. Място за прането


10 идеи за по-функционална баня

Осигурете си удобно чекмедже за мръсните дрехи, оставени за пране, като обособите за целта един от долните шкафове в банята. Можете да облицовате чекмеджето с непромокаема материя или да го разделите на две части – в едната да се събира цветното пране, а в другата да се поставят белите дрехи. В чекмеджето може а се постави и цялата торба за мръсно пране, така че да я изваждате с едно движение.


4. Решение за малки бани


10 идеи за по-функционална баня

Ако не разполагате с място в долната част на банята си, използвайте пространството над главата си. Монтирайте рафтове или шкафчета над мивката, над тоалетната и въобще на всички места, където те няма да Ви пречат. Върху рафтовете можете да поставяте хавлиите и тоалетните принадлежности, организирани в кутии и кошници.


5. Поставете етикетчета

10 идеи за по-функционална баня

Ако банята се използва от няколко члена на семейството, обособете място върху шкафа в помещението за всеки член. За целта поставете етикети върху рафтовете или използвайте кошници с етикет, за да знаете кои принадлежности на кого са. Освен по-организирана, така банята Ви ще бъде по-спретната на вид.


6. Ниши в стената

10 идеи за по-функционална баня  10 идеи за по-функционална баня

Използвайте потенциала на стените в банята си, особено ако помещението е много компактно. Ако конструкцията на Вашите стени го позволява, обособете в тях ниши, които да се превърнат във функционални рафтчета. Ако нишата е близо до мивката, в нея можете да съхранявате най-необходимите принадлежности – сапун, четки, памучни тампони за почистване на лицето и прочее.


7. Шкафчета - чекмеджета


10 идеи за по-функционална баня

Този тип шкафчета не се отварят настрани, а се издърпват, подобно на чекмедже. Те са много практично решение за малката баня, тъй като използват максимално пространството в шкафа – във височина и дълбочина. Този тип шкаф е особено подходящ за малките пространства между стандартните сектори в тоалетката, като всеки от тях се разделя на малки рафтчета, които събират значително количество вещи и тоалетни принадлежности.


8. Мобилно решение


10 идеи за по-функционална баня

Ако се оползотворили всяко възможно пространство, можете да използвате подвижна количка на колелца, върху чиито метални рафтове можете да подредите необходимите вещи. Така можете да измествате количката на мястото, на което имате нужда от нея, а после да я приберете в някой ъгъл или под мивката.


9. Използвайте потенциала на ъглите

10 идеи за по-функционална баня

Вместо да претрупвате стените в банята, докато ъглите стоят празни, използвайте ги максимално, за да съхранявате вещите си. Добро решение за този проблем е да инсталирате в ъгъла шкаф с двустранни рафтчета, за да имате достъп до вещите и от двете страни на ъгъла. Шкафът може да се монтира директно върху плота на тоалетката, близо до мивката, за да Ви бъде на ръка разстояние при нужда. Изберете остъкление, вместо непрозрачни вратички, за да не изглежда помещението твърде претрупано и мрачно.


10. Хитро решение за мивката

10 идеи за по-функционална баня

Комбинирайте две мивки в минималистичен стил с високо и тясно шкафче, в което да съхранявате вещите си. Така пространството в банята няма да изглежда твърде претрупано, а същевременно под мивките остава достатъчно място, за да поставяте кутии или плетени кошнички с хавлии или тоалетни принадлежности.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, баня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg